-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
200 גרם חמאה
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
2 שקיות סוכר וניל
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
3 ביצים L
-
200 גרם שמנת חמוצה 15%
-
1 שקית אבקת אפייה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים את התבניות בתרסיס שמן.
- במעבד המזון מעבדים את החמאה, הסוכר, סוכר הווניל והקמח רק עד לקבלת תערובת פירורית. מוציאים כוס מהפירורים ושומרים בצד.
- לפירורים שנשארו במעבד המזון מוסיפים את הביצים, השמנת החמוצה ואבקת האפייה ומעבדים עוד 20-15 שניות, רק עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
- משטחים את הבלילה בתבניות ומפזרים מעל את הפירורים (מפוררים בידיים אם הם התגבשו מעט). הבלילה תמלא רק 1/2 מגובה התבניות וזה בסדר - העוגות תופחות מאוד בתנור.
- אופים כ-40 דקות עד שהעוגות תפוחות וספוגיות למגע, הפירורים זהובים, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש. מצננים ומגישים. שומרים בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים את התבניות בתרסיס שמן.
- במעבד המזון מעבדים את החמאה, הסוכר, סוכר הווניל והקמח רק עד לקבלת תערובת פירורית. מוציאים כוס מהפירורים ושומרים בצד.
- לפירורים שנשארו במעבד המזון מוסיפים את הביצים, השמנת החמוצה ואבקת האפייה ומעבדים עוד 20-15 שניות, רק עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
- משטחים את הבלילה בתבניות ומפזרים מעל את הפירורים (מפוררים בידיים אם הם התגבשו מעט). הבלילה תמלא רק 1/2 מגובה התבניות וזה בסדר - העוגות תופחות מאוד בתנור.
- אופים כ-40 דקות עד שהעוגות תפוחות וספוגיות למגע, הפירורים זהובים, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש. מצננים ומגישים. שומרים בטמפרטורת החדר.
הערות
- מהמתכון יוצאות 2 עוגות בתבניות אינגליש קייק
הערות
- מהמתכון יוצאות 2 עוגות בתבניות אינגליש קייק
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (21)
שלום, הפרסומות באתר שלך גורמות לאי נוחות ממשית, אני לא אבקר כאן. אולי אני זקנה מדי
היי דרורה, מצער לקרוא, הפרסומות לא אמורות להוות מטרד
לא נראה לי שאאפה את העוגה הזאת שוב. יצאה לא משהו בצורה וגם הטעם לא מדהים. איפה הוניל?
יש שימוש בסוכר וניל
היי, ניתן להפוך את העוגה לפרווה? האם יש תחליף לשמנת?
מחליפים את החמאה במחמאה, ואת השמנת החמוצה ביוגורט טבעוני