עוגה בחושה בטעם וניל שאי אפשר להפסיק ליישר

קרין גורן מכינה את העוגה המושלמת ליד הקפה - עוגה בחושה בטעם וניל עם פירורים זהובים ופריכים שמכינים צ'יק צ'אק
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    55 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מצרכים

עוגה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים את התבניות בתרסיס שמן.
  2. במעבד המזון מעבדים את החמאה, הסוכר, סוכר הווניל והקמח רק עד לקבלת תערובת פירורית. מוציאים כוס מהפירורים ושומרים בצד.
  3. לפירורים שנשארו במעבד המזון מוסיפים את הביצים, השמנת החמוצה ואבקת האפייה ומעבדים עוד 20-15 שניות, רק עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
  4. משטחים את הבלילה בתבניות ומפזרים מעל את הפירורים (מפוררים בידיים אם הם התגבשו מעט). הבלילה תמלא רק 1/2 מגובה התבניות וזה בסדר - העוגות תופחות מאוד בתנור.
  5. אופים כ-40 דקות עד שהעוגות תפוחות וספוגיות למגע, הפירורים זהובים, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש. מצננים ומגישים. שומרים בטמפרטורת החדר.

הערות

  • מהמתכון יוצאות 2 עוגות בתבניות אינגליש קייק

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    רבקה זילברליכט

    האם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח אוסם

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להחליף בקמח תופח ולהוריד אבקת אפיה

    Avatar
    טלי

    הכנתי ויצאה מעולה! שדרגתי עם 2 כפות גדושות של מחית אמרנה (קונים בחנויות המתמחות במוצרי אפיה)- אותן ערבבתי בבלילה בדוגמת שיש ומעל הבלילה (מתחת לפירורים) פיזרתי דובדבני אמרנה קצוצים.

      Avatar
      Foody Foody

      נשמע נפלא!

    Avatar
    עדי בן עבו

    היי. אם אין לי מעבד מזון איך אפשר להכין את התערובת פירורים?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר במיקסר עם וו גיטרה

    Avatar
    רבקה

    האם אפשר להחליף את הסוכר בממתיק אחר?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר בכמו סוכר

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody