העוגה המושלמת ליד הקפה

מה היא העוגה המושלמת ליד הקפה? יש לא מעט אופציות, כולל המתכון הזה של עוגה בחושה ביתית, טעימה ופשוטה להכנה, עם פירורים פריכים וזהובים
מה היא העוגה המושלמת ליד הקפה? יש לא מעט אופציות, כולל המתכון הזה של עוגה בחושה ביתית, טעימה ופשוטה להכנה, עם פירורים פריכים וזהובים
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים



אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את התבניות בתרסיס השמן.
  2. במעבד מזון מעבדים את החמאה, הסוכר, סוכר הווניל והקמח התופח רק עד לקבלת תערובת פירורית. מוציאים 1 כוס מהפירורים ושומרים בצד.
  3. לפירורים שנשארו במעבד המזון מוסיפים את הביצים והשמנת החמוצה ומעבדים עוד 15-20 שניות, רק עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
  4. משטחים את הבלילה בתבניות ומפזרים מעל את הפירורים. הבלילה תמלא רק 1/2 מגובה התבנית וזה בסדר, העוגה תופחת מאוד בתנור.
  5. אופים כ-45-40 דקות, או עד להזהבה.

הערות

  • אפשר להשתמש בתבנית אינגליש קייק סיליקון, או 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (31)

להגיב על שולמית לבטל

Avatar

    Avatar
    שולמית

    הכנתי ויצא טעים מאוד. אבל כל הפירורים נמסו לתוך העוגה- לא נשאר זכר לפירורים, ופיזרתי הרבה. מה לא עשיתי נכון?

      Avatar
      קרין גורן

      היי שולמית. קשה לדעת מה השתבש בדרך, אולי התנור שלך חזק במיוחד, ואז כדאי להוסיף את הפירורים באמצע האפייה, או אפילו אחרי שהעוגה כבר תפחה לחלוטין בתנור, ונשארו כעשר דקות לסיום אפיה.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות