עוגת שוקולד בצורת לב בציפוי גליליות

קרין גורן מכינה עוגת שוקולד בצורת לב, חגיגית ומרשימה, שנראית כמו זר ענק קשור בסרט ושכל אחד יכול להכין בקלות ללא תבנית מיוחדת
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

מצרכים

עוגה

  • 3
    כוסות או 600 גרם סוכר לבן
  • 4
    כוסות או 560 גרם קמח לבן
  • 1/2
    כוס או 70 גרם אבקה להכנת שוקו
  • 1
    כוס או 140 גרם אבקת קקאו
  • 1
    שקית או 10 גרם אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית קפה נמס
  • 5 ביצים L
  • 1 1/2
    כוסות או 360 מ"ל שמן קנולה
  • 3
    כוסות או 720 מ"ל מים
  • 1 תרסיס שמן קנולה

ציפוי וקישוט

  • 2 קופסאות ממרח לוטוס
  • 5 חבילות גליליות ופל

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים את שתי התבניות בנייר אפייה ומשמנים קלות בתרסיס שמן.
  2. בקערה גדולה טורפים את החומרים היבשים. בקערה נפרדת טורפים היטב את הביצים, השמן והמים.
  3. מוסיפים את התערובת הרטובה לקערת החומרים היבשים וטורפים לאיחוד.
  4. מוזגים לתבניות ואופים ב-160 מעלות כ-50 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים לגמרי ומיישרים את פני העוגות לאותו הגובה (בעזרת סכין משוננת או “מסור” לעוגה).
  5. מניחים את העוגה הריבועית על מגש גדול. חוצים בסכין את העוגה העגולה ומצמידים את החצאים לשתי צלעות סמוכות של העוגה הריבועית ליצירת צורת לב.
  6. מכינים את הציפוי: מחממים במיקרוגל את הממרח עד שהוא חם ונוזלי ומורחים על עוגת הלב. מניחים לו לזלוג גם על הדפנות.
  7. מצמידים להיקף העוגה גליליות (בעמידה) לכיסוי מלא. אם צריך מוסיפים מעט ממרח על כל גלילית להדבקה.
  8. גוזרים את גבעולי הפרחים כך שנשארים רק 5 ס”מ של גבעול. נועצים את הפרחים כולל הגבעול בעדינות לעומק העוגה. מסדרים בצפיפות לכיסוי מלא של פני העוגה.
  9. מגישים קר. מסירים את הפרחים לפני האכילה. חותכים ומגישים.

הערות

  • להכנת העוגה יש צורך בתבנית ריבוע 22 ס"מ + תבנית קפיצית קוטר 22 ס"מ
  • במקום הפרחים אפשר להשתמש בתותים טבולים בשוקולד
  • את העוגה מקושטת בפרחים אפשר לשמור במקרר כמה שעות

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody