עוגת שוקולד בצורת לב בציפוי גליליות

קרין גורן מכינה עוגת שוקולד בצורת לב, חגיגית ומרשימה, שנראית כמו זר ענק קשור בסרט ושכל אחד יכול להכין בקלות ללא תבנית מיוחדת
קרין גורן מכינה עוגת שוקולד בצורת לב, חגיגית ומרשימה, שנראית כמו זר ענק קשור בסרט ושכל אחד יכול להכין בקלות ללא תבנית מיוחדת
  • קרין
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגה

ציפוי וקישוט


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים את שתי התבניות בנייר אפייה ומשמנים קלות בתרסיס שמן.
  2. בקערה גדולה טורפים את החומרים היבשים. בקערה נפרדת טורפים היטב את הביצים, השמן והמים.
  3. מוסיפים את התערובת הרטובה לקערת החומרים היבשים וטורפים לאיחוד.
  4. מוזגים לתבניות ואופים ב-160 מעלות כ-50 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים לגמרי ומיישרים את פני העוגות לאותו הגובה (בעזרת סכין משוננת או “מסור” לעוגה).
  5. מניחים את העוגה הריבועית על מגש גדול. חוצים בסכין את העוגה העגולה ומצמידים את החצאים לשתי צלעות סמוכות של העוגה הריבועית ליצירת צורת לב.
  6. מכינים את הציפוי: מחממים במיקרוגל את הממרח עד שהוא חם ונוזלי ומורחים על עוגת הלב. מניחים לו לזלוג גם על הדפנות.
  7. מצמידים להיקף העוגה גליליות (בעמידה) לכיסוי מלא. אם צריך מוסיפים מעט ממרח על כל גלילית להדבקה.
  8. גוזרים את גבעולי הפרחים כך שנשארים רק 5 ס”מ של גבעול. נועצים את הפרחים כולל הגבעול בעדינות לעומק העוגה. מסדרים בצפיפות לכיסוי מלא של פני העוגה.
  9. מגישים קר. מסירים את הפרחים לפני האכילה. חותכים ומגישים.

הערות

  • להכנת העוגה יש צורך בתבנית ריבוע 22 ס"מ + תבנית קפיצית קוטר 22 ס"מ
  • במקום הפרחים אפשר להשתמש בתותים טבולים בשוקולד
  • את העוגה מקושטת בפרחים אפשר לשמור במקרר כמה שעות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    גילי גילגול

    איזה גליליות אלו? איפה קונים?

      Avatar
      קרין גורן

      היי עדי, יש בסופרים מסוימים, בחנויות מתמחות ואפשר לחפש בגוגל לעוד מידע שאין לנו.

    Avatar
    Ayelet Krispin

    היי רציתי לדעת האם אלו פרחים אכילים או שניתן להשתמש בכל פרח? בנוסף, מה גודל המגש שעליו מונחת העוגה?

      Foody team
      Foody team

      אלו לא פרחים אכילים, אלו נוריות. אפשר לשים פרחים אכילים (שניתן לרכוש במעדניות) או להשתמש בתותים טבולים בשוקולד או פרי אחר שאוהבים. בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות