פאי שוקוקוקוס בכלום עבודה

פאי שוקוקוקוס בכלום עבודה זה פאי מתוק וטעים על בסיס קלתית קוקוס נטולת גלוטן ומלית שוקולד עשירה. קינוח כשר לפסח שמתאים לאירוח בחג
פאי שוקוקוקוס בכלום עבודה זה פאי מתוק וטעים על בסיס קלתית קוקוס נטולת גלוטן ומלית שוקולד עשירה. קינוח כשר לפסח שמתאים לאירוח בחג
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

עוגה מהירה במיוחד (לפסח, ולא רק) שמכינים מ-5 מרכיבים, בלי מיקסר ובלי מעבד מזון.

כדי להכין את הפאי בגרסת פרווה – מחליפים את השמנת המתוקה בכמות זהה של חלב קוקוס, ומשתמשים בממרח שוקולד פרווה.

ולגרסה מופחתת סוכר – מחליפים 1/2 כוס מהסוכר ב-1/2 כוס אבקת סוכרלוז לאפייה, ומשתמשים בממרח שוקולד ללא תוספת סוכר.

מצרכים

מצרכים


תבנית טארט 24 ס"מ

בסיס קוקוס

מלית שוקולד


אופן הכנה

  1. מכינים את בסיס הקוקוס: בקערה מערבבים (לא מקציפים) חלבונים עם סוכר. מוסיפים קוקוס ומערבבים היטב. משמנים את התבנית ומהדקים את התערובת בידיים לתחתית ולדפנות.
  2. מכינים את המלית: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. מרככים במיקרוגל את ממרח השוקולד (אם מחממים במיכל הזכוכית המקורי, נפטרים קודם משאריות נייר המתכת. מחממים כל פעם רק עד 10 שניות ברצף, כדי שהממרח לא ישרף).
  4. מוסיפים לממרח השוקולד שמנת מתוקה וחלמונים וטורפים לאיחוד.
  5. מוזגים את המלית מעל בסיס הקוקוס ואופים 25-20 דקות, להתייצבות (המלית תהיה מעט רוטטת וזה בסדר).
  6. מצננים ושומרים במקרר. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (36)

Avatar

    Avatar
    רות ראובני

    עוגה טעימה ביותר,שאלתי האם אפשר להקפיאה? ?

    Avatar
    Yoana Nahum

    משהו בכמויות לא הסתדר לי. יצאה כמות מטורפת של קוקוס, שהתפורר לגמרי וכמות מאוד מאוד דקה של שוקולד. אני חותכת חתיכה ויוצא קק שוקולד עם מעט קוקוס ושאר הקוקוס פשוט מפורר בתחתית התבנית. עשיתי בדיוק לפי המתכון. אבל יש מצב שיש מעט מדי חלבונים למול 3 כוסות קקוס ולכן לא התגבש? יש דרך לתקן אותה עכשיו? לא ניתן לאכול אותה ככה…?

      Avatar
      קרין גורן

      היי יוענה, שימי לב שבמתכון צריך להשתמש בחלבונים מביצים גדולות (L). צריך לערבב את זה ממש טוב, במשך דקה, עד שהמרקם הוא של חול רטוב.

הצג עוד

קטגוריות