
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל35 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים10
מצרכים
-
200 גרם חמאה רכה
-
3/4כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
3/4כוס או 180 גרם סוכר חום כההאו סוכר דמררה
-
2 ביצים L
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 1/2 כוסות קמח לבן
-
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
-
300 גרם מטבעות שוקולד מריר
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה חמאה, סוכר לבן וחום.
- מוסיפים ביצים, תמצית וניל ומלח ומערבבים לאיחוד.
- מוסיפים קמח ואבקת סודה לשתייה ומערבבים עד לאיחוד.
- מוסיפים את מטבעות השוקולד ומערבבים (ניתן להכין את הבצק יום קודם ולשמור במקרר).
- מחלקים את הבצק ל-12 כדורים (בגודל אפרסק בערך).
- הופכים את תבניות התנור ומשמנים את תחתיתן בתרסיס השמן. מצמידים לשמן את נייר האפייה.
- מעבירים לתבנית במרווחים גדולים (העוגיות משתטחות ומתרחבות מאוד).
- אופים כ-15 דקות (עד ששולי העוגיות זהובות).
- מוציאים מהתנור ומצננים מעט להתייצבות (אחרת העוגיות תשברנה).
שוברים את הראש מה להכין לארוחת שישי? יש לנו רעיונות לארוחה מעולה!
הערות
- העוגיות יוצאות תפוחות יחסית מהתנור אבל שוקעות ונסדקות עם הקירור, וזה בדיוק מה שאמור לקרות
תגובות (104)
היי , על איזה מצב אני שמה את התנור ?
חום רגיל. לא טורבו. בהצלחה (:
היי, יש לי ביצים M . מה לעשות?
היי, אפשר להשתמש ב-2 ביצים + חלמון בלבד (כלומר 2.5 ביצים). בהצלחה!
אפשר לשים 200 גרם שוקולד?
היי, אפשר, אבל העוגיות תצאנה קצת פחות שוקולדיות…. בהצלחה!
מזה מטבעות שוקולד? שלמות? זה אמור להיות קצוץ לשוקולד צ’יפס לא??
היי, יש מטבעות שוקולד קטנטנות (כמו גודל של שוקולד צ’יפס) אבל אפשר גם לקצוץ מטבעות גדולות או טבליות שוקולד, קיצוץ גס. בהצלחה!
הכנתי בדיוק לפי המתכון אבל גם אחרי שהוצאתי את העוגיות הו יצאו תפוחות מה יכולה לביות הסיבה???
העוגות אמורות לצאת מהתנור תפוחות מעט. הן תפוחות כל עוד הן חמות ומשתטחות תוך כדי התקררות. בהצלחה!
הכפלתי ב3 את הכמות… נקווה לטוב. הקפאתי שלוליות של קרמל מלוח לשים בפנים נקווה שזה יצליח.
בהצלחה! נשמח מאד לשמוע איך יצא… (:
אפשר לערבב ידנית?
כן, זה אפשרי רק קצת יותר קשה…. בהצלחה!