
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים


-
200 גרם חמאה רכה
-
3/4כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
3/4כוס או 180 גרם סוכר חום כההאו סוכר דמררה
-
2 ביצים L
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 1/2 כוסות קמח לבן
-
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
-
300 גרם מטבעות שוקולד מריר

אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה חמאה, סוכר לבן וחום.
- מוסיפים ביצים, תמצית וניל ומלח ומערבבים לאיחוד.
- מוסיפים קמח ואבקת סודה לשתייה ומערבבים עד לאיחוד.
- מוסיפים את מטבעות השוקולד ומערבבים (ניתן להכין את הבצק יום קודם ולשמור במקרר).
- מחלקים את הבצק ל-12 כדורים (בגודל אפרסק בערך).
- הופכים את תבניות התנור ומשמנים את תחתיתן בתרסיס השמן. מצמידים לשמן את נייר האפייה.
- מעבירים לתבנית במרווחים גדולים (העוגיות משתטחות ומתרחבות מאוד).
- אופים כ-15 דקות (עד ששולי העוגיות זהובות).
- מוציאים מהתנור ומצננים מעט להתייצבות (אחרת העוגיות תשברנה).
שוברים את הראש מה להכין לארוחת שישי? יש לנו רעיונות לארוחה מעולה!
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה חמאה, סוכר לבן וחום.
- מוסיפים ביצים, תמצית וניל ומלח ומערבבים לאיחוד.
- מוסיפים קמח ואבקת סודה לשתייה ומערבבים עד לאיחוד.
- מוסיפים את מטבעות השוקולד ומערבבים (ניתן להכין את הבצק יום קודם ולשמור במקרר).
- מחלקים את הבצק ל-12 כדורים (בגודל אפרסק בערך).
- הופכים את תבניות התנור ומשמנים את תחתיתן בתרסיס השמן. מצמידים לשמן את נייר האפייה.
- מעבירים לתבנית במרווחים גדולים (העוגיות משתטחות ומתרחבות מאוד).
- אופים כ-15 דקות (עד ששולי העוגיות זהובות).
- מוציאים מהתנור ומצננים מעט להתייצבות (אחרת העוגיות תשברנה).
שוברים את הראש מה להכין לארוחת שישי? יש לנו רעיונות לארוחה מעולה!
הערות
- העוגיות יוצאות תפוחות יחסית מהתנור אבל שוקעות ונסדקות עם הקירור, וזה בדיוק מה שאמור לקרות
הערות
- העוגיות יוצאות תפוחות יחסית מהתנור אבל שוקעות ונסדקות עם הקירור, וזה בדיוק מה שאמור לקרות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (143)
שלום.הכנתי עכשיו את העוגיות,הן ממש טעימות אבל-כשהכנסתי אותן לתנור בתור עיגולים כמו שרואים בתמונה באתר הן לא השטטחו לי בכלל אחרי 15 דק בערך..אז מעכתי לצורת עיגול משוטח ואז יצאו טוב כמו שצריך..אשמח לדעת למה זה קרה לי?שהבצק לא השטטח באפייה.??זה כמעט תמיד קורה לי .! תודה אשמח לתשובה מהירה!!!!
היי טליה, האם עקבת אחר הכמויות המדויקות של המתכון? העוגיות כן אמורות להשתטח אם עושים לפי המתכון המדויק.
העוגות הכי טעימות שהכנתי אי פעם! והכנתי לא מעט עוגיות. מתכון מושלם ביותר תודה קרין