ריפעת

ריפעת אלה קרקרים מתוקים בניחוח אניס. כדי לקבל עוגיות דקיקות במיוחד, ניתן להשתמש בשתי שקיות אבקת אפייה- העוגיות יתפחו מאוד באפייה ואז ישתטחו
ריפעת אלה קרקרים מתוקים בניחוח אניס. כדי לקבל עוגיות דקיקות במיוחד, ניתן להשתמש בשתי שקיות אבקת אפייה- העוגיות יתפחו מאוד באפייה ואז ישתטחו
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

קרקרים מתוקים בניחוח אניס. כדי לקבל עוגיות דקיקות במיוחד, ניתן להשתמש בשתי שקיות אבקת אפייה- העוגיות יתפחו מאוד באפייה ואז ישתטחו.

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים קמח, אבקת אפייה, סוכר, סוכר וניל, שמן, ביצים, שומשום וזרעי שומר. מוסיפים את מיץ התפוזים בהדרגה (מתחילים עם כוס וחצי מיץ תפוזים בלבד) ולשים במשך דקה בידיים עד לקבלת בצק חלק ואחיד. אם הבצק יבש יחסית, מוסיפים בהדרגה עוד מיץ תפוזים עד שהבצק במרקם נעים, רך וטיפ-טיפה דביק.
  2. מכסים במגבת ומניחים בצד ל-20 דקות.
  3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  4. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק לעובי 1/2 ס”מ, על נייר אפייה מקומח קלות. מחוררים את הבצק בצפיפות (במזלג או בגלגלת מרוקאית מיוחדת כמו בתמונה) וחותכים בעזרת גלגלת משוננת לריבועים בגודל הרצוי.
  5. מעבירים את הבצק החתוך עם הנייר לתבנית תנור ואופים כ-25 דקות, עד שהעוגיות זהובות, ואז מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות וממשיכים לאפות עוד 10-15 דקות לייבוש העוגיות בפנים (שוברים אחת כדי לבדוק).
  6. מצננים לחלוטין ומפרידים בין הרקיקים שנותרו מחוברים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

הערות

  • להכנת העוגיות תצטרכו 1.5 עד 2 כוסות מיץ תפוזים, לפי הצורך.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (17)

Avatar

    Avatar
    אפי

    לא הבנתי את הקטע עם תבנית הפוכה.אופים על התחתית כמו פלטה?

      Avatar
      קרין גורן

      בדיוק

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות