עוגת “שירה” – עוגת שוקולד עם גומות חן

עוגת “שירה” – עוגת שוקולד עם גומות חן זו עוגת שוקולד משגעת, שמכינים בקלי קלות בערבוב מהיר בסיר אחד, ומוסיפים ציפוי שוקולד עשיר להשלמת החוויה
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

קודם כל זו עוגת שוקולד משגעת, שמכינים בערבוב מהיר בסיר אחד. אני אוהבת לשדרג אותה ולהוסיף לה גומות חן של שוקולד: אחרי האפייה מחוררים אותה עם ידית של כף עץ, ומוזגים ציפוי שוקולד עשיר. בהתחלה הציפוי מציף את החורים, אבל בתוך כמה דקות הוא נספג בחלקו בעוגה ושוקע, וכך נוצרות גומות החן המקסימות על פני העוגה. אני מקדישה את העוגה הזו לאחיינית שלי שירה קדם, הילדה עם החיוך הכי מתוק שיש (וכמובן שכשאני מכינה לשירה את העוגה, אני משמיטה את הקפה מהמתכון, הילדה מספיק נמרצת גם ככה…).

הכי חשוב: לא לאפות את העוגה הזו יותר מדי - אחרת היא הופכת לעוגת חנק דחוסה ויבשה. מוציאים את העוגה מהתנור אחרי שנוצרו בה סדקים עמוקים והיא עדיין רכה ללחיצה (במבחן הקיסם הוא לא ייצא נקי אלא עם פירורי עוגה לחים שייצמדו אליו). העוגה תיראה לכם לחה ורכה מדי ולא אפויה מספיק, אבל אל דאגה - היא תתייצב במהלך הקירור ותגיע למרקם מושלם.

מצרכים

עוגה

ציפוי

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בסיר גדול על אש נמוכה ממיסים שוקולד וחמאה. מסירים מהאש ומצננים מעט. מוסיפים סוכר ומערבבים. טורפים פנימה את הביצים. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קורנפלור ואבקת נס קפה וטורפים כמה שפחות, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות “חנק”).
  3. משטחים בתבנית משומנת ואופים כ-35 דקות, עד שהעוגה תפוחה וסדוקה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
  4. מכינים את הציפוי, מצפים ומגישים: בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. מוזגים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מערבבים פנימה ממרח שוקולד.
  5. יוצרים בעוגה כ-12 חורים בעזרת ידית של כף עץ - נועצים את הידית כמעט עד לתחתית התבנית (נוצרות “מחילות” בקוטר 1 ס”מ בערך). מוזגים מעל את ציפוי השוקולד החם - הוא יצפה את העוגה וגם ימלא את החורים וזו בדיוק הכוונה.
  6. מעבירים למקפיא ל-10 דקות להתייצבות הציפוי, לפני שמגישים.
  7. שומרים במקרר (עד 5 ימים) ומגישים בטמפרטורת החדר, או מחממים כל פרוסה כמה שניות במיקרוגל.

הערות

  • אפשר להחליף את הנוטלה בריבת חלב.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (8)

      Avatar
      טלי

      עוגה מנצחת וקלה להכנה!

    Avatar
    סיון

    במה אפשר להחליף את הביצים? הן מצרך קצת קשה להשגה בתקופה הזאת

    Avatar
    שרון

    קודם כל, זאת עוגה מושלמת ואני לא מפסיקה להכין אותה בכל אירוח חגיגי. תודה רבה רבה! אני רוצה להכין אותה העוגות קטנטנות בכלי מאפינס קטנים. כמה זמן עלי לאפות אותן? עשיתי אותן מאפינס גדולים זה לקח בערך 20 דקות..

    Avatar
    Patricia egozi

    Is there an English translation to this cake “Shira”?

      Foody team
      Foody team

      Shira is a name 🙂

    Avatar
    יהודית ב.

    אכין אותה לנכדתי שירה עם עור בצבע שולוד ועם גומות חן. נוצר בשבילה.

    Avatar
    הדסה

    ואווווו אני לא מפסיקה להכין תודה רבה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody