עוגת “שירה” – עוגת שוקולד עם גומות חן

עוגת “שירה” – עוגת שוקולד עם גומות חן זו עוגת שוקולד משגעת, שמכינים בקלי קלות בערבוב מהיר בסיר אחד, ומוסיפים ציפוי שוקולד עשיר להשלמת החוויה
עוגת “שירה” – עוגת שוקולד עם גומות חן זו עוגת שוקולד משגעת, שמכינים בקלי קלות בערבוב מהיר בסיר אחד, ומוסיפים ציפוי שוקולד עשיר להשלמת החוויה
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

קודם כל זו עוגת שוקולד משגעת, שמכינים בערבוב מהיר בסיר אחד. אני אוהבת לשדרג אותה ולהוסיף לה גומות חן של שוקולד: אחרי האפייה מחוררים אותה עם ידית של כף עץ, ומוזגים ציפוי שוקולד עשיר. בהתחלה הציפוי מציף את החורים, אבל בתוך כמה דקות הוא נספג בחלקו בעוגה ושוקע, וכך נוצרות גומות החן המקסימות על פני העוגה. אני מקדישה את העוגה הזו לאחיינית שלי שירה קדם, הילדה עם החיוך הכי מתוק שיש (וכמובן שכשאני מכינה לשירה את העוגה, אני משמיטה את הקפה מהמתכון, הילדה מספיק נמרצת גם ככה…).

הכי חשוב: לא לאפות את העוגה הזו יותר מדי – אחרת היא הופכת לעוגת חנק דחוסה ויבשה. מוציאים את העוגה מהתנור אחרי שנוצרו בה סדקים עמוקים והיא עדיין רכה ללחיצה (במבחן הקיסם הוא לא ייצא נקי אלא עם פירורי עוגה לחים שייצמדו אליו). העוגה תיראה לכם לחה ורכה מדי ולא אפויה מספיק, אבל אל דאגה – היא תתייצב במהלך הקירור ותגיע למרקם מושלם.

עוגות שוקולד
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


עוגה

ציפוי


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את הבלילה: בסיר גדול על אש נמוכה ממיסים שוקולד וחמאה. מסירים מהאש ומצננים מעט. מוסיפים סוכר ומערבבים. טורפים פנימה את הביצים. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קורנפלור ואבקת נס קפה וטורפים כמה שפחות, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות “חנק”).
  3. משטחים בתבנית משומנת ואופים כ-35 דקות, עד שהעוגה תפוחה וסדוקה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
  4. מכינים את הציפוי, מצפים ומגישים: בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. מוזגים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מערבבים פנימה ממרח שוקולד.
  5. יוצרים בעוגה כ-12 חורים בעזרת ידית של כף עץ - נועצים את הידית כמעט עד לתחתית התבנית (נוצרות “מחילות” בקוטר 1 ס”מ בערך). מוזגים מעל את ציפוי השוקולד החם - הוא יצפה את העוגה וגם ימלא את החורים וזו בדיוק הכוונה.
  6. מעבירים למקפיא ל-10 דקות להתייצבות הציפוי, לפני שמגישים.
  7. שומרים במקרר (עד 5 ימים) ומגישים בטמפרטורת החדר, או מחממים כל פרוסה כמה שניות במיקרוגל.

הערות

  • אפשר להחליף את הנוטלה בריבת חלב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (82)

Avatar

    Avatar
    לי

    היי, העוגה יצאה מושלמת!! שאלה, אפשר להכין אותה עם סוכר חום?

    Avatar
    מירב אוחיון

    מה התחליף למחמאה?אפשר שמן ואיזו כמות?תודה

      Avatar
      קרין גורן

      היי מירב, אפשר להחליף את החמאה בשמן, רק לקחת 85 גרם שמן על כל 100 גרם חמאה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות