עוגת “שירה” – עוגת שוקולד עם גומות חן

עוגת “שירה” – עוגת שוקולד עם גומות חן זו עוגת שוקולד משגעת, שמכינים בקלי קלות בערבוב מהיר בסיר אחד, ומוסיפים ציפוי שוקולד עשיר להשלמת החוויה
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

קודם כל זו עוגת שוקולד משגעת, שמכינים בערבוב מהיר בסיר אחד. אני אוהבת לשדרג אותה ולהוסיף לה גומות חן של שוקולד: אחרי האפייה מחוררים אותה עם ידית של כף עץ, ומוזגים ציפוי שוקולד עשיר. בהתחלה הציפוי מציף את החורים, אבל בתוך כמה דקות הוא נספג בחלקו בעוגה ושוקע, וכך נוצרות גומות החן המקסימות על פני העוגה. אני מקדישה את העוגה הזו לאחיינית שלי שירה קדם, הילדה עם החיוך הכי מתוק שיש (וכמובן שכשאני מכינה לשירה את העוגה, אני משמיטה את הקפה מהמתכון, הילדה מספיק נמרצת גם ככה…).

הכי חשוב: לא לאפות את העוגה הזו יותר מדי - אחרת היא הופכת לעוגת חנק דחוסה ויבשה. מוציאים את העוגה מהתנור אחרי שנוצרו בה סדקים עמוקים והיא עדיין רכה ללחיצה (במבחן הקיסם הוא לא ייצא נקי אלא עם פירורי עוגה לחים שייצמדו אליו). העוגה תיראה לכם לחה ורכה מדי ולא אפויה מספיק, אבל אל דאגה - היא תתייצב במהלך הקירור ותגיע למרקם מושלם.

מצרכים

עוגה

ציפוי

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את הבלילה: בסיר גדול על אש נמוכה ממיסים שוקולד וחמאה. מסירים מהאש ומצננים מעט. מוסיפים סוכר ומערבבים. טורפים פנימה את הביצים. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קורנפלור ואבקת נס קפה וטורפים כמה שפחות, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות “חנק”).
  3. משטחים בתבנית משומנת ואופים כ-35 דקות, עד שהעוגה תפוחה וסדוקה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
  4. מכינים את הציפוי, מצפים ומגישים: בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. מוזגים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מערבבים פנימה ממרח שוקולד.
  5. יוצרים בעוגה כ-12 חורים בעזרת ידית של כף עץ - נועצים את הידית כמעט עד לתחתית התבנית (נוצרות “מחילות” בקוטר 1 ס”מ בערך). מוזגים מעל את ציפוי השוקולד החם - הוא יצפה את העוגה וגם ימלא את החורים וזו בדיוק הכוונה.
  6. מעבירים למקפיא ל-10 דקות להתייצבות הציפוי, לפני שמגישים.
  7. שומרים במקרר (עד 5 ימים) ומגישים בטמפרטורת החדר, או מחממים כל פרוסה כמה שניות במיקרוגל.

הערות

  • אפשר להחליף את הנוטלה בריבת חלב.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (32)

Avatar

    Avatar
    דניאל

    האם אפשר להשתמש בקפה נספרסו במקום הקפה נמס? איזו כמות?

      Foody team
      Foody team

      כן, זה אפשרי. טעם הנס קפה פחות חזק משל קפה אספרסו לכן רצוי להכין קפה “חלש” או שאם אוהבים טעם מורגש יותר של קפה בעוגה להכין ספל נספרסו רגילה. בהצלחה!

      Avatar
      רמית

      אפשר להחליף את הקמח ?

    Avatar
    ענבל

    אפשר להשתמש רק בקונפלור או בתחליף לקמח ללא גלוטן?

    Avatar
    אורן

    במה אפשר להחליף את הנוטלה? ( עקברגישות למזון), תודה

      Foody team
      Foody team

      אפשר לא לשים נוטלה בכלל או להוסיף כף סוכר. אפשר גם להכין את הציפוי משוקולד חלב ושמנת במקום שוקולד מריר. בהצלחה!

    Avatar
    הוד

    חייבת לציין שהעוגה מושלמתתת אם אני אוצה אותה בגרסה פרווה מה עדיף שמן או מחמאה?

      Foody team
      Foody team

      היי, רצוי להכין עם מחמאה לגרסה פרווה. בהצלחה(:

    Avatar
    אפיק חובה

    Vאם אפשר להוריד את כמות הביצים? זה המון 6!

    Avatar
    לולא

    אם אני משתמשת בתבנית עגולה של 26 מה שינוי בכמויות

      Foody team
      Foody team

      יש להגדיל את הכמויות ב-40%. באופן כללי על כל 2 ס”מ בקוטר התבנית יש להגדיל או להקטין את כמות המצרכים ב-20%.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody