סופלה שוקולד חם זוגי

סופלה שוקולד חם זוגי זה קינוח מושחת לאוהבי שוקולד: עוגה חמה עם מרכז עשיר נוזלי, פשוטה וזריזה להכנה, שהכי כיף וטעים להגיש עם תוספת גלידה
סופלה שוקולד חם זוגי זה קינוח מושחת לאוהבי שוקולד: עוגה חמה עם מרכז עשיר נוזלי, פשוטה וזריזה להכנה, שהכי כיף וטעים להגיש עם תוספת גלידה
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

סופלה

להחביא בפנים (לא חובה)


 

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. ממיסים שוקולד, חמאה וסוכר במיקרוגל או מעל סיר אדים.
  3. בקערה נפרדת טורפים ביצים, חלמונים וברנדי.
  4. מוזגים מעט מתערובת השוקולד החמה לקערה עם הביצים ומערבבים היטב. מעבירים את כל תערובת הביצים לקערה עם תערובת השוקולד ומערבבים היטב (תהליך זה נקרא השוואת טמפרטורות ומבטיח שהביצים לא ייקרשו במגע עם השוקולד החם).
  5. מוסיפים קמח וטורפים עד שהתערובת חלקה ללא גושים.
  6. מוזגים את התערובת לכלים, עד 3/4 גובה הדפנות. מטביעים במרכז כל כלי 2-3 קוביות שוקולד לבן.
  7. אופים כ-20 דקות, עד ששולי העוגה יציבים והמרכז עדיין נוזלי.
  8. מוציאים מהתנור ומגישים מיד (לא שוכחים להזהיר את האורחים שהכלים לוהטים). מומלץ לקשט עם אבקת סוכר מלמעלה ולהגיש עם כדור גלידה (עדיף להניח את הגלידה בקערית נפרדת ולא מעל העוגה החמה, שלא תימס מהר מדי).

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (90)

Avatar

    Avatar
    משי רובין

    יכולה להשתמש בשוקולד גולמי למתכון?

      Avatar
      קרין גורן

      100% קקאו? מומלץ מאוד שלא

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות