עוגת שוקולד פרווה עסיסית בטירוף (וזולה)

מחפשים עוגת שוקולד פרווה שווה במיוחד? קבלו עוגת שוקולד עסיסית בטירוף וזולה - מכינים אותה בקלי קלות ממרכים זמינים ללא מוצרי חלב והיא מושלמת לאירוח
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים להכנת עוגת שוקולד פרווה

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. בקערה מערבבים קמח, סוכר, קקאו, שוקולית, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה.
  3. בקנקן טורפים ביצים עם שמן, מים, סוכר וניל ותמצית וניל. מוזגים לקערה עם הקמח וטורפים לתערובת חלקה. מוזגים ל-3 תבניות משומנות בתרסיס שמן ואופים כ-45 דקות עד שהעוגות ספוגיות למגע וקיסם יוצא עם פירורים לחים.
  4. מכינים את הציפוי, מצפים ומקשטים: מערבבים כמה כפות ממרח שוקולד עם מים רותחים (לגרסה חלבית אפשר להשתמש בשמנת מתוקה מחוממת במיקרוגל), עד למרקם של רוטב סמיך. מוזגים על העוגות ומניחים לו להיספג בחלקו. מפזרים מעל קישוטים אם רוצים.

הערות

  • הכמויות מספיקות ל-3 תבניות אינגלישקייק.

קטגוריות

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (187)

    Avatar
    חנה

    וואי, הכנתי כבר פוול פעמיים וכל פעם יוצא אשש..

      Avatar
      תהילה

      היי אם אין לי תמצית וניל זה קריטי?

      Foody team
      Foody team

      אפשר לוותר ((:

    Avatar
    ליאור

    היי, למי שרק התחילה לאפות ולא ממש מבינה בזה חח השאלה מבחינת הציפוי- האם אפשר להמיס חבילת שוקולד מריר במקום ממרח שוקולד? ואם כן, כמה חבילות צריך ובנוסף האם צריך מים רותחים?

      Foody team
      Foody team

      אם ממיסים שוקולד מריר לציפוי, כדאי תמיד למהול אותו בנוזל וכך מתקבל גנאש. את הגנאש מכינים בדרך כלל משמנת מתוקה שמרתיחים ומוזגים על השוקולד (שמחכה בקערה נפרדת עד שהשמנת רותחת). אם רוצים לשמור על המתכון פרווה, אפשר להכין משמנת צמחית. על כל 100 גרם שוקולד מריר, חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ”ל) בהצלחה.

    Avatar
    אורה שוורץ

    לי יצא בשתי תבניות אינגליש

      Foody team
      Foody team

      אז אפשר לוותר אבל כדאי שתהיה לפעם הבאה, זה מצרך שאורך חיי המדף שלו ארוכים אז כדאי שיהיה בבית ((:

    Avatar
    שרון

    האם התנור צריך להיות על טורבו או חום רגיל עליון ותחתון?

      Foody team
      Foody team

      רצוי לא לאפות עוגות בתוכנית טורבו שעלולה לייבש אותן אלא בחום רגיל. בהצלחה!

    Avatar
    ורד

    האם אפשר להמיר את השוקולית זגם בה יש סוכר לקקאו

    Avatar
    עדי דרור

    היי, אם אני צריכה לאפות כמה דברים בו זמנית. אפשר לאפות את העוגה ב-180 מעלות?

      Foody team
      Foody team

      כן, זה אפשרי רק אם אכן התנור “מלא” אבל לא לשכוח לשים לב כמה דקות לפני הזמן המצוין במתכון שהעוגה לא מתייבשת מדי…בהצלחה!

    Avatar
    Osnat sayag

    היי , אפשר 2 כוסות קרם קוקוס כתחליף למים ?

      Foody team
      Foody team

      כן, זה אפשרי (כמובן שהטעם ישתנה ויהיה טעם דומיננטי של קוקוס). בהצלחה!

    Avatar
    שקד

    אפשר להוריד את כמות הסוכר לכוס אחת?

      Foody team
      Foody team

      אפשר בהחלט. עניין של טעם ((:

    Avatar
    ורד אייחר

    מתי מומלץ למרוח את הציפוי כשהעוגה חמה או לתת לה להתקרר?

      Foody team
      Foody team

      כדאי לצנן את העוגה לטמפ’ החדר. בהצלחה!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

עוגת שוקולד פרווה משגעת, רכה וכל כך קלה להכנה שמהווה פתרון מושלם כשצריך לתקתק עוגת שוקולד מהירה. כמה דקות עבודה - ויש לכם עוגת שוקולד פרווה נהדרת, בלי מוצרי חלב ובקערה אחת. מסוג המתכונים שצריך “לגזור ולשמור”.