עוגת שוקולד לייט

בא לכם על עוגת שוקולד, אבל לא כבדה במיוחד? קבלו עוגת שוקולד לייט - עוגה קלה, טעימה ופשוטה להכנה, שאפשר לאכול בלי יותר מדי רגשות אשם
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

עוגה

  • 1/3 כוס שקדים טחונים
  • 3 כפות קמח לבן
  • 90 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כוס אבקת קקאו
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כוס מים
  • 2 חלמונים L
  • 1 כף רום
  • 4 חלבונים L
  • 1/4 כפית מלח דק

הגשה

  • 2 כפות אבקת סוכר

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. מערבבים בקערה אבקת שקדים וקמח.
  3. בסיר קטן ממיסים את השוקולד, הקקאו, 3/4 כוס מהסוכר והמים. מסירים מהאש וטורפים פנימה את החלמונים והרום. מערבבים פנימה את תערובת השקדים.
  4. במיקסר מקציפים את החלבונים עם מלח לקצף רך. מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (1/4 כוס), ומקציפים לקצף יציב וגמיש.
  5. טורפים רבע מהקצף לתערובת השוקולד. מקפלים פנימה את יתרת הקצף.
  6. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-20-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
  7. מצננים (העוגה צונחת ונסדקת מעט, כמו סופלה). בזהירות, מבלי לשבור את שולי העוגה, מעבירים סכין מסביב לעוגה ומשחררים אותה מהתבנית. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

הערות

  • אפשר להשתמש בהכנת העוגה בתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody