
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעתיים
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים11
כשאני מתארחת בחול המועד פסח אני אוהבת להכין את העוגה הזו ולתת אותה יחד עם הכלי, כמתנה. בדרך כלל הייתי מכינה אותה בכלי להגשת מצות - כי ככה העוגה הייתה נכנסת בול. אבל השנה אני אכין ואגיש בכלי החדש שלי לעוגת מצות.
אם אין לכם כלי ייעודי, תמיד אפשר להכין את העוגה בתבנית אחרת- צריך רק לוודא שהיא בקצת יותר גדולה ממצה סטנדרטית ושאין בה חורים.
כדי להכין את העוגה בגרסת פרווה מחליפים את החמאה בכמות זהה של מרגרינה, ומחליפים את החלב ביין מתוק לקידוש. לעוגה ב”טעם של פעם” אפשר להשתמש ביין המתוק גם להרטבת המצות (במקום הקפה). תוספת ממרח השוקולד היא לא חובה- אבל מומלצת למי שאוהב מתיקות בטעם של ילדות.
מצרכים
אופן הכנה
- שמים בסיר קטן שוקולד מריר, חלב, סוכר, סוכר וניל וקקאו.
- מחממים על להבה קטנה עד להמסה מוחלטת. מסירים מהאש, מוסיפים חמאה ומערבבים להמסה. אם רוצים, מוסיפים גם ממרח שוקולד ומערבבים. מניחים בצד לצינון.
- טובלים כל מצה בקפה למשך כ-1/2 דקה מכל צד.
- מניחים מצה רטובה בתבנית ומורחים קצת פחות מרבע מתערובת השוקולד.
- חוזרים על הפעולה לקבלת מגדל של 5 מצות בקרם שוקולד. מפזרים קוקוס (או סוכריות צבעוניות).
- מעבירים למקרר להתייצבות.
- פורסים לריבועים ומגישים קר.
תגובות (6)
אין לי חמאה אפשר לוותר על החמאה? או לשים משהו אחר ? א
אני לעומת כולם עושה את זה קפה שחור קקאו יין מרגרינה, וזה טעייםםםם תנסו
היי האם יש תחליף לחמאה? הוספתי 100 ג וזה יצא מאד דומיננטי
שלום.אפשר להכין עם מצות שבורות מרוסקות ולערבב עם הקרם ?ואח”כ לחתוך?
אפשר תחליף לחמאה??
מחמאה