קרם ברולה

קרם ברולה - קינוח צרפתי מפורסם עם שכבת קרמל שרוף מעל קרם עדין וקטיפתי בטעם וניל. קינוח מסעדות שקל להכין בבית ולהפתיע את בני המשפחה
קרם ברולה - קינוח צרפתי מפורסם עם שכבת קרמל שרוף מעל קרם עדין וקטיפתי בטעם וניל. קינוח מסעדות שקל להכין בבית ולהפתיע את בני המשפחה
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

קרם


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-120 מעלות.
  2. בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה ומקל וניל חצוי לאורכו עד לסף רתיחה.
  3. במקביל טורפים בקערה סוכר וחלמונים עד שהתערובת הופכת בהירה.
  4. עושים השוואת טמפרטורות: מוזגים מעט מהשמנת המתוקה לחלמונים תוך כדי טריפה, שיתחממו מעט. רק כשהתערובת אחידה מוסיפים את יתרת השמנת תוך כדי ערבוב.
  5. מוזגים את התערובת לכלים חסיני חום, מניחים בתוך תבנית עמוקה ומוזגים מים רותחים לתבנית הגדולה עד למחצית מגובה הכלים עם הברולה (זה נקרא אמבט מים או בן מארי. זהירות שהמים לא יחדרו לכלים עם הברולה).
  6. אופים ב-120 מעלות עד שהקרם נקרש בשוליים ועדיין רוטט במרכז כל כלי. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר באמבט המים לטמפ’ החדר. מעבירים למקרר עד שהקרם קר מאוד, לפחות שעתיים.
  7. לפני ההגשה מפזרים סוכר בשכבה דקה ואחידה על כל מנה ומשחימים בברנר או בתנור שחומם למצב גריל. מגישים מיד.

עם החלבונים שנשארו אפשר להכין קינוחי מרנג משגעים. לחצו כאן לקינוחי המרנג שלי.

 

אם אתם רוצים להמשיך להרשים בחג הזה - עוגת ספירלה שוקולד וגבינה היא העוגה בשבילכם, מתכון כאן.

אל תשכחו את הקלאסיקה של פסח מכל הזמנים - עוגת מצות ושוקולד שחייבת להיות בכל שולחן חג

תסגרו פינה עם קינוח מהיר ומעולה מ-4 מרכיבים בלבד - עוגיות שקדים דקיקות

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (217)

Avatar

    Avatar
    Yoram Lankry

    מה עושים עם החלבונים?תצמידי תמיד מתכון כאשר כרוך בביזבוז או בשאריות גדולות

      Avatar
      קרין גורן

      תודה רבה על הרעיון יורם, הוספתי קישור מתחת לסעיפי אופן ההכנה למתכוני מרנג באתר

הצג עוד

קטגוריות