
עוגת טירמיסו מפנקת ודיאטטית
עוגת טירמיסו מפנקת ודיאטטית זו עוגת גבינה קרה בסגנון טירמיסו שנראית כמו חלום מתוק ואסור, וגם הטעם שלה מרגיש כמו חטא, אבל היא לגמרי דלה וקלה
עוגת טירמיסו מפנקת ודיאטטית זו עוגת גבינה קרה בסגנון טירמיסו שנראית כמו חלום מתוק ואסור, וגם הטעם שלה מרגיש כמו חטא, אבל היא לגמרי דלה וקלה
- קרין
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל 4 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
העוגה הזו היא המתנה שלי לכל המרזים והמרזות – היא נראית כמו חלום מתוק ואסור, וגם הטעם שלה מרגיש כמו חטא, אבל היא לגמרי דלה וקלה. זו עוגת גבינה קרה בסגנון טירמיסו, עם בישקוטים בקפה וגם תותים ואפילו טיפת שוקולד (כדי לחסוך עוד קצת בקלוריות אני משתמשת בשוקולד מריר ללא תוספת סוכר).
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
קרם גבינה-וניל
-
2כוסות או 480 מ"ל חלב 1%
-
1 1/2חבילות או 120 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1/3כוס או 65 גרם סוכר לבן
-
750 גרם גבינה לבנה
קישוט
-
4 קוביות שוקולד מריר

אופן הכנה
- מכינים את הקרם: בקערה טורפים חלב, אינסטנט פודינג וסוכר ומשהים ל-5 דקות בצד, עד להסמכה. טורפים פנימה את הגבינה.
- מכינים את קישוט הבישקוטים: מקצרים בסכין 2 ס”מ מכל אחד מ-25 הבישקוטים (לקישוט) בחתך ישר ככל האפשר. מעמידים את הבישקוטים על הצד החתוך בצפיפות בהיקף התבנית (אם חתכתם ישר הם יעמדו ביציבות).
- מרכיבים את העוגה בשכבות ומקררים 4 שעות: טובלים 10 מהבישקוטים (לשכבות העוגה) טבילה קצרה בקפה ומסדרים בצפיפות בתחתית התבנית (בזהירות, לא להפיל את הבישקוטים העומדים לקישוט). משטחים מעל הבישקוטים מחצית מכמות הקרם. מגררים מעל אצבע שוקולד. מסדרים על הקרם את 10 הבישקוטים הנותרים - טבולים טבילה קצרה בקפה. מכסים במחצית הנותרת של הקרם. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות, להתייצבות.
- מקשטים ומגישים: מגררים את אצבע השוקולד הנותרת מעל העוגה. מסדרים חצאי תותים בהיקף העוגה.
- מסירים את מסגרת התבנית הקפיצית ומביאים אותה בשלמותה לשולחן.
- פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים.
- שומרים מכוסה במקרר ומגישים קר.
אופן הכנה
- מכינים את הקרם: בקערה טורפים חלב, אינסטנט פודינג וסוכר ומשהים ל-5 דקות בצד, עד להסמכה. טורפים פנימה את הגבינה.
- מכינים את קישוט הבישקוטים: מקצרים בסכין 2 ס”מ מכל אחד מ-25 הבישקוטים (לקישוט) בחתך ישר ככל האפשר. מעמידים את הבישקוטים על הצד החתוך בצפיפות בהיקף התבנית (אם חתכתם ישר הם יעמדו ביציבות).
- מרכיבים את העוגה בשכבות ומקררים 4 שעות: טובלים 10 מהבישקוטים (לשכבות העוגה) טבילה קצרה בקפה ומסדרים בצפיפות בתחתית התבנית (בזהירות, לא להפיל את הבישקוטים העומדים לקישוט). משטחים מעל הבישקוטים מחצית מכמות הקרם. מגררים מעל אצבע שוקולד. מסדרים על הקרם את 10 הבישקוטים הנותרים - טבולים טבילה קצרה בקפה. מכסים במחצית הנותרת של הקרם. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות, להתייצבות.
- מקשטים ומגישים: מגררים את אצבע השוקולד הנותרת מעל העוגה. מסדרים חצאי תותים בהיקף העוגה.
- מסירים את מסגרת התבנית הקפיצית ומביאים אותה בשלמותה לשולחן.
- פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים.
- שומרים מכוסה במקרר ומגישים קר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (4)
מומלץ ביותר!! נחטף ישר מהמקרר 🙂
איזה כיף 🙂
אפשר להמיר חלק מכמות הגבינה לגבינת מסקרפונה כדי להעשיר את הטעם? אם כן כמה מומלץ?
מאחר וזה מתכון לטירמיסו דיאטטי, לא מומלץ להחליף את הגבינה. מצורף לינק עם מגוון מתכוני טירמיסו שיכולים להתאים לך יותר: https://foody.co.il/?s=%D7%98%D7%99%D7%A8%D7%9E%D7%99%D7%A1%D7%95
בהצלחה רבה (: