עוגת טירמיסו מפנקת ודיאטטית

עוגת טירמיסו מפנקת ודיאטטית זו עוגת גבינה קרה בסגנון טירמיסו שנראית כמו חלום מתוק ואסור, וגם הטעם שלה מרגיש כמו חטא, אבל היא לגמרי דלה וקלה
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

העוגה הזו היא המתנה שלי לכל המרזים והמרזות - היא נראית כמו חלום מתוק ואסור, וגם הטעם שלה מרגיש כמו חטא, אבל היא לגמרי דלה וקלה. זו עוגת גבינה קרה בסגנון טירמיסו, עם בישקוטים בקפה וגם תותים ואפילו טיפת שוקולד (כדי לחסוך עוד קצת בקלוריות אני משתמשת בשוקולד מריר ללא תוספת סוכר).

מצרכים

קרם גבינה-וניל

בישקוטים

קישוט

אופן הכנה

  1. מכינים את הקרם: בקערה טורפים חלב, אינסטנט פודינג וסוכר ומשהים ל-5 דקות בצד, עד להסמכה. טורפים פנימה את הגבינה.
  2. מכינים את קישוט הבישקוטים: מקצרים בסכין 2 ס”מ מכל אחד מ-25 הבישקוטים (לקישוט) בחתך ישר ככל האפשר. מעמידים את הבישקוטים על הצד החתוך בצפיפות בהיקף התבנית (אם חתכתם ישר הם יעמדו ביציבות).
  3. מרכיבים את העוגה בשכבות ומקררים 4 שעות: טובלים 10 מהבישקוטים (לשכבות העוגה) טבילה קצרה בקפה ומסדרים בצפיפות בתחתית התבנית (בזהירות, לא להפיל את הבישקוטים העומדים לקישוט). משטחים מעל הבישקוטים מחצית מכמות הקרם. מגררים מעל אצבע שוקולד. מסדרים על הקרם את 10 הבישקוטים הנותרים - טבולים טבילה קצרה בקפה. מכסים במחצית הנותרת של הקרם. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות, להתייצבות.
  4. מקשטים ומגישים: מגררים את אצבע השוקולד הנותרת מעל העוגה. מסדרים חצאי תותים בהיקף העוגה.
  5. מסירים את מסגרת התבנית הקפיצית ומביאים אותה בשלמותה לשולחן.
  6. פורסים בסכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך) ומגישים.
  7. שומרים מכוסה במקרר ומגישים קר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody