עוגת גבינה פירורים מושלמת של קרין גורן

קבלו מתכון נפלא של עוגת גבינה פירורים שאי אפשר להפסיק לאכול - הרבה יותר פירורים, טעמי ווניל עדינים ושמנת חמוצה ליופי ואיזון המתיקות
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    5 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

מצרכים

תחתית ופירורים

מלית גבינה

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה. מרפדים בנייר אפייה תבנית אפייה נוספת.
  2. חותכים את החמאה לקוביות.
  3. מכינים את הבצק: במעבד מזון מעבדים את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר, סוכר הווניל והחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק פירורי.
  4. מהדקים בידיים 1/2 מהבצק בשכבה אחידה לתחתית התבנית. משטחים את 1/2 הנותר של הבצק בתבנית נפרדת, מרופדת בנייר אפייה.
  5. מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה. מצננים לגמרי.
  6. מכינים את מלית הגבינה: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר, האינסטנט פודינג והשמנת החמוצה עד לקבלת קרם יציב. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את הגבינה ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
  7. משטחים את תערובת הגבינה בתבנית העוגה, מעל התחתית האפויה.
  8. מפוררים בידיים את יתרת הבצק האפוי, לקבלת פירורים. מפזרים בעדינות את הפירורים מעל מלית הגבינה. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, להתייצבות.
  9. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (32)

Avatar

    Avatar
    שי-לי יוסף

    הכנתי את העוגה עם קרם יציב, אחרי לילה במקרר הקרם קח והעוגה מתפרקת בחיתוך ;( למה?

      Foody team
      Foody team

      יש להקציף את חומרי המלית עד שמתקבלת תערובת יציבה ותפוחה. רק אז להעביר לתבנית. בהצלחה.

    Avatar
    מרדכי

    מה אפשר להשתמש במקום מעבד מזון

      Foody team
      Foody team

      אפשר להכין במיקסר עם וו גיטרה. בהצלחה!

    Avatar
    גלי

    האם יש הבדל אם אשתמש בגבינה של 9% ולא של 5%?

      Foody team
      Foody team

      לא הבדל משמעותי (בטעם). בהצלחה!

    Avatar
    אהוד ארדסטני

    היי, רציתי לשאול האם אפשר להחליף את החמאה או חלק ממנה בשמן קוקוס ?

      Foody team
      Foody team

      לא מומלץ להחליף במקרה זה את החמאה בשמן קוקוס (גם בגלל שזה יפגע במרקם וגם כי זה יוסיף טעם דומיננטי של קוקוס).

    Avatar
    אלישבע גולדרינג

    האם אפשר להכניס את העוגה למקפיא?? במקום למקרר

      Foody team
      Foody team

      לא מומלץ להכניס עוגת גבינה להקפאה כי המרקם ייהרס.

    Avatar
    אמה

    אפשרי להשתמש בכוס מדידה חד פעמית חמה לקמח ולסוכר??

      Foody team
      Foody team

      הכוונה היא לכוס מדידה אוניברסאלית בנפח של 240 מ”ל. לפי כוס מדידה כזו כוס קמח שוקלת 140 גרם וכוס סוכר 200 גרם. בהצלחה!

      Foody team
      Foody team

      לא מומלץ להקפיא את העוגה כי מרקם הגבינה הקרמי ייהרס בהקפאה.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody