עוגת גבינה פירורים מושלמת של קרין גורן

קבלו מתכון נפלא של עוגת גבינה פירורים שאי אפשר להפסיק לאכול - הרבה יותר פירורים, טעמי ווניל עדינים ושמנת חמוצה ליופי ואיזון המתיקות
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    5 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

מצרכים

תחתית ופירורים

מלית גבינה

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה. מרפדים בנייר אפייה תבנית אפייה נוספת.
  2. חותכים את החמאה לקוביות.
  3. מכינים את הבצק: במעבד מזון מעבדים את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר, סוכר הווניל והחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק פירורי.
  4. מהדקים בידיים 1/2 מהבצק בשכבה אחידה לתחתית התבנית. משטחים את 1/2 הנותר של הבצק בתבנית נפרדת, מרופדת בנייר אפייה.
  5. מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה. מצננים לגמרי.
  6. מכינים את מלית הגבינה: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר, האינסטנט פודינג והשמנת החמוצה עד לקבלת קרם יציב. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את הגבינה ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
  7. משטחים את תערובת הגבינה בתבנית העוגה, מעל התחתית האפויה.
  8. מפוררים בידיים את יתרת הבצק האפוי, לקבלת פירורים. מפזרים בעדינות את הפירורים מעל מלית הגבינה. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, להתייצבות.
  9. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (6)

    Avatar
    לימורכהן

    עוגה פצתתית וטעימה הרבה פעמים הכנתי אותה

    Avatar
    מאיה

    עוגה מדהימה הוספנו גם גלטין 14 גרם קצת תמצית וניל ולימון מגורד יצא מדהים

    Avatar
    ריבה מןסקוביץ

    הכוונה – האם אפשר להקציף את החלבונים ולהוסיף למלית הגבינה..

      Avatar
      Foody Foody

      לא, כיוון שהמלית לא אפוייה…

    Avatar
    אבי

    ציפיתי וחיכיתי להכין את העוגה לכבוד שבת בהכנה במקום 2 שמנת מתוקה שמתי 2 שמנת להקצפה 38% האם יש הבדל בטיב ( בטעם) ובאיכות של העוגה או שאין הבדל בין שמנת מתוקה לשמנת להקצפה?

      Avatar
      Foody Foody

      שמנת מתוקה היא מתוקה יותר משמנת להקצפה. ההבדל לא גדול.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody