
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כולל5 שעות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים11
מצרכים
תחתית ופירורים
מלית גבינה
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1חבילה או 80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1גביע או 200 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
500 גרם גבינה לבנה 5%
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה. מרפדים בנייר אפייה תבנית אפייה נוספת.
- חותכים את החמאה לקוביות.
- מכינים את הבצק: במעבד מזון מעבדים את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר, סוכר הווניל והחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק פירורי.
- מהדקים בידיים 1/2 מהבצק בשכבה אחידה לתחתית התבנית. משטחים את 1/2 הנותר של הבצק בתבנית נפרדת, מרופדת בנייר אפייה.
- מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה. מצננים לגמרי.
- מכינים את מלית הגבינה: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר, האינסטנט פודינג והשמנת החמוצה עד לקבלת קרם יציב. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את הגבינה ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
- משטחים את תערובת הגבינה בתבנית העוגה, מעל התחתית האפויה.
- מפוררים בידיים את יתרת הבצק האפוי, לקבלת פירורים. מפזרים בעדינות את הפירורים מעל מלית הגבינה. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, להתייצבות.
- פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
תגובות (32)
הכנתי את העוגה עם קרם יציב, אחרי לילה במקרר הקרם קח והעוגה מתפרקת בחיתוך ;( למה?
יש להקציף את חומרי המלית עד שמתקבלת תערובת יציבה ותפוחה. רק אז להעביר לתבנית. בהצלחה.
מה אפשר להשתמש במקום מעבד מזון
אפשר להכין במיקסר עם וו גיטרה. בהצלחה!
האם יש הבדל אם אשתמש בגבינה של 9% ולא של 5%?
לא הבדל משמעותי (בטעם). בהצלחה!
היי, רציתי לשאול האם אפשר להחליף את החמאה או חלק ממנה בשמן קוקוס ?
לא מומלץ להחליף במקרה זה את החמאה בשמן קוקוס (גם בגלל שזה יפגע במרקם וגם כי זה יוסיף טעם דומיננטי של קוקוס).
האם אפשר להכניס את העוגה למקפיא?? במקום למקרר
לא מומלץ להכניס עוגת גבינה להקפאה כי המרקם ייהרס.
אפשרי להשתמש בכוס מדידה חד פעמית חמה לקמח ולסוכר??
הכוונה היא לכוס מדידה אוניברסאלית בנפח של 240 מ”ל. לפי כוס מדידה כזו כוס קמח שוקלת 140 גרם וכוס סוכר 200 גרם. בהצלחה!
אפשר להקפיא את העוגה?
לא מומלץ להקפיא את העוגה כי מרקם הגבינה הקרמי ייהרס בהקפאה.