עוגת גבינה פירורים מושלמת של קרין גורן

קבלו מתכון נפלא של עוגת גבינה פירורים שאי אפשר להפסיק לאכול - הרבה יותר פירורים, טעמי ווניל עדינים ושמנת חמוצה ליופי ואיזון המתיקות
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    5 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

מצרכים

תחתית ופירורים

  • 2
    כוסות או 280 גרם קמח לבן
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/3
    כוס או 70 גרם סוכר לבן
  • 1
    שקית או 10 גרם סוכר וניל
  • 200 גרם חמאה
  • 4 חלמונים L

מלית גבינה

  • 2
    מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 1
    כוס או 200 גרם סוכר לבן
  • 1
    חבילה או 80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 1
    גביע או 200 מ"ל שמנות חמוצות
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה. מרפדים בנייר אפייה תבנית אפייה נוספת.
  2. חותכים את החמאה לקוביות.
  3. מכינים את הבצק: במעבד מזון מעבדים את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר, סוכר הווניל והחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק פירורי.
  4. מהדקים בידיים 1/2 מהבצק בשכבה אחידה לתחתית התבנית. משטחים את 1/2 הנותר של הבצק בתבנית נפרדת, מרופדת בנייר אפייה.
  5. מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה. מצננים לגמרי.
  6. מכינים את מלית הגבינה: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר, האינסטנט פודינג והשמנת החמוצה עד לקבלת קרם יציב. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את הגבינה ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
  7. משטחים את תערובת הגבינה בתבנית העוגה, מעל התחתית האפויה.
  8. מפוררים בידיים את יתרת הבצק האפוי, לקבלת פירורים. מפזרים בעדינות את הפירורים מעל מלית הגבינה. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, להתייצבות.
  9. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody