עוגת גבינה עם שלושה שוקולדים

איך משדרגים את הצ'יזקייק האמריקאי? מכינים עוגת גבינה עם שלושה סוגי שוקולד שאי אפשר לעמוד בפניה, עם שילוב מושלם של שוקולד לגבינה
  • זמן הכנה
    50 דקות
  • זמן כולל
    5 שעות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    14

מצרכים

תחתית

  • 150 גרם עוגיות לוטוס
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כף אבקת קקאו
  • 1 תרסיס שמן קנולה

מלית גבינה ושוקולד

  • 50 גרם חמאה
  • 1
    קופסה או 400 גרם חלב מרוכז
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 500
    גרם או 2 גביעי גבינת שמנת 30%
  • 4 ביצים L

ציפוי

  • 1/3
    כוס או 80 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 80 גרם שוקולד מריר

קישוט

  • 6 קוביות שוקולד לבן
  • 6 קוביות שוקולד חלב

אופן הכנה

  1. מכינים את התחתית: טוחנים את העוגיות במעבד המזון לפירורים. ממיסים במיקרוגל את החמאה. מוסיפים לקערת מעבד המזון את החמאה והקקאו ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת חומה ואחידה. מהדקים בעזרת כף לתחתית התבנית. שומרים במקפיא עד להרכבה.
  2. מחממים את התנור ל-140 מעלות. מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור (ליצירת סביבה עשירה באדים). משמנים קלות את תבנית האפייה.
  3. מכינים את המלית: בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים את החמאה, החלב המרוכז והשוקולד, תוך כדי ערבוב מדי פעם. מוסיפים את הגבינות וטורפים לתערובת חלקה. מסירים מהאש, מוסיפים את הביצים ומיד טורפים בעדינות לתערובת אחידה ללא גושים.
  4. מוזגים לתבנית ואופים כשעה וחצי, עד שהעוגה יציבה ותפוחה מעט בשוליים אבל עדיין רכה ורוטטת מעט במרכז (העוגה לא אמורה לשנות את צבעה כמעט בכלל).
  5. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים לחלוטין. מעבירים להמשך צינון והתייצבות במקרר למשך 4 שעות לפחות.
  6. מכינים את הציפוי: שמים בקערה את השמנת המתוקה והשוקולד מריר ומחממים במיקרוגל דקה עד 1 ו-1/2 דקות, עד שהשמנת מתחילה לבעבע ולרתוח. טורפים לתערובת חלקה.
  7. מוזגים את הציפוי על העוגה הקרה.
  8. מכינים את הקישוט: מרתיחים מים וממלאים כוס גבוהה. שמים את השוקולד הלבן בשקית סנדביץ’ אטומה ועבה אחת, ואת שוקולד החלב בשקית סנדביץ’ אטומה ועבה אחרת. סוגרים את השקיות ומניחים אותן בתוך הכוס.
  9. כשהשוקולד נמס, מוציאים מהמים ומנגבים את השקיות. גוזרים לשקיות את השפיץ ומזלפים פסים של שוקולד לבן וחלב מומסים מעל הציפוי. שומרים במקרר.
  10. לפני חילוץ העוגה מהתבנית מעבירים את הסכין (שטובלים במים רותחים ומנגבים) מסביב, בין דפנות העוגה לתבנית. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים קר.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody