עוגת גזר

עוגת גזר נימוחה, טעימה, רכה ומיוחדת במינה, עם תוספת אגוזים וצימוקים, שאם לא תגלו לאורחים ממה היא עשויה, גם הם לא ינחשו
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים להכנת עוגת גזר

עוגת גזר

  • 3 ביצים L
  • 1 1/2
    כוסות או 360 גרם סוכר חום כהה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1
    כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
  • 4
    גדולים או 300 גרם גזרים
  • 1 1/2
    כוסות או 150 גרם שבבי קוקוס
  • 2
    כוסות או 280 גרם קמח לבן
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 2 כפיות גדושות קינמון טחון
  • 1 כפית מלח דק
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 1 כוס צימוקים בהירים

אופן הכנה

  1. עוגת גזר: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. מגרדים גזר על פומפייה. שוברים גס אגוזי מלך.
  3. בקערה גדולה טורפים ביצים.
  4. מוסיפים שני סוגי סוכר ושמן ומערבבים היטב. מוסיפים גזר וקוקוס ומערבבים.
  5. מנפים יחד קמח, אבקת סודה, מלח וקינמון ומוסיפים לתערובת. טורפים עד שהתערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזים וצימוקים.
  6. אפייה: אופים במשך שעה או עד שקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי.

הערות

  • הכמויות מספיקות ל-2 תבניות אינגליש קייק.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (8)

    אורלי אופ

    האם מדובר בקמח תופח? או רגיל בגלל שיש 2 כפיות סודה…

      מערכת Foody

      קמח רגיל.

      אורלי אופ

      אפשר לשים קמח תופח במקום אבקת הסודה ? ד”א העוגה יצאה טעימה הילדים עפו עליה.. רוצה לנסות שוב…

      מערכת Foody

      אין בעיה להשתמש בקמח תופח. בהצלחה!

    תמר ג

    אצלנו לא אוהבים קוקוס. האם אפרש לוותר על השבבי קוקוס? מה לשים במקום?

      מערכת Foody

      היי תמר, אפשר להחליף בשקדים טחונים באותה הכמות. בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אם אתם אוהבים עוגת גזר - אל תפספסו את המתכון הבא. עוגת גזר קלאסית, קלה להכנה, רכה וריחנית במיוחד במראה שחום ומפתה. מכינים אותה בקלי קלות, ותוך כמה דקות עבודה היא כבר בתנור. במהלך האפייה היא מפזרת ריח משגע של תבלינים, קוקוס ואגוזים, ומתקבלת עוגת גזר פשוט מושלמת שגם ילדים אוהבים. מעדיפים עוגת גזר בלי אגוזים או צימוקים? אין בעיה להכין אותה גם בלי תוספות בכלל ולקבל עוגת גזר חלקה שתהווה בסיס נהדר גם לעוגת שכבות חגיגית.