עוגיות שושנים

עוגיות שושנים של סבתות, עם בצק פריך מועשר בחלמונים, ומלית של קצף מרנג מתוק, שמגלגלים ביחד ופורסים לעוגיות שנראות כמו שושנים מתוקות
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

עוגיות שושנים של סבתות, עם בצק פריך מועשר בחלמונים ומלית של קצף מתוק, שמגלגלים ביחד ופורסים לפרוסות. הדבר הכי קשה בעוגיות האלה הוא לפרוס אותן יפה לפני האפייה - הן תמיד קצת נמעכות מהסכין. כדי שזה לא יקרה - אפשר להקפיא את הרולדה אחרי הגלול לכחצי שעה, ואז לפרוס בסכין חדה טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך).

מצרכים לעוגיות שושנים

בצק עוגיות שושנים

לקציפת וניל

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומרדדים: במעבד מזון מעבדים קוביות חמאה, קמח ואבקת אפייה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים וחלב ומעבדים כמה שפחות, רק עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח, למלבן בעובי קצת פחות מ-1/2 ס”מ (בגודל 20X40 ס”מ, פחות או יותר). אפשר לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולשמור במקרר יום-יומיים אם רוצים.
  3. מכינים קצף וניל: במיקסר מתחילים להקציף חלבונים במהירות בינונית, עד לקבלת קצף רך ומלא בועות (בערך חצי דקה). מוסיפים בהדרגה סוכר (כף בכל 10 שניות). מגבירים את מהירות המיקסר למקסימום ומקציפים עוד 3 דקות, עד שהקצף חלק, יציב ומבריק (ללא גרגירי סוכר…). מוסיפים אינסטנט פודינג ומקציפים לאט, לאיחוד.
  4. מרכיבים ואופים: מחממים תנור לחום בינוני נמוך (160-170 מעלות).
  5. מורחים על כל מלבן שליש מהקצף ומגלגלים לרולדה (נעזרים בנייר האפייה).
  6. פורסים כל רולדה לפרוסות בעובי 3-2 ס”מ. אם רוצים פרוסות יפות יותר - מקפיאים את הרולדות לחצי שעה, עד להתקשות, ואז פורסים לעוגיות. משכיבים את הפרוסות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. אופים 20-15 דקות, עד להזהבה קלה בלבד.
  8. מצננים ומגישים.

 

מה מכינים לארוחת השבת? יש לנו רעיונות מעולים בשבילכם!

הערות

  • אפשר להחליף את החלב במיץ תפוזים.
  • אפשר להחליף את האינסטנט פודינג וניל בפודינג בטעם שוקו או ריבת חלב.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (73)

    Avatar
    שני גיא

    תודה!! מתכון מעולה!! השתמשתי במים וגם יצא טוב, חתכתי עם חוט דנטלי ויצאו עוגיות חתיכות! אין דברים כאלו!!

      Foody team
      Foody team

      נשמע נהדר. תודה על השיתוף!

    Avatar
    הודיה

    ואאווו יצא לי שלמות!!! מתכון מעולה ניסיתי כמה מתכונים והמתכון הזה יצא לי הכי טוב תודה!!!

    Avatar
    שוש

    האם ניתן להקפיא לפני אפיה ..וכשרוצים אז אופים

      Foody team
      Foody team

      רצוי להקפיא רק את הבצק ללא הקציפה, להפשיר, להכין את הקציפה, למלא ולאפות. בהצלחה!

    Avatar
    בת חן

    אפשר לשים 100 ג חמאה ? או שהבצק לא יצא טוב?

      Foody team
      Foody team

      בבצק יש 100 גרם חמאה. השאלה לא ברורה.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody