עוגיות שושנים

עוגיות שושנים של סבתות, עם בצק פריך מועשר בחלמונים, ומלית של קצף מרנג מתוק, שמגלגלים ביחד ופורסים לעוגיות שנראות כמו שושנים מתוקות
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

עוגיות שושנים של סבתות, עם בצק פריך מועשר בחלמונים ומלית של קצף מתוק, שמגלגלים ביחד ופורסים לפרוסות. הדבר הכי קשה בעוגיות האלה הוא לפרוס אותן יפה לפני האפייה - הן תמיד קצת נמעכות מהסכין. כדי שזה לא יקרה - אפשר להקפיא את הרולדה אחרי הגלול לכחצי שעה, ואז לפרוס בסכין חדה טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך).

מצרכים לעוגיות שושנים

בצק עוגיות שושנים

לקציפת וניל

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומרדדים: במעבד מזון מעבדים קוביות חמאה, קמח ואבקת אפייה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומיץ תפוזים ומעבדים כמה שפחות, רק עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח, למלבן בעובי קצת פחות מ-1/2 ס”מ (בגודל 20X40 ס”מ, פחות או יותר). אפשר לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולשמור במקרר יום-יומיים אם רוצים.
  3. מכינים קצף וניל: במיקסר מתחילים להקציף חלבונים במהירות בינונית, עד לקבלת קצף רך ומלא בועות (בערך חצי דקה). מוסיפים בהדרגה סוכר (כף בכל 10 שניות). מגבירים את מהירות המיקסר למקסימום ומקציפים עוד 3 דקות, עד שהקצף חלק, יציב ומבריק (ללא גרגירי סוכר…). מוסיפים אינסטנט פודינג ומקציפים לאט, לאיחוד.
  4. מרכיבים ואופים: מחממים תנור לחום בינוני נמוך (160-170 מעלות).
  5. מורחים על כל מלבן שליש מהקצף ומגלגלים לרולדה (נעזרים בנייר האפייה).
  6. פורסים כל רולדה לפרוסות בעובי 3-2 ס”מ. אם רוצים פרוסות יפות יותר - מקפיאים את הרולדות לחצי שעה, עד להתקשות, ואז פורסים לעוגיות. משכיבים את הפרוסות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. אופים 20-15 דקות, עד להזהבה קלה בלבד.
  8. מצננים ומגישים.

הערות

  • אפשר להחליף את החלב במיץ תפוזים.
  • אפשר להחליף את האינסטנט פודינג וניל בפודינג בטעם שוקו או ריבת חלב.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    שרון

    אפשר לעשות את הבצק במיקסר? אין לי מעבד מזון ואם כן אם וו גיטרה או וו לישה?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר במיקסר עם וו גיטרה

    Avatar
    עדי

    היי, האם אפשר להכין את הבצק מראש וחהשתמש בו יום למחרת, או להכין את הגליל להקפיא ולהשתמש יום למחרת?

      Avatar
      Foody Foody

      שתי האופציות אפשרויות.
      שנה טובה!

    Avatar
    עדי

    האם ניתן להמיר את החמאה בשמן? לאור העובדה שקשה להשיג חמאה כמעט כמו זהב…..

      Avatar
      Foody Foody

      לא במקרה הזה. לבצק דרושה חמאה קרה ומוצקה, שמן נוזלי לא יעבוד.

    Avatar
    אלה

    לא הבנתי איך יוצאים 60 עוגיות…יוצא לי בלחץ 40

      Avatar
      Foody Foody

      תלוי באיזה גודל עשית אותן 🙂
      לפי המידות הרשומות במתכון יוצאות 60 עוגיות

    Avatar
    Ml

    אפשר להמיר חמאה במחמאה? (לפרווה)

      Avatar
      Foody Foody

      בהחלט 🙂

      Avatar
      אלה דורני

      העוגיות לא יצאו פריכות לא משהואלה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody