עוגיות שושנים

עוגיות שושנים של סבתות, עם בצק פריך מועשר בחלמונים, ומלית של קצף מרנג מתוק, שמגלגלים ביחד ופורסים לעוגיות שנראות כמו שושנים מתוקות
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

עוגיות שושנים של סבתות, עם בצק פריך מועשר בחלמונים ומלית של קצף מתוק, שמגלגלים ביחד ופורסים לפרוסות. הדבר הכי קשה בעוגיות האלה הוא לפרוס אותן יפה לפני האפייה - הן תמיד קצת נמעכות מהסכין. כדי שזה לא יקרה - אפשר להקפיא את הרולדה אחרי הגלול לכחצי שעה, ואז לפרוס בסכין חדה טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך).

מצרכים לעוגיות שושנים

בצק עוגיות שושנים

  • 200 גרם חמאה קרה
  • 2 1/2
    כוסות או 350 גרם קמח לבן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 3 חלמונים L
  • 1/2
    כוס או 120 מ"ל חלב 3%

לקציפת וניל

  • 3 חלבונים L
  • 3/4
    כוס או 150 גרם סוכר לבן
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומרדדים: במעבד מזון מעבדים קוביות חמאה, קמח ואבקת אפייה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומיץ תפוזים ומעבדים כמה שפחות, רק עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח, למלבן בעובי קצת פחות מ-1/2 ס”מ (בגודל 20X40 ס”מ, פחות או יותר). אפשר לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולשמור במקרר יום-יומיים אם רוצים.
  3. מכינים קצף וניל: במיקסר מתחילים להקציף חלבונים במהירות בינונית, עד לקבלת קצף רך ומלא בועות (בערך חצי דקה). מוסיפים בהדרגה סוכר (כף בכל 10 שניות). מגבירים את מהירות המיקסר למקסימום ומקציפים עוד 3 דקות, עד שהקצף חלק, יציב ומבריק (ללא גרגירי סוכר…). מוסיפים אינסטנט פודינג ומקציפים לאט, לאיחוד.
  4. מרכיבים ואופים: מחממים תנור לחום בינוני נמוך (160-170 מעלות).
  5. מורחים על כל מלבן שליש מהקצף ומגלגלים לרולדה (נעזרים בנייר האפייה).
  6. פורסים כל רולדה לפרוסות בעובי 3-2 ס”מ. אם רוצים פרוסות יפות יותר - מקפיאים את הרולדות לחצי שעה, עד להתקשות, ואז פורסים לעוגיות. משכיבים את הפרוסות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. אופים 20-15 דקות, עד להזהבה קלה בלבד.
  8. מצננים ומגישים.

הערות

  • אפשר להחליף את החלב במיץ תפוזים.
  • אפשר להחליף את האינסטנט פודינג וניל בפודינג בטעם שוקו או ריבת חלב.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody