עוגיות שמתיישבות על כוס קפה

עוגיות שמתיישבות על כוס קפה אלה עוגיות חמאה פריכות ופשוטות להכנה שהעיצוב שלהן יכול להשתנות לפי החשק שלכם והחותכנים שיש לכם בבית
עוגיות שמתיישבות על כוס קפה אלה עוגיות חמאה פריכות ופשוטות להכנה שהעיצוב שלהן יכול להשתנות לפי החשק שלכם והחותכנים שיש לכם בבית
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

כמה שזה יפה. ונוח. עוגיות שמתיישבות על כוס קפה. עוד לא פגשתי מישהו שלא חייך כשהוא קיבל את הקפה שלו עם העוגייה בילט-אין. המתכון של העוגיות יכול להיות כל בצק פריך שאתם אוהבים. גם העיצוב יכול להשתנות לפי החשק והחותכנים שיש לכם בבית.

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגיות

קישוט (אם רוצים)


אופן הכנה

  1. מכינים את העוגיות: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. במעבד מזון מעבדים קמח, סוכר, סוכר וניל וקוביות חמאה לפירורים. מוסיפים ביצה ומעבדים לבצק אחיד. מאחדים את הבצק בידיים לכדור.
  3. מעבירים לנייר אפייה מקומח ומרדדים לעובי קצת פחות מ-1 ס”מ (עבה יחסית, שלא יישברו).
  4. קורצים לעוגיות בצורה הרצויה ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. חותכים החוצה בסכין קטנה וחדה מלבן בצק בערך באורך 2 ס”מ ורוחב 1 ס”מ (הוא אמור להיות קצת יותר רחב מרוחב שולי הספל עליו מתכננים “להלביש” את העוגייה).
  6. אופים כ-20-25 דקות, עד להזהבה. מצננים.
  7. מקשטים ומגישים: טובלים כל עוגייה בשוקולד מומס עד מחצית הגובה, מנערים קלות מעודפי השוקולד ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מצמידים מיד ריבוע של שקף לשוקולד המומס ומהדקים.
  8. מכינים באופן הזה את יתר העוגיות. מקפיאים כ-10 דקות, להתייצבות, ומקלפים את השקף בעדינות.
  9. מכינים קפה ו”מושיבים” עוגייה על כל ספל. מגישים בגאווה!
  10. שומרים את העוגיות בשכבה אחת בקופסא סגורה בטמפרטורת החדר.

הערות

  • אפשר להשתמש לצורך הקישוט בכל סוג שוקולד שאוהבים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (12)

Avatar

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות