-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 60 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1/2קובייה או 25 גרם שמרים טריים
-
1 שקית אבקת אפייה
-
200 גרם מרגרינה
-
1 כוס שמן קנולה
-
1 1/4כוסות או 300 מ"ל מים פושרים
-
1 כף גדושה מלח דק
אופן הכנה
- בקערה גדולה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים ואבקת האפייה.
- מוסיפים מרגרינה מומסת, שמן, מים ומלח ולשים רק עד לקבלת בצק אחיד (לישת יתר תפגע במרקם העוגיות). מרססים בשמן למניעת התייבשות, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד לשעה (הבצק יתפח אבל לא יכפיל את נפחו וזה בסדר - כמות השמרים מועטה יחסית).
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל-8 חלקים. מגלגלים כל חלק לגליל ארוך בעובי 1 ס”מ וחותכים לאצבעות באורך כ-20 ס”מ. מעגלים ומפתלים יחד לצורת בייגלה.
- מכינים קערית אחת עם חלמונים וחומץ וקערית שנייה עם שומשום ומלח. טובלים כל עוגייה בחלמונים ומיד בשומשום (עד חצי הגובה, כך שפני העוגייה יצופו בשומשום). מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהצד המצופה בשומשום כלפי מעלה.
- אופים (ללא התפחה נוספת) כ-25 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וזהובות (גם מלמטה). מנמיכים את החום ל-120 מעלות ומייבשים עוד 30 דקות (רצוי במצב טורבו).
- מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- בקערה גדולה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים ואבקת האפייה.
- מוסיפים מרגרינה מומסת, שמן, מים ומלח ולשים רק עד לקבלת בצק אחיד (לישת יתר תפגע במרקם העוגיות). מרססים בשמן למניעת התייבשות, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד לשעה (הבצק יתפח אבל לא יכפיל את נפחו וזה בסדר - כמות השמרים מועטה יחסית).
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל-8 חלקים. מגלגלים כל חלק לגליל ארוך בעובי 1 ס”מ וחותכים לאצבעות באורך כ-20 ס”מ. מעגלים ומפתלים יחד לצורת בייגלה.
- מכינים קערית אחת עם חלמונים וחומץ וקערית שנייה עם שומשום ומלח. טובלים כל עוגייה בחלמונים ומיד בשומשום (עד חצי הגובה, כך שפני העוגייה יצופו בשומשום). מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהצד המצופה בשומשום כלפי מעלה.
- אופים (ללא התפחה נוספת) כ-25 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וזהובות (גם מלמטה). מנמיכים את החום ל-120 מעלות ומייבשים עוד 30 דקות (רצוי במצב טורבו).
- מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
הי, ניתן להחליף מרגרינה בשמן? אם כן מה הכמות? תודה!
3/4 כוס שמן (180 מ”ל)