עוגיות פזואלוס מטוגנות ומתוקות של קרין גורן

שמות שונים ניתנו לעוגיות הפריכיות האלו: דבלה, פיג'ואלוס, פזואלוס. לא משנה איך תקראו להן, העיקר שלא תוותרו על התענוג המתוק והקראנצ'י במתכון נהדר של קרין גורן
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

מצרכים

עוגיות

קישוט

אופן הכנה

  1. לשים את כל חומרי הבצק לאיחוד במיקסר. שמים בשקית ניילון למנוחה 10 דקות.
  2. מחלקים ל-4 חלקים את הבצק (עובדים עם חלק אחד ושומרים את השאר בשקית שלא יתייבשו).
  3. מרדדים את הבצק במכונת הפסטה וכשהבצק מתחיל להיות ארוך מדי חוצים וממשיכים לעבוד בשני חלקים. מרדדים דק עד שלב אחד לפני האחרון (מס 7) לקבלת רצועה ארוכה ודקה (כחצי מטר על 8 ס”מ, או מידות אחרות לפי רצונכם).
  4. מיישרים את השוליים בגלגלת פיצה.
  5. מחממים בסיר עמוק את השמן. מטגנים את רצועות הבצק תוך גלגול עם מזלג לפי ההדגמה עד הזהבה.
  6. מוציאים מהשמן ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת שאריות השמן.
  7. מפזרים אבקת סוכר על רצועות הבצק המטוגנות או טובלים בסירופ שאוהבים ומגישים.

    סופגניות, לביבות וחגיגות - המתכונים הכי שווים לחנוכה

    סופגניות לחנוכה בטעם של פעם

    לטקעס של סבתא! פשוט וטעים

    עיג’ה - לביבות מהמטבח העירקי לא רק לחנוכה

    לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ

    כמו באמריקה! סופגניות דונאטס אפויות שפחות יושבות על המצפון

    סופגניות אשל לחנוכה - הכי מושלמות!

    פפאנש - סופגניות רומניות חלומיות!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    Limor Luzada

    היי קרין…האם אפשר להקפיא את הפזואלוס לפני או אחרי הטיגון?

      Foody team
      Foody team

      לא מומלץ להקפיא את הבצק (גם לא את העוגיות המטוגנות כי אז מרקמן ייהרס).

    Avatar
    עדי

    היי אם אין לי מכונת פסטה ואני רוצה לרדד ידנית המתכון לא ילך?

      Foody team
      Foody team

      מאד קשה לרדד בצק פסטה באופן ידני כך שיהיה דק מספיק ובאותו העובי לכל אורכו. זה אפשרי אך דורש הרבה סבלנות ופרפקציוניזם ((: בהצלחה רבה !!!

    Avatar
    נעם פלא

    כמה זמן נשמרות? בלי סירופ ועם סירופ? כמובן בכלי אטום…

      Foody team
      Foody team

      ללא הסירופ הן יכולות להשמר יומיים שלושה. עם הסירופ יום יומיים אבל אין כמו לאכול אותן טריות…. (:

    Avatar
    מגי סנטר

    אמא שלי ז”ל, היתה מכינה אותם. הם היו דקים בהירים ופרכים. היתה טובלת אותם בסירופ סוכר ומפזרת סוכריות קישוט צבעוניות למעלה. זכרונות מאמא.

      Foody team
      Foody team

      הזכרונות הטובים ביותר!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody