
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים7
מצרכים
אופן הכנה
- לשים את כל חומרי הבצק לאיחוד במיקסר. שמים בשקית ניילון למנוחה 10 דקות.
- מחלקים ל-4 חלקים את הבצק (עובדים עם חלק אחד ושומרים את השאר בשקית שלא יתייבשו).
- מרדדים את הבצק במכונת הפסטה וכשהבצק מתחיל להיות ארוך מדי חוצים וממשיכים לעבוד בשני חלקים. מרדדים דק עד שלב אחד לפני האחרון (מס 7) לקבלת רצועה ארוכה ודקה (כחצי מטר על 8 ס”מ, או מידות אחרות לפי רצונכם).
- מיישרים את השוליים בגלגלת פיצה.
- מחממים בסיר עמוק את השמן. מטגנים את רצועות הבצק תוך גלגול עם מזלג לפי ההדגמה עד הזהבה.
- מוציאים מהשמן ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת שאריות השמן.
- מפזרים אבקת סוכר על רצועות הבצק המטוגנות או טובלים בסירופ שאוהבים ומגישים.
סופגניות, לביבות וחגיגות - המתכונים הכי שווים לחנוכה
סופגניות לחנוכה בטעם של פעם
לטקעס של סבתא! פשוט וטעים
עיג’ה - לביבות מהמטבח העירקי לא רק לחנוכה
לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ
כמו באמריקה! סופגניות דונאטס אפויות שפחות יושבות על המצפון
סופגניות אשל לחנוכה - הכי מושלמות!
פפאנש - סופגניות רומניות חלומיות!
תגובות (8)
היי קרין…האם אפשר להקפיא את הפזואלוס לפני או אחרי הטיגון?
לא מומלץ להקפיא את הבצק (גם לא את העוגיות המטוגנות כי אז מרקמן ייהרס).
היי אם אין לי מכונת פסטה ואני רוצה לרדד ידנית המתכון לא ילך?
מאד קשה לרדד בצק פסטה באופן ידני כך שיהיה דק מספיק ובאותו העובי לכל אורכו. זה אפשרי אך דורש הרבה סבלנות ופרפקציוניזם ((: בהצלחה רבה !!!
כמה זמן נשמרות? בלי סירופ ועם סירופ? כמובן בכלי אטום…
ללא הסירופ הן יכולות להשמר יומיים שלושה. עם הסירופ יום יומיים אבל אין כמו לאכול אותן טריות…. (:
אמא שלי ז”ל, היתה מכינה אותם. הם היו דקים בהירים ופרכים. היתה טובלת אותם בסירופ סוכר ומפזרת סוכריות קישוט צבעוניות למעלה. זכרונות מאמא.
הזכרונות הטובים ביותר!