דבורת דבש מתוקה

בואו ללמוד להכין דבורת דבש מתוקה ממרציפן ושקדים - יצירה קטנה וחמודה שיכולה להיות קישוט מושלם לעוגות דבש בכלל, וקינוחי ראש השנה בפרט
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    3

מצרכים

  • מרציפן
  • שקדים פרוסים
  • שוקולד מריר

אופן הכנה

  1. לוקחים מעט מרציפן (לי היו שאריות גם של מרציפן בצבע טבעי וגם בצבע צהוב).
  2. מגלגלים לכדורים קטנים, כל כדור מגלגלים לאליפסה (בגודל של קבוקים בערך). כל אליפסה צובטים בקצה ליצירת העוקץ.
  3. דוקרים בקצה של סכין משני הצדדים ליצירת חריצים לכנפיים.
  4. טובלים קצה של פרוסת שקד בטיפטיפה שוקולד מומס ונועצים בעדינות בחריץ - זה החלק הכי עדין של ההכנה, בזהירות שלא יישבר השקד. אם צריך - מרחיבים את החריץ עם סכין (השוקולד הוא ה”דבק” וישמור שהשקד לא ייפול החוצה).
  5. מניחים את הדבורה ומקשטים בשוקולד מומס: מזלפים עיניים וחיוך, ואז 3 פסי רוחב. כדי שהשוקולד לא יימרח אפשר להעביר למקפיא ל5 דקות, שיתקשה. הכי נוח לזלף על נייר אפייה שמונח על מגש או אפילו סתם על מכסה של קופסת פלסטיק, שיהיה נוח להעביר את הדבורים למקפיא.
  6. מניחים על העוגה (אפשר להדביק אותן עם עוד נקודה של שוקולד מומס מתחת לכל דבורה).

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody