עקיצת הדבורה – עוגת דבש עם קרם וניל ושקדים בדבש

מחפשים קינוח מושלם לארוחה חגיגית בראש השנה ובכלל? נסו מתכון של עוגת עקיצת הדבורה שמורכבת מבצק שמרים, קרם וניל וציפוי שקדים בדבש
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    17

מצרכים

בצק שמרים

ציפוי שקדים בדבש

מלית קצפת וניל

סירופ

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח והשמרים.
  2. במיקרוגל ממיסים את החמאה ומערבבים עם החלב לקבלת תערובת פושרת.
  3. מוסיפים לקערת המיקסר את הסוכר, הביצים ואת תערובת החמאה הפושרת ומעבדים 5 דקות במהירות בינונ
  4. מורחים את ציפוי השקדים הפושר על פני הבצק התפוח מבלי להוציא את האוויר מהבצק.
  5. ית עד לקבלת בצק חלק ודביק מאוד.
  6. משטחים את הבצק בידיים רטובות או משומנות בתבנית מרופדת בנייר אפייה (הוא ימלא בקושי 1/3 מגובה התבנית, וזה בסדר). מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  7. מכינים את הציפוי: בסיר בינוני מחממים את כל חומרי הציפוי למעט השקדים, עד לרתיחה. מבשלים 2 דקות ברתיחה, מסירים מהאש ומערבבים פנימה שקדים פרוסים. מצננים מעט.
  8. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  9. אופים 30-20 דקות, עד שהציפוי מבעבע והבצק זהוב (מחדירים סכין דרך הציפוי, מזיזים קצת ומציצים פנימה לוודא שהמאפה לא בצקי). מצננים לגמרי.
  10. מכינים את המלית: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, החלב, האינסטנט פודינג והסוכר עד לקבלת קרם אחיד.
  11. מכינים את הסירופ: מערבבים מים רותחים ו-2 כפות דבש, עד שהדבש נמס.
  12. בסכין לחם חוצים את העוגה לרוחב, לקבלת 2 שכבות שוות. מניחים את השכבה התחתונה על צלחת הגשה ומרטיבים בנדיבות ב-1/2 מכמות הסירופ. מורחים מעל את כל כמות המלית.
  13. מניחים על קרש חיתוך את השכבה העליונה של העוגה כשהיא עם ציפוי השקדים כלפי מטה. מרטיבים ב-1/2 הנותרת של הסירופ. הופכים בחזרה ופורסים ל-12 משולשים (כדי להקל על הפריסה בהמשך). מניחים את המשולשים בצפיפות מעל המלית. שומרים במקרר ומגישים.

    כל המתכונים המתוקים לראש השנה:

    עוגת גזר ודבש אוורירית במיוחד

    פינוק ב-10 דקות: עוגת טחינה וסילאן משגעת!

    בורקס תפוחים ודבש ברוטב יוגורט ודבש כמו של אושרי וירדן מ-MKR

    עוגת דבש גבוהה וחגיגית

    מלכות ראש השנה - דובשניות של קרין גורן

    לחמניות רימונים מתוקות מקמח מלא

    לפני שבא לקיץ סוף - פוקצ’ה עם ענבים ודבש

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    דבורה לאה בר-טוב

תגובות (23)

    Avatar
    שרונה יפה

    איך מכינים אותה פרווה?

    Avatar
    יפית

    עוגה מדהימה! כבר כמה שנים שאני מכינה אותה כל ראש השנה♥️

    Foody team
    Foody team

    ממירים את המצרכים למצרכי פרווה (מחמאה, שמנת צמחית וכדומה) בהצלחה!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody