בומב שוקולד

קרין גורן מלמדת להכין בומב שוקולד - עוגה חגיגית ומרשימה שמורכבת מתחתית פצפוצים פריכה, מוס שוקולד עשיר, קצפת חלבה וציפוי שוקולד
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    12 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

מוס שוקולד

  • 2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
  • 1 קורט מלח דק
  • 250 גרם שוקולד מריר

תחתית פצפוצים

  • 2 כוסות פצפוצי אורז
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם מחית נוגט

קצפת חלבה

  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38%
  • 1/4 כוס ממרח חלבה

ציפוי

  • 1/3
    כוס או 80 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 80 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה

  1. מתחילים להכין את מוס השוקולד: בסיר מביאים לרתיחה מיכל אחד של שמנת מתוקה עם מלח. מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס, מכסים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
  2. מכינים את תחתית הפצפוצים: ממיסים יחד שוקולד ונוגט. מערבבים יחד עם פצפוצי האורז עד שהם מצופים היטב מכל הכיוונים. מהדקים בין שני ניירות אפייה לקבלת עיגול בקוטר הקערה (אפשר להיעזר במערוך או בתחתית של כוס). שומרים במקפיא עד שהתחתית מתקשה.
  3. לפני הרכבת הבומב, מכינים קצפת חלבה: מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה אך לא נוקשה. מקפלים פנימה ממרח חלבה. שומרים במקרר עד ההרכבה (מקסימום שעה).
  4. מסיימים את הכנת מוס השוקולד ומרכיבים את הבומב: מעבירים את תערובת השוקולד למיקסר ומוסיפים את מיכל השמנת הנותר. מקציפים במהירות בינונית רק עד שמתקבל מוס אוורירי (זהירות - זה הופך מהר לחמאה). יוצקים את רוב המוס לקערה (שומרים בערך כוס בצד) ויוצרים שקע במרכז. יוצקים את קצפת החלבה לשקע במרכז המוס בקערה. מכסים ביתרת המוס ששמרנו בצד. מניחים מעל את תחתית הפצפוצים הקפואה, ומעבירים למקפיא למשך הלילה.
  5. למחרת משחררים את העוגה מהקערה: טובלים קצרות את הקערה עם הבומב בקערה גדולה יותר עם מים רותחים. נזהרים שלא יחדרו מים לעוגה. משחררים את המוס (נותנים דחיפה קטנה בידיים והוא קופץ החוצה) ומעבירים לצלחת הגשה.
  6. מצפים בשוקולד: בסיר מביאים לרתיחה שליש כוס שמנת מתוקה. מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס. יוצקים את הציפוי על הבומב ומניחים לו לנזול באופן חופשי. מעבירים למקרר להפשרה של שעה לפני ההגשה. פורסים בעזרת סכין טבולה במים רותחים (מנגבים וטובלים שוב בין חיתוך לחיתוך).

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody