בומב שוקולד

קרין גורן מלמדת להכין בומב שוקולד - עוגה חגיגית ומרשימה שמורכבת מתחתית פצפוצים פריכה, מוס שוקולד עשיר, קצפת חלבה וציפוי שוקולד
קרין גורן מלמדת להכין בומב שוקולד - עוגה חגיגית ומרשימה שמורכבת מתחתית פצפוצים פריכה, מוס שוקולד עשיר, קצפת חלבה וציפוי שוקולד
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 12 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 12 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


תבנית חצי קערה קוטר 22

מוס שוקולד

תחתית פצפוצים

קצפת חלבה

ציפוי


אופן הכנה

  1. מתחילים להכין את מוס השוקולד: בסיר מביאים לרתיחה מיכל אחד של שמנת מתוקה עם מלח. מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס, מכסים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
  2. מכינים את תחתית הפצפוצים: ממיסים יחד שוקולד ונוטלה מערבבים יחד עם פצפוצי האורז עד שהם מצופים היטב מכל הכיוונים. מהדקים בין שני ניירות אפייה לקבלת עיגול בקוטר הקערה (אפשר להיעזר במערוך או בתחתית של כוס). שומרים במקפיא עד שהתחתית מתקשה.
  3. לפני הרכבת הבומב, מכינים קצפת חלבה: מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה אך לא נוקשה. מקפלים פנימה ממרח חלבה שומרים במקרר עד ההרכבה (מקסימום שעה).
  4. מסיימים את הכנת מוס השוקולד ומרכיבים את הבומב: מעבירים את תערובת השוקולד למיקסר ומוסיפים את מיכל השמנת הנותר. מקציפים במהירות בינונית רק עד שמתקבל מוס אוורירי (זהירות - זה הופך מהר לחמאה). יוצקים את רוב המוס לקערה (שומרים בערך כוס בצד) ויוצרים שקע במרכז. יוצקים את קצפת החלבה לשקע במרכז המוס בקערה. מכסים ביתרת המוס ששמרנו בצד. מניחים מעל את תחתית הפצפוצים הקפואה, ומעבירים למקפיא למשך הלילה.
  5. למחרת משחררים את העוגה מהקערה: טובלים קצרות את הקערה עם הבומב בקערה גדולה יותר עם מים רותחים. נזהרים שלא יחדרו מים לעוגה. משחררים את המוס (נותנים דחיפה קטנה בידיים והוא קופץ החוצה) ומעבירים לצלחת הגשה.
  6. מצפים בשוקולד: בסיר מביאים לרתיחה שליש כוס שמנת מתוקה. מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס. יוצקים את הציפוי על הבומב ומניחים לו לנזול באופן חופשי. מעבירים למקרר להפשרה של שעה לפני ההגשה. פורסים בעזרת סכין טבולה במים רותחים (מנגבים וטובלים שוב בין חיתוך לחיתוך).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    דבורה

    היי נראאה חבל”ז יש מצב לעשות בגודל אישי? לכמה הכמות הזאת תתאים?

      Avatar
      קרין גורן

      הי דבורה. אפשר לעשות את העוגה בגודל אישי. העוגה במתכון היא בגודל מלא ומתאימה ל8-12 פרוסות, תלוי בגודל הפרוסה.

    Avatar
    גילי כברה

    מה אפשר במקום נוטלה? ממרח שחר גם הולך?…😊.

      Avatar
      קרין גורן

      ברור

      Avatar
      בועז

      איך אפשר לגרום לכך שציפוי השוקולד הסופי יהיה אחיד?

      Avatar
      קרין גורן

      להכין כפי שכתוב במתכון, הוא יהיה אחיד

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות