עוגת שוקולד עם קרם וניל וציפוי שוקולד

קרין גורן מכינה עוגת שוקולד מדהימה עם קרם וניל קטיפתי וציפוי שוקולד חלב. והבונוס? העוגה נטולת גלוטן ומתאימה לאירוח בפסח
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

מצרכים

טורט שוקולד

קרם וניל

ציפוי שוקולד

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה.
  2. מכינים את הטורט: שמים בקערה את השוקולד והשמנת המתוקה וממיסים במיקרוגל. מצננים מעט.
  3. במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבוהה במשך 10 דקות, עד לקבלת קרם סמיך ואוורירי מאוד. מקפלים פנימה ידנית את תערובת השוקולד הפושרת.
  4. משטחים את התערובת בתבנית ואופים 30-25 דקות בלבד, עד שהעוגה תפוחה, רכה ומעט רוטטת - היא לא תראה אפויה אבל היא תתייצב במהלך הקירור. כשהעוגה עדיין חמה משחררים את שוליה מהתבנית בעזרת סכין - היא תצנח באופן אחיד במהלך הקירור, וזה בסדר.
  5. מכינים את קרם הווניל: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם הסוכר, האינסטנט פודינג ושמנת החמוצה, עד לקבלת קרם אוורירי ועדיין קצת רך.
  6. משטחים את הקרם על העוגה הקרה בתבנית ומעבירים לקירור והתייצבות, ל-4 שעות במקרר, או לשעה במקפיא.
  7. מכינים את ציפוי השוקולד: שמים בקערה את השמנת המתוקה, שוקולד החלב והנס קפה וממיסים במיקרוגל. טורפים לאיחוד ומצננים מעט.
  8. מוזגים את הציפוי על העוגה הקרה ומטלטלים את התבנית בעדינות, עד שהציפוי מכסה את הקרם. מקפיאים 5 דקות להתייצבות הציפוי, או שומרים במקרר עד ההגשה.
  9. מעבירים סכין בהיקף בין העוגה לתבנית כדי לשחרור אותה. פורסים ומגישים. שומרים במקרר ומגישים קר.

הערות

  • הביצים אמורות להיות בטמפרטורת החדר
  • חשוב להיזהר מאפיית יתר, אחרת העוגה לא תהיה עסיסית
  • מומלץ לפרוס את העוגה בעזרת סכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך)

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (44)

    Avatar
    אביגיל וייס

    אחרי שהעוגה מוכנה האם אפשרי לשים דף סוכר?

      Avatar
      Foody Foody

      כן

    Avatar
    שירין זועבי

    זאת אותה עוגה כמו העוגה המתגלצת מהספר אם לסבתא היה מיקסר?

      Avatar
      Foody Foody

      כן

    Avatar
    יפה פקדו

    לאחר שמכינים את החלק הראשון הטורט צריכים לחכות שיתקרר או לשים במקרר לפני ששמים מעליו את הקרם וניל?

    Avatar
    שרון

    1. האם אפשר להמיר את השמנת המתוקה לשמנת צמחית ?

      Foody team
      Foody team

      כן

    Avatar
    שרון

    שלום, האם אפשר להמיר את השמנת המתוקה בשמנת צמחית ובמה ניתן להמיר את השמנת החמוצה, על מנת העוגה תהיה פרווה ולרגישים ללקטוז?

    Avatar
    בתאל אביר

    קוצרת מחמאות בטירוף.עוגה מושחתת ברמות!!!

      Avatar
      ליאת

      יצא אלוףףףףף

      Avatar
      ליאת

      מעניין אותי לדעת איך היה המתכון לפני הרעיון של השמנת החמוצה. מה היו שמים במקום?

    Avatar
    אלכס מתתוב

    יש לי ביצים XL כמה ביצים אני צריך לשים ?

      Avatar
      מירית

      כתוב במתכון להקציף ביצים, הכוונה רר את החלבון? ומה עושים עם החלמון?

      Foody team
      Foody team

      יש להקציף את כל הביצה (חלבון+חלמון) יוצא קצף תפוח בצבע צהבהב בהיר ויפה.

    Avatar
    עדי

    העוגה מעולה. האם יש אפשרות לשמור במקפיא? עד שנגמרת..

      Foody team
      Foody team

      היי עדי, אין בעיה להקפיא את העוגה 🙂

    Avatar
    ברכה

    האם אפשר להשתמש בשוקולד לבן במקום שוקולד מריר ומה גודל התבנית תודה

      Foody team
      Foody team

      את הבליל לעוגה לא מומלץ לעשות עם שוקולד לבן. את הציפוי אפשר להכין עם שוקולד לבן (במקרה זה אולי לא כדאי להוסיף את הקפה). התבנית היא תבנית קוטר 24.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody