עוגת שוקולד עם קרם וניל וציפוי שוקולד

קרין גורן מכינה עוגת שוקולד מדהימה עם קרם וניל קטיפתי וציפוי שוקולד חלב. והבונוס? העוגה נטולת גלוטן ומתאימה לאירוח בפסח
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

מצרכים

טורט שוקולד

קרם וניל

ציפוי שוקולד

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה.
  2. מכינים את הטורט: שמים בקערה את השוקולד והשמנת המתוקה וממיסים במיקרוגל. מצננים מעט.
  3. במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבוהה במשך 10 דקות, עד לקבלת קרם סמיך ואוורירי מאוד. מקפלים פנימה ידנית את תערובת השוקולד הפושרת.
  4. משטחים את התערובת בתבנית ואופים 30-25 דקות בלבד, עד שהעוגה תפוחה, רכה ומעט רוטטת - היא לא תראה אפויה אבל היא תתייצב במהלך הקירור. כשהעוגה עדיין חמה משחררים את שוליה מהתבנית בעזרת סכין - היא תצנח באופן אחיד במהלך הקירור, וזה בסדר.
  5. מכינים את קרם הווניל: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם הסוכר, האינסטנט פודינג ושמנת החמוצה, עד לקבלת קרם אוורירי ועדיין קצת רך.
  6. משטחים את הקרם על העוגה הקרה בתבנית ומעבירים לקירור והתייצבות, ל-4 שעות במקרר, או לשעה במקפיא.
  7. מכינים את ציפוי השוקולד: שמים בקערה את השמנת המתוקה, שוקולד החלב והנס קפה וממיסים במיקרוגל. טורפים לאיחוד ומצננים מעט.
  8. מוזגים את הציפוי על העוגה הקרה ומטלטלים את התבנית בעדינות, עד שהציפוי מכסה את הקרם. מקפיאים 5 דקות להתייצבות הציפוי, או שומרים במקרר עד ההגשה.
  9. מעבירים סכין בהיקף בין העוגה לתבנית כדי לשחרור אותה. פורסים ומגישים. שומרים במקרר ומגישים קר.

הערות

  • הביצים אמורות להיות בטמפרטורת החדר
  • חשוב להיזהר מאפיית יתר, אחרת העוגה לא תהיה עסיסית
  • מומלץ לפרוס את העוגה בעזרת סכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך)

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (14)

Avatar

    Avatar
    אבנר כהן

    הציפוי של העוגה לא מתקשה , בוצע אחד לאחד על פי המתכון קרה ב 2 עוגות שהוכנו , מה הסיבה

      Avatar
      Foody Foody

      הקרם הזה לא מתקשה לחלוטין, הוא אמור להשאר רך אבל יציב. לפעמים השוני בין מידת היציבות של הקרם נובעת מהשוני בין סוגי שוקולד שונים

    Avatar
    מורן

    האם אפשר להחליף את הגבינה בקרם וניל או להוריד לחלוטין ?

      Avatar
      Foody Foody

      אין גבינה בקרם וניל… יש שמנת, לזו הכוונה?

      Avatar
      מורן

      כן סליחה , הכוונה הייתה לשמנת החמוצה

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להשמיט אבל אז הקרם יצא פחות רך.
      אפשר גם להחליף בשמנת מתוקה נוספת, או בכוס חלב, או להפחית את כמות הפודינג לחצי

    Avatar
    אור

    העוגה לא יציבה והשוקולד מעל נמרח ולא נחתך כמו שצריך. מקווה שעוד כמה שעות במקרר זה יתייצב

    Avatar
    שרון

    השוקולד מעל לא התקשה. גם לאחר כמה שעות במקרר. חוצמזה העוגה מאוד טעימה.

      Avatar
      Foody Foody

      הציפוי לא אמור להתקשות אלא להשאר רק וקרמי.
      איזה כיף שאהבת!

      Avatar
      שרה מזרחי

      מה מס התבנית שבה אפית את העוגה

      Avatar
      Foody Foody

      תבנית עגולה 24 ס”מ

    Avatar
    גילי

    מה הכמויות שצריך לתבנית בקוטר 28?

      Avatar
      Foody Foody

      כמות וחצי

    Avatar
    גבאי אלון

    העוגה יצאה לי פצצה רק שאצלי לא אהבו את השמנת החמוצה הטעם מאד שולט

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody