עוגת שוקולד עם קרם וניל וציפוי שוקולד

קרין גורן מכינה עוגת שוקולד מדהימה עם קרם וניל קטיפתי וציפוי שוקולד חלב. והבונוס? העוגה נטולת גלוטן ומתאימה לאירוח בפסח
קרין גורן מכינה עוגת שוקולד מדהימה עם קרם וניל קטיפתי וציפוי שוקולד חלב. והבונוס? העוגה נטולת גלוטן ומתאימה לאירוח בפסח
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    12
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    12
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר

מצרכים

מצרכים


טורט שוקולד

קרם וניל

ציפוי שוקולד


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה.
  2. מכינים את הטורט: שמים בקערה את השוקולד והשמנת המתוקה וממיסים במיקרוגל. מצננים מעט.
  3. במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבוהה במשך 10 דקות, עד לקבלת קרם סמיך ואוורירי מאוד. מקפלים פנימה ידנית את תערובת השוקולד הפושרת.
  4. משטחים את התערובת בתבנית ואופים 30-25 דקות בלבד, עד שהעוגה תפוחה, רכה ומעט רוטטת - היא לא תראה אפויה אבל היא תתייצב במהלך הקירור. כשהעוגה עדיין חמה משחררים את שוליה מהתבנית בעזרת סכין - היא תצנח באופן אחיד במהלך הקירור, וזה בסדר.
  5. מכינים את קרם הווניל: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם הסוכר, האינסטנט פודינג ושמנת החמוצה, עד לקבלת קרם אוורירי ועדיין קצת רך.
  6. משטחים את הקרם על העוגה הקרה בתבנית ומעבירים לקירור והתייצבות, ל-4 שעות במקרר, או לשעה במקפיא.
  7. מכינים את ציפוי השוקולד: שמים בקערה את השמנת המתוקה, שוקולד החלב והנס קפה וממיסים במיקרוגל. טורפים לאיחוד ומצננים מעט.
  8. מוזגים את הציפוי על העוגה הקרה ומטלטלים את התבנית בעדינות, עד שהציפוי מכסה את הקרם. מקפיאים 5 דקות להתייצבות הציפוי, או שומרים במקרר עד ההגשה.
  9. מעבירים סכין בהיקף בין העוגה לתבנית כדי לשחרור אותה. פורסים ומגישים. שומרים במקרר ומגישים קר.

אחרי כל השוקולד בשולחן החג, חייב משהו קליל ומרענן כמו הסברינות הנהדרות האלו לפסח

איזה קרם ברולה מחכה לכם כאן - אתם חייבים לפנק את האורחים שלכם לחג

עוגיות משגעות של מרנג זברה מ-3 מרכיבים שלא תוכלו להפסיק לנשנש בחג

הערות

  • הביצים אמורות להיות בטמפרטורת החדר
  • חשוב להיזהר מאפיית יתר, אחרת העוגה לא תהיה עסיסית
  • מומלץ לפרוס את העוגה בעזרת סכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך)
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (129)

Avatar

    Avatar
    מיכל גלאם

    שלום לכן. אני כל כך אוהבת את המתכונים של קארין. כבר מעל עשור מכינה רק אותם וכמובן שיש לי את כל הספרים. לגבי העוגה הזאת, האם ניתן להחליף שמנת חמוצה בחלב? אם כן, בכמה חלב? מעדיפה הפעם לא לשים גבינה בכלל.

      Avatar
      קרין גורן

      היי מיכל, ץודה על המילים המשמחות. הבעיה בלהחליף את השמנת החמוצה בחלב זה המרקם של הקרם.

    Avatar
    פלונית

    היי רציתי להגיד שהכנתי את המתגלצת והיא יצאה מושששלםםם קיבלתי עליה מלא מחמאות והיא יצאה יפה והיא לא מידי מסובכת להכנה .תודה על המתכון המושששלםםםם (עשיתי בתבניות אישיות ויצא ליגהה)

הצג עוד

קטגוריות

תגיות