עוגת שוקולד עם קרם וניל וציפוי שוקולד

קרין גורן מכינה עוגת שוקולד מדהימה עם קרם וניל קטיפתי וציפוי שוקולד חלב. והבונוס? העוגה נטולת גלוטן ומתאימה לאירוח בפסח
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

מצרכים

טורט שוקולד

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1/2
    מיכל או 125 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 6 ביצים L
  • 1/2
    כוס או 100 גרם סוכר לבן
  • 1 תרסיס שמן קנולה

קרם וניל

  • 2
    מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 1/4
    כוס או 50 גרם סוכר לבן
  • 1
    חבילה או 80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 2
    גביעי או 400 מ"ל שמנות חמוצות

ציפוי שוקולד

  • 1/2
    מיכל או 125 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 150 גרם שוקולד חלב
  • 1 כפית קפה נמס

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה.
  2. מכינים את הטורט: שמים בקערה את השוקולד והשמנת המתוקה וממיסים במיקרוגל. מצננים מעט.
  3. במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבוהה במשך 10 דקות, עד לקבלת קרם סמיך ואוורירי מאוד. מקפלים פנימה ידנית את תערובת השוקולד הפושרת.
  4. משטחים את התערובת בתבנית ואופים 30-25 דקות בלבד, עד שהעוגה תפוחה, רכה ומעט רוטטת - היא לא תראה אפויה אבל היא תתייצב במהלך הקירור. כשהעוגה עדיין חמה משחררים את שוליה מהתבנית בעזרת סכין - היא תצנח באופן אחיד במהלך הקירור, וזה בסדר.
  5. מכינים את קרם הווניל: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם הסוכר, האינסטנט פודינג ושמנת החמוצה, עד לקבלת קרם אוורירי ועדיין קצת רך.
  6. משטחים את הקרם על העוגה הקרה בתבנית ומעבירים לקירור והתייצבות, ל-4 שעות במקרר, או לשעה במקפיא.
  7. מכינים את ציפוי השוקולד: שמים בקערה את השמנת המתוקה, שוקולד החלב והנס קפה וממיסים במיקרוגל. טורפים לאיחוד ומצננים מעט.
  8. מוזגים את הציפוי על העוגה הקרה ומטלטלים את התבנית בעדינות, עד שהציפוי מכסה את הקרם. מקפיאים 5 דקות להתייצבות הציפוי, או שומרים במקרר עד ההגשה.
  9. מעבירים סכין בהיקף בין העוגה לתבנית כדי לשחרור אותה. פורסים ומגישים. שומרים במקרר ומגישים קר.

הערות

  • הביצים אמורות להיות בטמפרטורת החדר
  • חשוב להיזהר מאפיית יתר, אחרת העוגה לא תהיה עסיסית
  • מומלץ לפרוס את העוגה בעזרת סכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך)

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody