עוגת שוקולד ללא קמח ב-5 מרכיבים

יש בה רק 5 מרכיבים, אך מדובר בתענוג מושחת במיוחד - עוגת שוקולד ללא קמח במרקם פאדג'י מפנק. קרין גורן עם מתכון לעוגה הכי שוקולדית
יש בה רק 5 מרכיבים, אך מדובר בתענוג מושחת במיוחד - עוגת שוקולד ללא קמח במרקם פאדג'י מפנק. קרין גורן עם מתכון לעוגה הכי שוקולדית
  • קרין
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר

מצרכים

מצרכים



אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-150 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה (לא משנה איזה גודל) וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
  2. ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק.
  3. במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במשך 10 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר.
  4. מאחדים בעדינות את קצף הביצים ואת תערובת השוקולד, משטחים בתבנית ואופים 50-45 דקות, עד שפני העוגה מתחילים להיסדק, והיא בקושי יציבה.
  5. מצננים ומעבירים למקרר ל-4 שעות, להתייצבות.
  6. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

הערות

  • אחרי האפייה העוגה לא תיראה מוכנה לגמרי, וזה בסדר
  • לפיזור יפה של אבקת הסוכר אפשר להשתמש בשבלונה מוכנה, למשל מפית נייר מחוררת, או נייר אפייה גזור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (47)

Avatar

    Avatar
    לירון כהן

    אין צורך להפריד את הביצים? מקציפים אותכם ככה?

      Avatar
      קרין גורן

      בדיוק 🙂 לא צריך להפריד את הביצים

    Avatar
    ירון לוי

    היי האם אפשר להמיר את השוקולד מריר באבקת קקאו? אם כן בכמה כפות

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות