עוגת שוקולד ללא קמח ב-5 מרכיבים

יש בה רק 5 מרכיבים, אך מדובר בתענוג מושחת במיוחד - עוגת שוקולד ללא קמח במרקם פאדג'י מפנק. קרין גורן עם מתכון לעוגה הכי שוקולדית
יש בה רק 5 מרכיבים, אך מדובר בתענוג מושחת במיוחד - עוגת שוקולד ללא קמח במרקם פאדג'י מפנק. קרין גורן עם מתכון לעוגה הכי שוקולדית
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר

מצרכים

מצרכים



אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-150 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה (לא משנה איזה גודל) וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
  2. ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק.
  3. במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במשך 10 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר.
  4. מאחדים בעדינות את קצף הביצים ואת תערובת השוקולד, משטחים בתבנית ואופים 50-45 דקות, עד שפני העוגה מתחילים להיסדק, והיא בקושי יציבה.
  5. מצננים ומעבירים למקרר ל-4 שעות, להתייצבות.
  6. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

הערות

  • אחרי האפייה העוגה לא תיראה מוכנה לגמרי, וזה בסדר
  • לפיזור יפה של אבקת הסוכר אפשר להשתמש בשבלונה מוכנה, למשל מפית נייר מחוררת, או נייר אפייה גזור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (60)

Avatar

    Avatar
    הדס

    היי אם אני רוצה עוגה גבוהה יותר שאפשר לחצות באמצע כדי למלא בקרם. יש אפשרות לעשות אותה גבוהה יותר? בתבנית יותר קטנה? תודה!!

      Avatar
      קרין גורן

      היי הדס. מכיוון והעוגה לא תופחת, בתנבית קטנה יותר יש סיכוי שהיא לא תאפה כמו שצריך. אם את רוצה שתי שכבות, אולי כדאי לחלק את הבלילה לחצי, ולהשתמש בתשי תבניות קטנות יותר וליצור בעצם שתי עוגות ולערום אותן אחת על השניה.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות