עוגיות מגולגלות ג’מבו

עוגיות מגולגלות ג'מבו אלה עוגיות גדולות במיוחד עם מלית תמרים, עם הרבה קיפולים, שהופכים את הבצק לפריך מבחוץ ומתמוסס בפה מבפנים
עוגיות מגולגלות ג'מבו אלה עוגיות גדולות במיוחד עם מלית תמרים, עם הרבה קיפולים, שהופכים את הבצק לפריך מבחוץ ומתמוסס בפה מבפנים
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

עוגיות מגולגלות גדולות במיוחד, עם הרבה קיפולים, שהופכים את הבצק לפריך במיוחד מבחוץ ומתמוסס בפה מבפנים. ממרח תמרים הוא המילוי הקלאסי של העוגיות האלה, אבל אפשר למלא גם בממרח שוקולד או ממרח חלבה – מה שאתם אוהבים.

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית


אופן הכנה

  1. מכינים בצק: מחממים תנור ל-180 מעלות. קוצצים אגוזים.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה רכה ואבקת סוכר 2 דקות במהירות בינונית, לקרם אחיד (מומלץ לעצור פעם אחת באמצע ההקצפה כדי לנקות את דפנות הקערה ואז להמשיך בהקצפה).
  3. מוסיפים חלמון עם כרבע מכמות הקמח ומקציפים לקבלת תערובת אחידה ומשחתית.
  4. מוסיפים את שאר הקמח ושמנת מתוקה ומעבדים רק עד שנוצר בצק. מאחדים בידיים.
  5. מעצבים רולדה במילוי ממרח תמרים: מניחים נייר אפייה על משטח עבודה ומקמחים את הנייר. מעבירים את הבצק לנייר, מקמחים קצת ומכים את הבצק במשטח העבודה מ-4 צדדים, כדי ליצור מלבן. מרדדים את המלבן על נייר האפייה (מדי פעם מרימים ומקמחים שוב גם מלמטה) למלבן בגודל של נייר האפייה, פחות או יותר.
  6. מורחים מלית ומגלגלים לרולדה שמנמנה (נעזרים בנייר האפייה).
  7. פורסים לעוגיות ואופים: מועכים קצת את הרולדה, לשיטוח קל, ופורסים באלכסון לפרוסות גדולות (מנגבים את הסכין בין חיתוך לחיתוך).
  8. מסדרים במרווח על תבנית עם נייר אפייה ואופים 25-20 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים.
  9. מקשטים ומגישים: מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (32)

Avatar

    Avatar
    קארין

    היי קרין למה לא לאפות בטורבו ?

      Avatar
      קרין גורן

      היי, כדי לשמור על העוגיות פריכות

הצג עוד

קטגוריות