רולדת שוקולד מוקה משגעת
רולדת שוקולד מוקה משגעת זו עוגת שוקולד רכה בלי קמח, עם קצפת בטעם קפה וגנאש שוקולד. מתאימה לנמנעים מגלוטן וגם למי שמחפש קינוח חגיגי לפסח
רולדת שוקולד מוקה משגעת זו עוגת שוקולד רכה בלי קמח, עם קצפת בטעם קפה וגנאש שוקולד. מתאימה לנמנעים מגלוטן וגם למי שמחפש קינוח חגיגי לפסח
- קרין גורן
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
עוגת שוקולד רכה בלי קמח, עם קצפת בטעם קפה וגנאש שוקולד מלמעלה. היא מתאימה לנמנעים מגלוטן וגם למי שמחפש קינוח חגיגי לפסח (לגרסת פרווה לליל הסדר, מחליפים את השמנת המתוקה בשמנת צמחית להקצפה). אם מכינים אותה למי שכן אוכל קמח, אפשר להוסיף זילופים של ממרח לוטוס-קרמל מחומם מלמעלה, לקישוט (כשהוא יתקרר הוא יתייצב מחדש), אבל היא תהיה יפהפייה גם עם זילופי שוקולד לבן או אפילו ככה, בלי קישוט נוסף.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגת שוקולד
קצפת קפה
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
2 כפיות קפה נמס
-
1/4כוס או 50 גרם סוכר לבן
ציפוי גנאש
-
1/2מיכל או 125 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
120 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
- מכינים את עוגת השוקולד ואופים: מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, משמנים את הנייר ומפזרים מעט קקאו מעל.
- במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית במשך דקה. מוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה (כף בכל 10 שניות) וממשיכים להקציף עוד דקה אחרי סיום הוספת הסוכר, לקבלת קצף מבריק וקרמי.
- מוסיפים חלמונים וסוכר וניל ומקציפים לאט לאיחוד. מנפים מעל קקאו וקורנפלור ומקציפים לאט עד שהתערובת אחידה.
- משטחים את התערובת בתבנית ואופים 15 דקות, עד שהעוגה רכה וקפיצית למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
- מכינים נייר אפייה חדש על משטח העבודה ומפזרים עליו מעט קקאו. מוציאים את העוגה החמה מהתנור והופכים אותה (יחד עם הנייר עליו נאפתה) על נייר האפייה החדש עם הקקאו (אם שולי העוגה נדבקו לתבנית משחררים אותם קודם בסכין). מכסים במגבת מטבח עבה ומניחים כך לצינון.
- מכינים את קצפת הקפה, מרכיבים ומקפיאים להתייצבות: במיקסר מקציפים מיכל שמנת מתוקה, אבקת נס קפה ו-1/4 כוס סוכר לקצפת קרמית.
- מקלפים מהעוגה את הנייר המקורי. מורחים את הקצפת על העוגה ומשאירים שוליים של 2 ס”מ מכל הכיוונים, לגלגול נוח ונקי. מגלגלים לרולדה (נעזרים בנייר האפייה). אל תיבהלו אם העוגה נסדקת מעט במהלך הגלגול - היא עדיין תצא מקסימה.
- מעבירים את הרולדה למקפיא לשעה-שעתיים, להתייצבות.
- מכינים את גנאש השוקולד ומצפים: במיקרוגל מחממים 1/2 מיכל שמנת מתוקה ושוקולד להמסה. טורפים לרוטב חלק ואחיד.
- מוזגים את ציפוי השוקולד מעל הרולדה ומניחים לו לזלוג על שוליה ולצפות את כולה (מומלץ לרפד את צלחת ההגשה ברצועות נייר אפייה ששולפים החוצה אחרי הציפוי - כך הצלחת נשארת נקייה).
- שומרים במקרר עד ההגשה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את עוגת השוקולד ואופים: מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, משמנים את הנייר ומפזרים מעט קקאו מעל.
- במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית במשך דקה. מוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה (כף בכל 10 שניות) וממשיכים להקציף עוד דקה אחרי סיום הוספת הסוכר, לקבלת קצף מבריק וקרמי.
- מוסיפים חלמונים וסוכר וניל ומקציפים לאט לאיחוד. מנפים מעל קקאו וקורנפלור ומקציפים לאט עד שהתערובת אחידה.
- משטחים את התערובת בתבנית ואופים 15 דקות, עד שהעוגה רכה וקפיצית למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
- מכינים נייר אפייה חדש על משטח העבודה ומפזרים עליו מעט קקאו. מוציאים את העוגה החמה מהתנור והופכים אותה (יחד עם הנייר עליו נאפתה) על נייר האפייה החדש עם הקקאו (אם שולי העוגה נדבקו לתבנית משחררים אותם קודם בסכין). מכסים במגבת מטבח עבה ומניחים כך לצינון.
- מכינים את קצפת הקפה, מרכיבים ומקפיאים להתייצבות: במיקסר מקציפים מיכל שמנת מתוקה, אבקת נס קפה ו-1/4 כוס סוכר לקצפת קרמית.
- מקלפים מהעוגה את הנייר המקורי. מורחים את הקצפת על העוגה ומשאירים שוליים של 2 ס”מ מכל הכיוונים, לגלגול נוח ונקי. מגלגלים לרולדה (נעזרים בנייר האפייה). אל תיבהלו אם העוגה נסדקת מעט במהלך הגלגול - היא עדיין תצא מקסימה.
- מעבירים את הרולדה למקפיא לשעה-שעתיים, להתייצבות.
- מכינים את גנאש השוקולד ומצפים: במיקרוגל מחממים 1/2 מיכל שמנת מתוקה ושוקולד להמסה. טורפים לרוטב חלק ואחיד.
- מוזגים את ציפוי השוקולד מעל הרולדה ומניחים לו לזלוג על שוליה ולצפות את כולה (מומלץ לרפד את צלחת ההגשה ברצועות נייר אפייה ששולפים החוצה אחרי הציפוי - כך הצלחת נשארת נקייה).
- שומרים במקרר עד ההגשה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (113)
למה לא שוקולד חלבי לציפוי?
היי רות, כשמכינים גנאש מומלץ להשתמש בשוקולד מריר
קרין יקרה, מזמן את כבר חלק בלתי נפרד מהבית שלנו. והרולדה הזו כבר הפכה לקינוח של כל חג ובמיוחד של פסח. תודה על מתכונים קלים והסברים פשוטים.חג שמח
היי עדי, תודה על המילים החמות! חג שמח