עוגת ביוטי

עדי כהן וקרין גורן מכינות עוגה מרהיבה שכל חובבת איפור תשמח לקבל: עוגת ליפסטיק. עוגת שוקולד שכבות עם מלית עשירה, ציפוי מתוק וקישוטים יפהפיים שמכינים בקלות
עדי כהן וקרין גורן מכינות עוגה מרהיבה שכל חובבת איפור תשמח לקבל: עוגת ליפסטיק. עוגת שוקולד שכבות עם מלית עשירה, ציפוי מתוק וקישוטים יפהפיים שמכינים בקלות
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    18
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    18
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר

מצרכים

מצרכים


עוגה

ציפוי חיצוני


אופן הכנה

  1. מכינים את עוגת השוקולד: מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים את התבנית בתרסיס שמן.
  2. בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה את הביצים, סוכר ומלח 10 דקות עד לקבלת בלילה תפוחה ובהירה.
  3. מכינים 2 קערות: בקערה אחת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה. בקערה השנייה מערבבים קקאו, אבקת שוקו, מים ושמן.
  4. אחרי עשר דקות של הקצפה, מנמיכים את מהירות המיקסר למהירות נמוכה ומוסיפים באיטיות את תערובת הקקאו שבקערה ולאחר מכן מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח. ממשיכים בערבוב איטי רק עד שהקמח נטמע בתערובת (לא לערבב יותר מדי).
  5. לאחר שהתערובת אחידה, מוזגים לרינג משומן ומרופד (בנייר כסף ונייר אפייה) ומכניסים לתנור לכשעה ועשרים דקות, עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.
  6. מכינים את הקרם למילוי העוגה: מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת אינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קרם חלק.
  7. חותכים את העוגה לרוחבה ל-4 שכבות שוות. מורחים באופן שווה את הקרם בין השכבות.
  8. מכינים את הקרם לציפוי העוגה: מקציפים יחד את חומרי הציפוי לתערובת יציבה.
  9. מצפים את העוגה כולה מלמעלה ומהצדדים עד שכולה מכוסה בציפוי.
  10. מקשטים את העוגה: עוברים על דף הטרנספר עם זפירו לבן מומס חם ומעבירים לקירור לכמה דקות להתייצבות.

הערות

  • לאפיית העוגה דרושה תבנית בקוטר 22 ס״מ ובגובה 10 ס״מ
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (44)

Avatar

    Avatar
    רוני

    היי אפשר הסבר איך בדיוק משתמשים בגלידן לעיטוף העוגה ? ובאיזה שלב מוסיפים את הזפירו לבן לגלידן? לא כלכך מוסבר במתכון

      Avatar
      קרין גורן

      היי רוני, שימי לב שבמתכון כתוב מקציפים יחד את חומרי הציפוי לתערובת יציבה, כלומר מכניסים את כל החומרים יחד כדי להקציף.

    Avatar
    טליה אור

    היי קרין אם אני רוצה להכין בנפרד את הקצפת של העוגה כאילו מתכון אחר אז זה לא יהרוס לי את העוגה?

      Avatar
      קרין גורן

      אין שום בעיה בכלל

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות