
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים3
קרטיב פטנט שלא מטפטף. מכינים מג’לי בטעם אחד שאוהבים או מכמה טעמים בשכבות צבעוניות. וכדי שיהיה אפילו יותר מעניין, מחביאים בכל קרטיב שניים-שלושה ענבים.
מצרכים
קרטיבים
-
1 קופסה ג’לי תות
-
2 כוסות מים רותחים
תוספות
אופן הכנה
- להכנה של קרטיבים בצבע אחד: בקערה מערבבים קופסה אחת של אבקה להכנת ג’לי עם שתי כוסות מים רותחים. טורפים היטב עד קבלת נוזל חלק ללא גושים (עדיף להשתמש במטרפה).
- מוזגים את הנוזל לכוסות חד פעמיות קטנות. אם רוצים, מכניסים לכל כוס 2-3 ענבים, או קוביות של פירות משומרים, לפני מזיגת הג’לי או אחריה.
- מעמידים במרכז של כל כוס כפית חד פעמית או מקל ארטיק- כדי לייצב את המקל אפשר לנעוץ אותו בענב.
- מעבירים לקירור במקפיא, עד שהקרטיב מתקשה.
- משחררים את הקרטיבים מהכוסות בלחיצה. אפשר לגזור את הכוסות או לטבול את הקצה שלהן במים חמים לכמה שניות, כדי להקל על החילוץ.
- אוכלים מיד או מחזירים למקפיא עד ההגשה.
- להכנה של קרטיבים במספר צבעים: מערבבים קופסה אחת של אבקה עם 2 כוסות מים רותחים וטורפים עד קבלת נוזל חלק ללא גושים. מוזגים לכל כוס מעט מהנוזל בהתאם לגובה השכבה שרוצים ליצור. אם רוצים מחביאים ענבים או קוביות של פירות אחרים בנוזל.
- מעמידים מקל ארטיק או כפית במרכז כל כוס ומעבירים למקפיא עד התייצבות של הג’לי.
- כשהשכבה הראשונה יציבה, מכינים ג’לי בטעם נוסף באותה הדרך. מוזגים על גבי השכבה הראשונה, מוסיפים פירות ומעבירים למקפיא להתייצבות.
- חוזרים על הפעולה בהתאם למספר הטעמים שבחרנו.
- מקררים במקפיא עד שהקרטיב מתקשה.
- מחלצים מהכוסות ואוכלים מיד או מחזירים למקפיא עד ההגשה.
הערות
- להכנת הקרטיבים תצטרכו כוסות חד פעמיות קטנות, מקלות ארטיק או מקלות עגולים בינוניים (קונים בחנויות יצירה), או כפיות חד פעמיות.
תגובות (0)