
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעתיים ו-30 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים21
מצרכים
תבנית טארט 24 ס"מ
עוגיית שיבולת שועל
-
340 גרם חמאה רכה
-
210 גרם סוכר חום בהיר – דמררה
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
3 ביצים L
-
1 1/3 כוסות קמח לבן
-
1/2 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/4 כפית מלח דק
-
3כוסות או 300 גרם שיבולת שועל עבה
בסיס
-
55 גרם חמאה
-
1/4 כפית מלח דק
-
1/4כוס או 50 גרם סוכר חום בהיר – דמררה
מלית
-
230 גרם סוכר לבן
-
1כוס או 200 גרם סוכר חום בהיר – דמררה
-
1/4 כפית מלח דק
-
220 גרם חמאהמומסת
-
8 חלמונים L
-
3/4כוס או 190 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1 כפית תמצית וניל
הגשה
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%מוקצפת
אופן הכנה
- מכינים את בסיס שיבולת השועל ויוצרים עוגייה (בהמשך נטחן אותה): מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה הרכה במשך שתי דקות ומוסיפים את הסוכר החום והסוכר הלבן.
- מוסיפים בהדרגה את הביצים וממשיכים להקציף.
- מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
- מוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים לקערת המיקסר ומערבבים עד איחוד. מוסיפים את שיבולת השועל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
- משטחים את התערובת בתבנית ומכניסים לתנור למשך 40 דקות.
- אחרי 40 דקות בודקים את העוגייה, היא אמורה להיות שחומה אך לא שרופה. אם יש צורך אופים במשך חמש דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים.
- ממשיכים בהכנת הבסיס: שמים במעבד מזון חמאה, מלח וסוכר חום.
- שוברים את עוגיית שיבולת השועל האפויה ומערבבים עד ליצירת מרקם חולי ושומני.
- משמנים תבנית פאי בתרסיס השמן ומרפדים את תחתית התבנית בפירורי הבסיס תוך הצמדה והידוק שלהם בעזרת האצבעות.
- מכינים מלית: מערבבים בזהירות באופן ידני בקערה סוכר, סוכר חום, מלח, חמאה, חלמונים, שמנת מתוקה ותמצית וניל. המנעו ככל שאפשר מכניסה של אוויר לתערובת.
- יוצקים את המילוי על בסיס הפאי עד לשני שלישים מגובה התבנית (שימו לב: המילוי צריך להיות יציב ולא נוזלי).
- מעבירים לתנור ואופים במשך שעה ו-10 דקות מוציאים ומצננים (160 מעלות).
- מגישים חם לצד קצפת או שמנת חמוצה.
שוברים את הראש מה להכין לארוחת שישי? יש לנו רעיונות לארוחה מעולה!
תגובות (30)
הכמות גדולה מידי לתבנית אחת, האם לכולם זה יצא רק עם תבנית אחת? לי יצאה כמות לשתי עוגות
הכמות מיועדת לתבנית פאי בקוטר 24 ס”מ. את שכבת הבסיס (אחרי שטוחנים) יש לשטח ולמעוך היטב בצורה דחוסה מאד (רצוי בעזרת כוס או צלוחית, כפי שמופיע בסרטון) ואפשר להשאיר גם שוליים מעט גבוהים יותר משולי התבנית (כך כל המילוי ייכנס).
חצי מתכון יספיק לתבנית אחת? כי בתוכנית הכמות של העוגיה ושל המלית מספיקה ל2 תבניות נראה ככה
המתכון והמצרכים הרשומים הם לעוגה אחת בתבנית קוטר 24 ס”מ. בהצלחה!
העוגה יצאה טעימה מאד אם כי מאד מאד מתוקה !! ממליצה לאלו שעדיין לא הכינו להוריד את כמות הסוכר כי קשה לאכול יותר משלושה ביסים
נשאר לי מהבסיס הטחון איזה עוגיות ניתן לעשות ממנו ?? העוגה בתנור נראה נפלא , והריחח משכר
אפשר לחתוך לריבועים או לקרוץ עוגיות ולשים מעל ממרח שאוהבים. בהצלחה(:
יש אפשרות לעשות את המתכון ללא וו גיטרה וללא מעבד מזון?
זה אפשרי, אבל ידרוש יותר מאמץ…. בהצלחה (:
אפשר לוותר על החמאה במילית?
לא