קראק פאי

הפאי הכי ממכר שתטעמו והוא אפילו חוקי: נועה רוזין וקרין גורן מכינות קראק פאי. פאי עשוי מבסיס פריך של שיבולת שועל ומלית מתוקה, רכה וממכרת. אף מילה על הקלוריות
הפאי הכי ממכר שתטעמו והוא אפילו חוקי: נועה רוזין וקרין גורן מכינות קראק פאי. פאי עשוי מבסיס פריך של שיבולת שועל ומלית מתוקה, רכה וממכרת. אף מילה על הקלוריות
  • קרין
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר

מצרכים

מצרכים


תבנית טארט 24 ס"מ

עוגיית שיבולת שועל

מלית

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את בסיס שיבולת השועל ויוצרים עוגייה (בהמשך נטחן אותה): מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה הרכה במשך שתי דקות ומוסיפים את הסוכר החום והסוכר הלבן.
  3. מוסיפים בהדרגה את הביצים וממשיכים להקציף.
  4. מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
  5. מוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים לקערת המיקסר ומערבבים עד איחוד. מוסיפים את שיבולת השועל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
  6. משטחים את התערובת בתבנית ומכניסים לתנור למשך 40 דקות.
  7. אחרי 40 דקות בודקים את העוגייה, היא אמורה להיות שחומה אך לא שרופה. אם יש צורך אופים במשך חמש דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים.
  8. ממשיכים בהכנת הבסיסשמים במעבד מזון חמאה, מלח וסוכר חום.
  9. שוברים את עוגיית שיבולת השועל האפויה ומערבבים עד ליצירת מרקם חולי ושומני.
  10. משמנים תבנית פאי בתרסיס השמן ומרפדים את תחתית התבנית בפירורי הבסיס תוך הצמדה והידוק שלהם בעזרת האצבעות.
  11. מכינים מליתמערבבים בזהירות באופן ידני בקערה סוכר, סוכר חום, מלח, חמאה, חלמונים, שמנת מתוקה ותמצית וניל. המנעו ככל שאפשר מכניסה של אוויר לתערובת. 
  12. יוצקים את המילוי על בסיס הפאי עד לשני שלישים מגובה התבנית (שימו לב: המילוי צריך להיות יציב ולא נוזלי).
  13. מעבירים לתנור ואופים במשך שעה ו-10 דקות מוציאים ומצננים (160 מעלות).
  14. מגישים חם לצד קצפת או שמנת חמוצה.

שוברים את הראש מה להכין לארוחת שישי? יש לנו רעיונות לארוחה מעולה!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (36)

Avatar

    Avatar
    shavit konforty

    ‏המתכון שבאתר שונה מהמתכון שיש בספר ‏של קארין ‏למשל בספר כתוב להוסיף שמן ובאתר אין. איזה מתכון כדאי לי לעשות

      Foody team
      Foody team

      יש כל מיני וריאציות של קראק פאי, יש מתכונים שונים.

    Avatar
    מיקה וובר

    הסתכלתי על התגובות וראיתי שיש הרבה הערות על כמות גדולה מדי של חומר ליצירת הבסיס ואתם מתעקשים שלא. וחייבת לציין שיש חוסר פרופורציה בין כמות הבסיס שבאמת יוצאת עצומה לעומת כמות המלית. הבסיס מספיק לשתי עוגות והמלית לאחת. כדאי שתבדקו את המתכון שוב. העלות של העוגה מאוד גבוהה וככה גודל האכזבה מחוסר הפרופורציות של המתכון

      Foody team
      Foody team

      תודה על ההערה, אני אעדכן את המתכון

      Avatar
      סתיו סיגרון

      כשהכנסתי את הבסיס לתנור זה היה די נוזלי זה אמור להתייצב או שפשוט לא הכנתי טוב?

      Foody team
      Foody team

      תלוי, קשה להגיד בלי שאני רואה. אבל בעיקרון העוגה כן נאפית ומתייצבת. גם אחרי הקירור

הצג עוד

קטגוריות

טכניקות

תגיות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody