קראק פאי

הפאי הכי ממכר שתטעמו והוא אפילו חוקי: נועה רוזין וקרין גורן מכינות קראק פאי. פאי עשוי מבסיס פריך של שיבולת שועל ומלית מתוקה, רכה וממכרת. אף מילה על הקלוריות
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    21

מצרכים

תבנית טארט 24 ס"מ

עוגיית שיבולת שועל

מלית

הגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את בסיס שיבולת השועל ויוצרים עוגייה (בהמשך נטחן אותה): מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה הרכה במשך שתי דקות ומוסיפים את הסוכר החום והסוכר הלבן.
  3. מוסיפים בהדרגה את הביצים וממשיכים להקציף.
  4. מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
  5. מוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים לקערת המיקסר ומערבבים עד איחוד. מוסיפים את שיבולת השועל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
  6. משטחים את התערובת בתבנית ומכניסים לתנור למשך 40 דקות.
  7. אחרי 40 דקות בודקים את העוגייה, היא אמורה להיות שחומה אך לא שרופה. אם יש צורך אופים במשך חמש דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים.
  8. ממשיכים בהכנת הבסיסשמים במעבד מזון חמאה, מלח וסוכר חום.
  9. שוברים את עוגיית שיבולת השועל האפויה ומערבבים עד ליצירת מרקם חולי ושומני.
  10. משמנים תבנית פאי בתרסיס השמן ומרפדים את תחתית התבנית בפירורי הבסיס תוך הצמדה והידוק שלהם בעזרת האצבעות.
  11. מכינים מליתמערבבים בזהירות באופן ידני בקערה סוכר, סוכר חום, מלח, חמאה, חלמונים, שמנת מתוקה ותמצית וניל. המנעו ככל שאפשר מכניסה של אוויר לתערובת. 
  12. יוצקים את המילוי על בסיס הפאי עד לשני שלישים מגובה התבנית (שימו לב: המילוי צריך להיות יציב ולא נוזלי).
  13. מעבירים לתנור ואופים במשך שעה ו-10 דקות מוציאים ומצננים (160 מעלות).
  14. מגישים חם לצד קצפת או שמנת חמוצה.

שוברים את הראש מה להכין לארוחת שישי? יש לנו רעיונות לארוחה מעולה!

קטגוריות

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (22)

    Avatar
    מתן

    הכמות גדולה מידי לתבנית אחת, האם לכולם זה יצא רק עם תבנית אחת? לי יצאה כמות לשתי עוגות

      Foody team
      Foody team

      הכמות מיועדת לתבנית פאי בקוטר 24 ס”מ. את שכבת הבסיס (אחרי שטוחנים) יש לשטח ולמעוך היטב בצורה דחוסה מאד (רצוי בעזרת כוס או צלוחית, כפי שמופיע בסרטון) ואפשר להשאיר גם שוליים מעט גבוהים יותר משולי התבנית (כך כל המילוי ייכנס).

    Avatar
    דורון

    חצי מתכון יספיק לתבנית אחת? כי בתוכנית הכמות של העוגיה ושל המלית מספיקה ל2 תבניות נראה ככה

      Foody team
      Foody team

      המתכון והמצרכים הרשומים הם לעוגה אחת בתבנית קוטר 24 ס”מ. בהצלחה!

    Avatar
    שי

    העוגה יצאה טעימה מאד אם כי מאד מאד מתוקה !! ממליצה לאלו שעדיין לא הכינו להוריד את כמות הסוכר כי קשה לאכול יותר משלושה ביסים

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody