קראק פאי

הפאי הכי ממכר שתטעמו והוא אפילו חוקי: נועה רוזין וקרין גורן מכינות קראק פאי. פאי עשוי מבסיס פריך של שיבולת שועל ומלית מתוקה, רכה וממכרת. אף מילה על הקלוריות
הפאי הכי ממכר שתטעמו והוא אפילו חוקי: נועה רוזין וקרין גורן מכינות קראק פאי. פאי עשוי מבסיס פריך של שיבולת שועל ומלית מתוקה, רכה וממכרת. אף מילה על הקלוריות
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר

מצרכים

מצרכים


תבנית טארט 24 ס"מ

עוגיית שיבולת שועל

מלית

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את בסיס שיבולת השועל ויוצרים עוגייה (בהמשך נטחן אותה): מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה הרכה במשך שתי דקות ומוסיפים את הסוכר החום והסוכר הלבן.
  3. מוסיפים בהדרגה את הביצים וממשיכים להקציף.
  4. מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
  5. מוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים לקערת המיקסר ומערבבים עד איחוד. מוסיפים את שיבולת השועל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
  6. משטחים את התערובת בתבנית ומכניסים לתנור למשך 40 דקות.
  7. אחרי 40 דקות בודקים את העוגייה, היא אמורה להיות שחומה אך לא שרופה. אם יש צורך אופים במשך חמש דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים.
  8. ממשיכים בהכנת הבסיסשמים במעבד מזון חמאה, מלח וסוכר חום.
  9. שוברים את עוגיית שיבולת השועל האפויה ומערבבים עד ליצירת מרקם חולי ושומני.
  10. משמנים תבנית פאי בתרסיס השמן ומרפדים את תחתית התבנית בפירורי הבסיס תוך הצמדה והידוק שלהם בעזרת האצבעות.
  11. מכינים מליתמערבבים בזהירות באופן ידני בקערה סוכר, סוכר חום, מלח, חמאה, חלמונים, שמנת מתוקה ותמצית וניל. המנעו ככל שאפשר מכניסה של אוויר לתערובת. 
  12. יוצקים את המילוי על בסיס הפאי עד לשני שלישים מגובה התבנית (שימו לב: המילוי צריך להיות יציב ולא נוזלי).
  13. מעבירים לתנור ואופים במשך שעה ו-10 דקות מוציאים ומצננים (160 מעלות).
  14. מגישים חם לצד קצפת או שמנת חמוצה.

שוברים את הראש מה להכין לארוחת שישי? יש לנו רעיונות לארוחה מעולה!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (44)

Avatar

    Avatar
    Dorit Lamdan Barzilay

    1.5 כוסות שיבולת שועל זה 150 גרם ולא 300 ? הייתכן ?

      Avatar
      קרין גורן

      היי דורית, אכן יש טעות בכמות הגרמים של שיבולת השיעול העבה, יש צורך ב188 גרם שיבולת שועל עבה. עודכן במתכון. תודה על עירור תשומת הלב

    Avatar
    צופיה

    הכנתי את המתכון הזה היום מהספר, אני רואה שהוא ממש שונה ממה שכתוב כאן, מה הסיבה?

      Avatar
      קרין גורן

      לפעמים נעשות כל מיני התאמות מהניסיון או משינוי הטעמים שלי 🙂 בכל אופן, שתי העוגות מצוינות, תדבקי במתכון של אחת מהן!

    Avatar
    ענבל טרם

    המתכון מועתק אחד לאחד ממאפיית מילק שוקולד בניו-יורק.. זה רגיל אצלך קרין? לקחת קרדיט על מתכונים של אחרים?

      Avatar
      קרין גורן

      ענבל שלום, המתכון איננו מועתק. סביר להניח שמתכונים לעוגות ספציפיות יהיו דומים ואף זהים אחד לשני במידה מסוימת (כמו מתכונים למקרון, פאי פקאן ועוד). חג שמח!

הצג עוד

קטגוריות

טכניקות

תגיות