
-
זמן הכנה50 דקות
-
זמן כוללשעה ו-30 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים9
מצרכים
כוסות עוגיות
-
100 גרם חמאה
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
1/2 כוס סוכר חום כהה
-
1 חלמון L
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 1/4כוסות או 180 גרם קמח לבן
ציפוי שוקולד פנימי
-
200 גרם שוקולד מריר
קישוט
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים קלות את תבנית השקעים מסיליקון.
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה ושני סוגי הסוכר במהירות בינונית כ-2 דקות לקרם אוורירי.
- מוסיפים את החלמון, תמצית הווניל והמלח ומעבדים לאיחוד.
- מוסיפים את הקמח ומעבדים קצרות, לבצק פירורי ויבש יחסית.
- מוסיפים את השוקולד צ’יפס, ומעבדים רק עד איחוד בבצק.
- לוחצים את הבצק לתוך השקעים (בערך 1/8 מהבצק שבקערה). מהדקים בידיים לתוך כל השקע, בתחתית ובדפנות, ליצירת כוס, ונזהרים שלא יהיו חורים או חלקים דקים מדי.
- קורעים 8 חתיכות נייר אפייה, מגלגלים כל אחת לגליל קטן ומכניסים כל גליל לכוס הבצק, כדי לשמור על צורת העוגיות בתנור. אופים כ-20 דקות.
- מצננים ומוציאים את הגליל בעדינות. אם פנים העוגיות נראה רטוב, מחזירים לתנור ואופים עוד 5 דקות, לייבוש. מצננים לגמרי ומשחררים מהתבנית.
- מכינים את הציפוי: במיקרוגל מחממים את השוקולד להמסה. מוזגים 2 כפות של השוקולד לכל כוס, מסובבים בעדינות, לציפוי פנימי מלא. נותנים לשוקולד לגלוש עוד קצת ולצפות קצת מהשוליים החיצוניים. ושופכים החוצה את העודפים.
- מקשטים את השוליים בסוכריות: מכינים את הסוכריות הצבעוניות בקערית. טובלים כל כוס הפוכה בקערית לציפוי השוליים בסוכריות. מקפיאים 2 דקות להתקשות השוקולד.
- מוזגים פנימה משקה לא חם מדי ומגישים מיד.
תגובות (0)