פופקורן אפוי בציפוי מתוק

פופקורן אפוי בציפוי מתוק זה חטיף טעים וקל להכנה שהוא גם קינוח. בזכות הייבוש בתנור הפופקורן הזה נשמר פריך זמן ארוך לאחר ההכנה
פופקורן אפוי בציפוי מתוק זה חטיף טעים וקל להכנה שהוא גם קינוח. בזכות הייבוש בתנור הפופקורן הזה נשמר פריך זמן ארוך לאחר ההכנה
  • קרין
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

תערובת הפופקורן


אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר גדול ומוסיפים את גרעיני התירס. מכסים את הסיר ומחכים שקולות הפיצוץ ייפסקו.
  2. מחממים תנור ל-120 מעלות (רצוי טורבו). מכינים 2 תבניות תנור מרופדות נייר אפייה.
  3. שמים בקערה הכי גדולה שיש את הפופקורן. בסיר גדול (חשוב שיהיה גדול כי התערובת תופחת בסיום התהליך) שמים חמאה, סוכר, סוכר חום, דבש, לימון, מלח ותמצית וניל. מחממים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהתערובת חלקה לגמרי בלי גרגירי סוכר. מגבירים ללהבה גבוהה ומבשלים 8 דקות בדיוק (אם יש מדחום סוכר - 148 מעלות).
  4. מסירים מהאש ומוסיפים סודה לשתייה בזהירות! התערובת תבעבע בטירוף וכמעט תגלוש (לכן חשוב סיר גדול) - מערבבים עד שהבעבוע נרגע. מוזגים את הקרמל הרותח על הפופקורן ומערבבים בזהירות בעזרת שתי כפות עץ גדולות לציפוי כל הפופקורן בקרמל.
  5. מפזרים את התערובת על שתי התבניות ומייבשים בתנור בחום של 120 מעלות במשך שעה.
  6. מצננים ומפרידים בידיים אם מתגבשים גושי פופקורן. מגישים בטמפרטורת החדר.
  7. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר, עד חודש.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    עינת

    אפשר להחליף את הדבש בסירופ מייפל או משהו אחר?

      Foody team
      Foody team

      אפשר בסוכר אינוורטי

    Avatar
    שרה וינשטוק

    אנחנו צופים הדוקים בתוכניות שלך רציתי לשאול כמה כוסות גרעיני פופקורן לא מוכן זה 200 גרם? אשמח לקבל תשובה שרה וינשטוק

      Foody team
      Foody team

      כ-2 כוסות.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody