פופקורן אפוי בציפוי מתוק

פופקורן אפוי בציפוי מתוק זה חטיף טעים וקל להכנה שהוא גם קינוח. בזכות הייבוש בתנור הפופקורן הזה נשמר פריך זמן ארוך לאחר ההכנה
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

תערובת הפופקורן

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר גדול ומוסיפים את גרעיני התירס. מכסים את הסיר ומחכים שקולות הפיצוץ ייפסקו.
  2. מחממים תנור ל-120 מעלות (רצוי טורבו). מכינים 2 תבניות תנור מרופדות נייר אפייה.
  3. שמים בקערה הכי גדולה שיש את הפופקורן. בסיר גדול (חשוב שיהיה גדול כי התערובת תופחת בסיום התהליך) שמים חמאה, סוכר, סוכר חום, דבש, לימון, מלח ותמצית וניל. מחממים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהתערובת חלקה לגמרי בלי גרגירי סוכר. מגבירים ללהבה גבוהה ומבשלים 8 דקות בדיוק (אם יש מדחום סוכר - 148 מעלות).
  4. מסירים מהאש ומוסיפים סודה לשתייה בזהירות! התערובת תבעבע בטירוף וכמעט תגלוש (לכן חשוב סיר גדול) - מערבבים עד שהבעבוע נרגע. מוזגים את הקרמל הרותח על הפופקורן ומערבבים בזהירות בעזרת שתי כפות עץ גדולות לציפוי כל הפופקורן בקרמל.
  5. מפזרים את התערובת על שתי התבניות ומייבשים בתנור בחום של 120 מעלות במשך שעה.
  6. מצננים ומפרידים בידיים אם מתגבשים גושי פופקורן. מגישים בטמפרטורת החדר.
  7. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר, עד חודש.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (5)

    Avatar
    שירה

    למה שאני מגבירה את הלהבה ל8 דק’ התערובת מקבלת צבע וריח חרוך?

      Avatar
      Foody Foody

      ככל הנראה הלהבה שלך גבוהה מדי. צריך להיות עם היד על הדופק וגם להפעיל שיקול דעת, כשזה מתחיל להשחים יותר מדי – כמובן שלהסיר מהאש. בכיריים שונים זה לוקח זמן שונה. הכי בטוח להשתמש במדחום ולמדוד 148 מעלות.

    Avatar
    מירי עיני

    שלום. האם אפשר להשתמש בסוכר חום בהירבמקום בכהה?

      Avatar
      Foody Foody

      כן, אבל לא בדמררה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody