
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעה ו-20 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים10
מצרכים
תערובת הפופקורן
-
200 גרם גרעיני תירס לפופקורן
-
1/4 כוס שמן קנולה
קרמל
-
200 גרם חמאה
-
1 כוס סוכר לבן
-
1 כוס סוכר חום כהה
-
1/2 כוס דבש
-
1 כפית מיץ לימון
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר גדול ומוסיפים את גרעיני התירס. מכסים את הסיר ומחכים שקולות הפיצוץ ייפסקו.
- מחממים תנור ל-120 מעלות (רצוי טורבו). מכינים 2 תבניות תנור מרופדות נייר אפייה.
- שמים בקערה הכי גדולה שיש את הפופקורן. בסיר גדול (חשוב שיהיה גדול כי התערובת תופחת בסיום התהליך) שמים חמאה, סוכר, סוכר חום, דבש, לימון, מלח ותמצית וניל. מחממים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהתערובת חלקה לגמרי בלי גרגירי סוכר. מגבירים ללהבה גבוהה ומבשלים 8 דקות בדיוק (אם יש מדחום סוכר - 148 מעלות).
- מסירים מהאש ומוסיפים סודה לשתייה בזהירות! התערובת תבעבע בטירוף וכמעט תגלוש (לכן חשוב סיר גדול) - מערבבים עד שהבעבוע נרגע. מוזגים את הקרמל הרותח על הפופקורן ומערבבים בזהירות בעזרת שתי כפות עץ גדולות לציפוי כל הפופקורן בקרמל.
- מפזרים את התערובת על שתי התבניות ומייבשים בתנור בחום של 120 מעלות במשך שעה.
- מצננים ומפרידים בידיים אם מתגבשים גושי פופקורן. מגישים בטמפרטורת החדר.
- שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר, עד חודש.
תגובות (7)
למה שאני מגבירה את הלהבה ל8 דק’ התערובת מקבלת צבע וריח חרוך?
ככל הנראה הלהבה שלך גבוהה מדי. צריך להיות עם היד על הדופק וגם להפעיל שיקול דעת, כשזה מתחיל להשחים יותר מדי – כמובן שלהסיר מהאש. בכיריים שונים זה לוקח זמן שונה. הכי בטוח להשתמש במדחום ולמדוד 148 מעלות.
שלום. האם אפשר להשתמש בסוכר חום בהירבמקום בכהה?
כן, אבל לא בדמררה
אפשר להוסיף צבע מאכל?
אנחנו צופים הדוקים בתוכניות שלך רציתי לשאול כמה כוסות גרעיני פופקורן לא מוכן זה 200 גרם? אשמח לקבל תשובה שרה וינשטוק
כ-2 כוסות.