
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעתיים ו-15 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים7
מצרכים
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים בידיים או במיקסר למשך 5 דקות לבצק חלק ומבריק. משמנים את פני הבצק, מכסים ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק ל-2. מרדדים כל חלק למלבן דק ומורחים ממרח. מקפלים כמו מגבת מטבח (ל-3 ואז חצי2). מרדדים שוב (לא להתבייש לקמח את המשטח כדי שיהיה נוח לעבוד. לא נורא אם הממרח מציץ החוצה) ומורחים בממרח נוסף.
- מגלגלים לרולדה. חותכים באמצע ומפתלים כמו בורג. מניחים לתפיחה נוספת בתבנית משומנת עוד כ-20 דקות.
- חוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה של הבצק (סה”כ יתקבלו 2 עוגות).
- מחממים תנור לטמפ’ של 170 מעלות (לא טורבו).
- מכניסים לתנור ל-35 דקות עד שהבצק זהוב כהה.
עוגת השמרים של אמא במילוי ריקוטה שקדים וקינמון
אוהבים שוקולד? עוגת שמרים דאבל שוקולד שוקולדית בטירוף
בבקה גבינות ופסטו - עוגת שמרים מלוחה
תגובות (137)
יצא מעולה, רכה וטעימה.
כיף לשמוע! תודה רבה (:
במידה חרוצים להפוך אותה לגרסת חלבית עם חמאה , האם ניתן להשתמש באותה כמות חמאה במקום שמן ?
היי, יחס ההמרה משמן לחמאה הוא על כל 85 מ”ל שמן 100 גרם חמאה. בהצלחה!
אפשר להחליף את השמרים היבשים בטריים?
היי, אפשר בהחלט. הסבר קצר וברור בלינק המצורף: https://foody.co.il/?s=%D7%90%D7%95%D7%96%D7%A0%D7%99%20%D7%94%D7%9E%D7%9F בהצלחה!