עוגת שמרים שנשארת טרייה כל השבוע

כל אחד צריך מתכון פשוט ומנצח לעוגת שמרים ביתית! קרין גורן מכינה עוגת שמרים במילוי של ממרח קינדר לבן וקינדר מריר - פשוט להגיש חם מהתנור ולהתכונן למחמאות
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה: מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים בידיים או במיקסר למשך 5 דקות לבצק חלק ומבריק. משמנים את פני הבצק, מכסים ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
  2. מחלקים את הבצק ל-2. מרדדים כל חלק למלבן דק ומורחים ממרח. מקפלים כמו מגבת מטבח (ל-3 ואז חצי2). מרדדים שוב (לא להתבייש לקמח את המשטח כדי שיהיה נוח לעבוד. לא נורא אם הממרח מציץ החוצה) ומורחים בממרח נוסף.
  3. מגלגלים לרולדה. חותכים באמצע ומפתלים כמו בורג.
  4. חוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה של הבצק (סה”כ יתקבלו 2 עוגות).
  5. מחממים תנור לטמפ’ של 170 מעלות (לא טורבו).
  6. מכניסים לתנור ל-35 דקות עד שהבצק זהוב כהה.

    עוגת השמרים של אמא במילוי ריקוטה שקדים וקינמון

    אוהבים שוקולד? עוגת שמרים דאבל שוקולד שוקולדית בטירוף

    בבקה גבינות ופסטו - עוגת שמרים מלוחה

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (167)

Avatar

    Avatar
    אילנית

    לא מרטיבים במי סוכר כשהעוגה חמה? ואם כן, מה המתכון לסירופ?

      Foody team
      Foody team

      במתכון הזה לא. את יכולה להרטיב אם בא לך. סירופ סוכר זה תמיד 1 על 1, כלומר נגיד 1/2 כוס סוכר על 1/2 כוס מים. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד דקה.

    Avatar
    מורן

    הי , יש לי כמה שאלות בבקשה , במקום קמח לבן קמח אסם תופח ? מריחה על העוגה לפני ההכנסה לתנור של ביצה?

      Foody team
      Foody team

      הי מורן. מאפיית מאפי שמרים משתמשים בשמרים ולא קמח תופח, אז התשובה היא לא. את העוגה הספציפית הזו לא מורחים בביצה

    Avatar
    עמית צפריר

    היי, עשיתי הכל כמו שכתוב אבל הבצק לא תפח אפילו קצת… השמרים היו בתוקף, המלח לא נגע בשמרים, שמתי מים חמימים והתפחתי בקערה עם ניילון נצמד למשך שעה ואז עוד 20 דק. מה השתבש?

      Foody team
      Foody team

      הי עמית, לא יודעת. אם השמרים בסדר ושמת כמות נכונה, הכל היה צריך לעבוד

    Avatar
    עטרה

    הכנתי את הבצק לפי המתכון ויצא יבש. האם ניתן להוסיף מים ושמן עד יצירת בצק רך יותר? האם חצי כוס מים מספיקה לחצי קילו קמח?

      Foody team
      Foody team

      את צודקת, כנראה חלה טעות במתכון. עדכנתי את כמות הנוזלים ל-3/4 כוס

    Avatar
    אלמוג

    ממש מבאס עשיתי הכל לפי המתכון והקמח בכלל לא תפח. הרגיש לי כמות גדול מאוד של מים ביחס לכמות הקמח. והבצק יצא דביק ברמה אחרת נדבק לי לשיש בלתי אפשרי לגעת בו שמתי מלא מלא מלא קמח בשביל שיהיה אפשר לעבוד איתו בכלל

      Foody team
      Foody team

      מצטערת לשמוע. הכמויות במתכון בסדר. השאלה אם שקלת ומדדת נכון

    Avatar
    נדיה עזרא

    אני מכינה את המתכון הזה כבר איזה פעם עשירית מרוב שהוא יוצא מוצלח. תודה רבה על המתכון המעולה והקליל) וזה בשביל אחת שלא מתעסקת בכלל בבצקים) זה המתכון שלימד אותי לא לפחד מבצק. שוב, תודה רבה על המתכון המעולה.

      Foody team
      Foody team

      שמחה לשמוע ותודה!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody