עוגת שמרים שנשארת טרייה כל השבוע

כל אחד צריך מתכון פשוט ומנצח לעוגת שמרים ביתית! קרין גורן מכינה עוגת שמרים במילוי של ממרח קינדר לבן וקינדר מריר - פשוט להגיש חם מהתנור ולהתכונן למחמאות
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה: מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים בידיים או במיקסר למשך 5 דקות לבצק חלק ומבריק. משמנים את פני הבצק, מכסים ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
  2. מחלקים את הבצק ל-2. מרדדים כל חלק למלבן דק ומורחים ממרח. מקפלים כמו מגבת מטבח (ל-3 ואז חצי2). מרדדים שוב (לא להתבייש לקמח את המשטח כדי שיהיה נוח לעבוד. לא נורא אם הממרח מציץ החוצה) ומורחים בממרח נוסף.
  3. מגלגלים לרולדה. חותכים באמצע ומפתלים כמו בורג. מניחים לתפיחה נוספת בתבנית משומנת עוד כ-20 דקות.
  4. חוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה של הבצק (סה”כ יתקבלו 2 עוגות).
  5. מחממים תנור לטמפ’ של 170 מעלות (לא טורבו).
  6. מכניסים לתנור ל-35 דקות עד שהבצק זהוב כהה.

    עוגת השמרים של אמא במילוי ריקוטה שקדים וקינמון

    אוהבים שוקולד? עוגת שמרים דאבל שוקולד שוקולדית בטירוף

    בבקה גבינות ופסטו - עוגת שמרים מלוחה

קטגוריות

כללי

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

    Avatar
    אורטל

    שכחתם לכתוב ברשימת המצרכים את המילוי

    Avatar
    ים מיטלמן

    האם אפשר להשתמש במיקסר ידני עם וו הקצפה בשביל ללוש את הבצק? תודה

      Foody team
      Foody team

      לא מומלץ. להכנת בצק דרוש מלוש. המקציף יפרק את הבצק. אפשר לנסות וללוש ביד. בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody