עוגת שמרים שנשארת טרייה כל השבוע

כל אחד צריך מתכון פשוט ומנצח לעוגת שמרים ביתית! קרין גורן מכינה עוגת שמרים במילוי של ממרח קינדר לבן וקינדר מריר - פשוט להגיש חם מהתנור ולהתכונן למחמאות
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה: מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים בידיים או במיקסר למשך 5 דקות לבצק חלק ומבריק. משמנים את פני הבצק, מכסים ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
  2. מחלקים את הבצק ל-2. מרדדים כל חלק למלבן דק ומורחים ממרח. מקפלים כמו מגבת מטבח (ל-3 ואז חצי2). מרדדים שוב (לא להתבייש לקמח את המשטח כדי שיהיה נוח לעבוד. לא נורא אם הממרח מציץ החוצה) ומורחים בממרח נוסף.
  3. מגלגלים לרולדה. חותכים באמצע ומפתלים כמו בורג. מניחים לתפיחה נוספת בתבנית משומנת עוד כ-20 דקות.
  4. חוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה של הבצק (סה”כ יתקבלו 2 עוגות).
  5. מחממים תנור לטמפ’ של 170 מעלות (לא טורבו).
  6. מכניסים לתנור ל-35 דקות עד שהבצק זהוב כהה.

    עוגת השמרים של אמא במילוי ריקוטה שקדים וקינמון

    אוהבים שוקולד? עוגת שמרים דאבל שוקולד שוקולדית בטירוף

    בבקה גבינות ופסטו - עוגת שמרים מלוחה

קטגוריות

כללי

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (21)

    Avatar
    אורטל

    שכחתם לכתוב ברשימת המצרכים את המילוי

    Avatar
    ים מיטלמן

    האם אפשר להשתמש במיקסר ידני עם וו הקצפה בשביל ללוש את הבצק? תודה

      Foody team
      Foody team

      לא מומלץ. להכנת בצק דרוש מלוש. המקציף יפרק את הבצק. אפשר לנסות וללוש ביד. בהצלחה!

    Avatar
    אמיר שכטר

    הטם אפשר להחליף את השמרים היבשים בשמרים טריים? ואם כן אז כמה שמריים טריים לשים?

      Foody team
      Foody team

      יש לאטום את קערת הבצק בניילון נצמד ולהניח במקום חמים כדי שהבצק יתפח. זה לוקח זמן ((:

    Avatar
    יעל טיבי

    האם ניתן להמיר את השמן בחמאה ?

      Foody team
      Foody team

      כן. אפשר להמיר שמן בחמאה לפי יחד של 85 מ”ל שמן=100 גרם חמאה. בהצלחה.

    Avatar
    אמיר

    הכנתי את העוגה ויצא פגז. אבל היא קצת יבשה בפנים, יש משהו שלא עשיתי נכון / אפשר להוסיף משהו שיעזור לה להיות יותר לחה… תודה

      Foody team
      Foody team

      לאפות כמה דקות (5-10 דקות) פחות כדי שלא תתיבש.

    Avatar
    רננה

    האם מתאים למלא בממרח לוטוס?

      Foody team
      Foody team

      מתאים ונשמע נהדר (:

      Avatar
      הילה

      הי האם מורחים משהו מעל העוגה?ביצה או מי סוכר.. או שמכניסים כך לתנור?

      Foody team
      Foody team

      אין צורך למרוח את העוגה בביצה או מיסוכר לפני האפייה. בהצלחה!

    Avatar
    רננה

    מילאתי בממרח צ’וקטה(שוקולד עם אגוזי לוז) ויצא פצצה!!!!

      Foody team
      Foody team

      נשמע פצצה! תודה על השיתוף!

    Avatar
    רויטל

    היי, האם אפשר להמיר את המים בחלב? יתרום יותר לטעם?

      Foody team
      Foody team

      אפשר להמיר בחלב. לא יורגש מאד בטעם(:

      Avatar
      דיאנה

      האם אפשר להמיס שוקולד (לתת לו להצטנן) בתור מלית? אם קרן, איזו כמות?

      Foody team
      Foody team

      אפשר להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם 2 כפות סוכר ו-100 גרם חמאה. לערבב היטב ולמרוח על הבצק. אם ממיסים שוקולד חלב או לבן אין צורך בסוכר כי הם מתוקים יותר מהמריר. בהצלחה רבה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody