בבקה שוקולד בקלי קלות מבצק שמרים מוכן

תמיד חלמתם להכין בבקה שוקולד? קרין גורן מראה כמה זה פשוט - משתמשים בבצק שמרים-עלים מוכן ומכינים עוגת שמרים בלי התפחה
תמיד חלמתם להכין בבקה שוקולד? קרין גורן מראה כמה זה פשוט - משתמשים בבצק שמרים-עלים מוכן ומכינים עוגת שמרים בלי התפחה
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר

מצרכים

מצרכים


מלית שוקולד

זיגוג ופירורי בצק


אופן הכנה

  1. מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
  2. מחממים את התנור ל-160 מעלות. טורפים את הביצה.
  3. מכינים את המלית: מחממים את כל רכיבי המלית בסיר או מחבת על אש קטנה, להמסה. מצננים עד לקבלת מרקם ממרח שוקולד.
  4. פותחים את הבצק על משטח העבודה המקומח ומחלקים ל-4 חלקים. מרדדים כל רבע מהבצק למלבן הכי דק שאפשר (באורך תבנית אינגליש קייק אבל יותר רחב). מדי פעם מרימים את הבצק ומקמחים את המשטח כדי שהבצק לא יידבק. מורחים כל חלק ב-1/4 מממרח השוקולד ומגלגלים לרולדה. מפתלים יחד כל 2 רולדות לצורת בורג ומעבירים ל-2 התבניות.
  5. מכינים את פירורי הבצק: בקערה מעבדים בידיים את החמאה, הסוכר והקמח עד שמתקבלים פירורים לא אחידים.
  6. מברישים את הרולדות בביצה, מפזרים את פירורי הבצק ואופים 50 דקות. מצננים ומגישים.

הערות

  • הכמויות מספיקות ל-2 תבניות אינגליש קייק
  • מומלץ לכסות את העוגה בנייר אלומיניום כשהיא שחומה, בערך אחרי 30 דקות של אפייה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (10)

Avatar

      Avatar
      קרין גורן

      עם תחליפי חמאה, אבל פחות מומלץ

    Avatar
    אירית

    לא צריך להתפיח ? כי במתכונים אחרים עם הבצק המוכן כן צריך להתפיח

      Foody team
      מערכת Foody

      באיזה מתכונים אחרים?

הצג עוד

קטגוריות