עוגת שזיפים של פעם

עוגת שזיפים של פעם זו עוגה נוסטלגית מושלמת, עוגה טעימה של סבתות - תחתית פריכה, שכבת שזיפים מתוקים, ענן קצף חלבון ופירורים פריכים וזהובים מעל
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

כשהכנתי את העוגה הזו בפעם הראשונה, הבאתי אותה לחנות “סודות מתוקים” בקריון והצוות והלקוחות טרפו אותה כל כך מהר - ניסיתי לשמור פרוסה לאחותי ולא הצלחתי…

בפיות מלאים כ-ו-ל-ם ביקשו את המתכון, ואתם כבר יודעים שאני - בעוונותיי, לא זוכרת מתכונים בעל פה.

זה לא עזר לי - בלחץ הקהל נאלצתי לשחזר את המתכון מהזיכרון (ואחר כך רצתי לבדוק שלא הטעיתי אף אחד). הייתה שם מישהי עם דמעות בעיניים שאמרה שזה בדיוק הטעם של העוגה של סבתא שלה. באותו רגע החלטתי לכתוב ספר אפייה עם המתכונים שיעלו בכולנו זיכרונות מתוקים.

אז עוד לא ידעתי עד כמה המסע יהיה ארוך…

עוד על הספר החדש תוכלו לקרוא כאן. בינתיים, הנה לפניכם עוגת השזיפים שממנה הכל התחיל: תחתית בצק פריך נמסה בפה, מעליה שכבת שזיפים (שהופכת למין ריבה חמצמצה במהלך האפייה), מעליה שכבת קצף חלבונים מתוק (שמפצה על החמצמצות) ומעל הקצף עוד פירורי בצק פריך ( ששמרנו בצד מהבצק לתחתית).

מצרכים

שזיפים

  • 12 שזיפים גדולים
  • 1/4
    כוס או 50 גרם סוכר לבן
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 2 כפות מיץ לימון

בצק (תחתית ופירורים)

  • 2 1/2
    כוסות או 350 גרם קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 200 גרם חמאה קרה
  • 3/4
    כוס או 150 גרם סוכר לבן
  • 3 חלמונים L
  • 1/2 כפית גרידת לימון
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 1/2
    כוס או 50 גרם אגוזי מלך

קצף חלבונים

  • 3 חלבונים L
  • 3/4
    כוס או 150 גרם סוכר לבן

אופן הכנה

  1. מתחילים בהשריית השזיפים: חוצים שזיפים, מגלענים ופורסים כל חצי שזיף לשלושה פלחים. שמים את השזיפים החתוכים בקערה ומערבבים עם 1/4 כוס סוכר, קינמון ומיץ לימון. שמים בצד להשריה, עד להרכבת העוגה.
  2. מכינים את הבצק, מרכיבים ומתחילים את האפייה: מחממים תנור ל-180מעלות.
  3. במעבד מזון שמים קמח, אבקת אפייה, קוביות חמאה ו-3/4 כוס סוכר ומעבדים לפירורים. מוסיפים חלמונים וקליפה ומיץ לימון ומעבדים בלחיצות קצרות רק עד לקבלת בצק פירורי וקצת יבש.
  4. מעבירים כוס מהפירורים לקערה נפרדת, מערבבים לתוכם אגוזי מלך קצוצים ושומרים בצד (בקיץ- במקרר). משטחים את שאר הבצק בתחתית של תבנית משומנת (גם אם הבצק הפירורי לא נראה אחיד מהדקים אותו בידיים לתבנית - באפייה זה יסתדר).
  5. מסננים את השזיפים מהנוזלים שהפרישו ומניחים אותם בתבנית מעל תחתית הבצק.
  6. אופים 30 דקות, עד שהשזיפים מבעבעים ומשחימים פה ושם בקצוות. מוציאים את העוגה מהתנור ומשאירים אותו פועל.
  7. מסיימים את ההרכבה עם קצף ופירורים ומחזירים לסיום האפייה: במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית במשך דקה עד לקבלת קצף לבנבן עם בועות גדולות. מוסיפים בהדרגה 3/4 כוס סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
  8. מורחים את הקצף מעל השזיפים - עובדים בזריזות ובזהירות כי התבנית חמה. מפזרים מעל הקצף את הפירורים (עם האגוזים הקצוצים) ששמרנו בצד.
  9. מחזירים לאפייה של 25 דקות בחום של 180 מעלות, עד שהקצף תופח מאוד והפירורים מזהיבים.
  10. מוציאים מהתנור (הקצף יחזור לנפח המקורי). מניחים לעוגה להתקרר לפני שמחלצים מהתבנית ומגישים. שומרים במקרר.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

    chani

    תודה. היינו רוצים להכין את העוגה, אבל פרווה וללא מרגרינה, מחמאה וכו’. האם זה אפשרי? יודעים על אפשרות של שמן קוקוס.אבל לא היינו רוצים טעם קוקוס בעוגה. ישנה אפשרות נוספת לבצק? מה עם שמן? שבת שלום!

      מערכת Foody

      שמן רגיל לא יתאים, אפשר שמן קוקוס.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody