עוגת שוקולד “ישר לווריד”

עוגת שוקולד "ישר לווריד" זו עוגת שוקולד טעימה וסופר עשירה שמכינים בקלי קלות על בסיס 4 מרכיבים בלבד, לא כולל קישוט מהמם של אבקת סוכר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-5 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    5

למרות שיש בה רק 5 מרכיבים זו ממש לא עוגה “פושטית”, אלא תענוג שוקולדי עשיר במיוחד - כי מה שיש כאן הוא בעצם מוס שוקולד בלי קמח, שאופים בתנור בחום נמוך. לקישוט, אני מפזרת על העוגה האפויה אבקת סוכר דרך שבלונה. אפשר לקנות שבלונות מוכנות בחנויות לציוד אפייה, לאלתר עם מה שיש בבית (למשל, מפיות מחוררות) או לגזור שבלונה ביתית מנייר אפייה (כמו שיוצרים מגזרת נייר).

מצרכים

עוגה

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה ואופים: מחממים תנור ל-150 מעלות, מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
  2. במיקרוגל ממיסים יחד שוקולד וחמאה. מערבבים לתערובת אחידה.
  3. במיקסר מקציפים בינתיים ביצים וסוכר 10 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר.
  4. מקפלים את שתי התערובות יחד (מוסיפים 1/3 מקצף הביצים לתערובת השוקולד המומס וטורפים היטב. מוסיפים את יתרת הקצף ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה).
  5. משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 50-45 דקות, עד שפני העוגה מתחילים להיסדק (לא לדאוג, היא אמורה לתפוח ולצנוח…) והיא יציבה בקושי. העוגה לא תיראה מוכנה לגמרי, וזה בסדר.
  6. מצננים. אם יש סבלנות, מעבירים למקרר ל-4 שעות, להתייצבות ולהקלת החיתוך.
  7. מקשטים ומגישים: מניחים שבלונה מחוררת מעל העוגה. מפזרים אבקת סוכר מעל השבלונה, ומסירים את השבלונה בעדינות.
  8. פורסים בסכין חדה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

Avatar

    Avatar

    ערב טוב לך! איך אפשר להפוך לפרווה? תודה!

      Avatar
      Foody Foody

      שלום, מחליפים את החמאה בחמאת קוקוס באותה הכמות. בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody