עוגת שוקולד “ישר לווריד”

עוגת שוקולד "ישר לווריד" זו עוגת שוקולד טעימה וסופר עשירה שמכינים בקלי קלות על בסיס 4 מרכיבים בלבד, לא כולל קישוט מהמם של אבקת סוכר
עוגת שוקולד "ישר לווריד" זו עוגת שוקולד טעימה וסופר עשירה שמכינים בקלי קלות על בסיס 4 מרכיבים בלבד, לא כולל קישוט מהמם של אבקת סוכר
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

למרות שיש בה רק 5 מרכיבים זו ממש לא עוגה “פושטית”, אלא תענוג שוקולדי עשיר במיוחד – כי מה שיש כאן הוא בעצם מוס שוקולד בלי קמח, שאופים בתנור בחום נמוך. לקישוט, אני מפזרת על העוגה האפויה אבקת סוכר דרך שבלונה. אפשר לקנות שבלונות מוכנות בחנויות לציוד אפייה, לאלתר עם מה שיש בבית (למשל, מפיות מחוררות) או לגזור שבלונה ביתית מנייר אפייה (כמו שיוצרים מגזרת נייר).

מצרכים

מצרכים


עוגה


אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה ואופים: מחממים תנור ל-150 מעלות, מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
  2. במיקרוגל ממיסים יחד שוקולד וחמאה. מערבבים לתערובת אחידה.
  3. במיקסר מקציפים בינתיים ביצים וסוכר 10 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר.
  4. מקפלים את שתי התערובות יחד (מוסיפים 1/3 מקצף הביצים לתערובת השוקולד המומס וטורפים היטב. מוסיפים את יתרת הקצף ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה).
  5. משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 50-45 דקות, עד שפני העוגה מתחילים להיסדק (לא לדאוג, היא אמורה לתפוח ולצנוח…) והיא יציבה בקושי. העוגה לא תיראה מוכנה לגמרי, וזה בסדר.
  6. מצננים. אם יש סבלנות, מעבירים למקרר ל-4 שעות, להתייצבות ולהקלת החיתוך.
  7. מקשטים ומגישים: מניחים שבלונה מחוררת מעל העוגה. מפזרים אבקת סוכר מעל השבלונה, ומסירים את השבלונה בעדינות.
  8. פורסים בסכין חדה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (19)

Avatar

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות