עוגת פרג עננים

אוהבים פרג? קבלו מתכון של עוגת פרג עננים - עוגה נוסטלגית של סבתות: אוורירית, רכה, נימוחה, טעימה ומאוד פשוטה להכנה, עם המון פרג
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    55 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מפרידים ביצים לחלמונים וחלבונים.
  2. ממיסים חמאה במיקרוגל. מצננים 5 דקות עד שהיא פושרת.
  3. מערבבים חמאה מומסת יחד עם חצי מכמות הסוכר (2/3 כוס), סוכר וניל , חלמונים, ברנדי וחלב.
  4. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לתערובת אחידה.
  5. במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית במשך דקה. מוסיפים את יתרת הסוכר (2/3 כוס) בהדרגה, כף בכל 10 שניות בערך, וממשיכים להקציף דקה-שתיים אחרי הוספת כל כמות הסוכר, לקבלת קצף מבריק וקרמי.
  6. טורפים 1/3 מהקצף לתערובת החלמונים. מקפלים את יתרת הקצף בעדינות פנימה, ולקראת סוף הקיפול מוסיפים את הפרג.
  7. משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
  8. מצננים (העוגה מאבדת מעט מנפחה במהלך הצינון). מקשטים באבקת סוכר אם רוצים, ומגישים.

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      בשרי או פשוט לוותר

      Avatar

      יש לי בעיה שחוזרת על עצמה. כאשר אני מכוונת את התנור ל180 העוגה תמיד נאפת מבחוץ ונשארת בלילה מבפנים

      Avatar
      Foody Foody

      כנראה שחום התנור לא מדויק, אולי אפילו גבוה מדי. נסי לאפות בפעם הבאה בחום 170 לאורך זמן, ואם העוגה משחימה מדי מבחוץ, נסי לכסות בנייר אפייה. תמיד נסי את מבחן הקיסם הננעץ בעוגה כדי לוודא שהיא מוכנה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody