עוגת פרג עננים

אוהבים פרג? קבלו מתכון של עוגת פרג עננים - עוגה נוסטלגית של סבתות: אוורירית, רכה, נימוחה, טעימה ומאוד פשוטה להכנה, עם המון פרג
אוהבים פרג? קבלו מתכון של עוגת פרג עננים - עוגה נוסטלגית של סבתות: אוורירית, רכה, נימוחה, טעימה ומאוד פשוטה להכנה, עם המון פרג
  • קרין
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים



אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מפרידים ביצים לחלמונים וחלבונים.
  2. ממיסים חמאה במיקרוגל. מצננים 5 דקות עד שהיא פושרת.
  3. מערבבים חמאה מומסת יחד עם חצי מכמות הסוכר (2/3 כוס), סוכר וניל , חלמונים, ברנדי וחלב.
  4. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לתערובת אחידה.
  5. במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית במשך דקה. מוסיפים את יתרת הסוכר (2/3 כוס) בהדרגה, כף בכל 10 שניות בערך, וממשיכים להקציף דקה-שתיים אחרי הוספת כל כמות הסוכר, לקבלת קצף מבריק וקרמי.
  6. טורפים 1/3 מהקצף לתערובת החלמונים. מקפלים את יתרת הקצף בעדינות פנימה, ולקראת סוף הקיפול מוסיפים את הפרג.
  7. משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
  8. מצננים (העוגה מאבדת מעט מנפחה במהלך הצינון). מקשטים באבקת סוכר אם רוצים, ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    יהודית

    אפיתי את העוגה ולא יצאה גבוהה כמו בתמונה נורא מאכזב

      Foody team
      Foody team

      מה גודל התבנית שלך?

הצג עוד

קטגוריות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody