-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מפרידים ביצים לחלמונים וחלבונים.
- ממיסים חמאה במיקרוגל. מצננים 5 דקות עד שהיא פושרת.
- מערבבים חמאה מומסת יחד עם חצי מכמות הסוכר (2/3 כוס), סוכר וניל , חלמונים, ברנדי וחלב.
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לתערובת אחידה.
- במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית במשך דקה. מוסיפים את יתרת הסוכר (2/3 כוס) בהדרגה, כף בכל 10 שניות בערך, וממשיכים להקציף דקה-שתיים אחרי הוספת כל כמות הסוכר, לקבלת קצף מבריק וקרמי.
- טורפים 1/3 מהקצף לתערובת החלמונים. מקפלים את יתרת הקצף בעדינות פנימה, ולקראת סוף הקיפול מוסיפים את הפרג.
- משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
- מצננים (העוגה מאבדת מעט מנפחה במהלך הצינון). מקשטים באבקת סוכר אם רוצים, ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מפרידים ביצים לחלמונים וחלבונים.
- ממיסים חמאה במיקרוגל. מצננים 5 דקות עד שהיא פושרת.
- מערבבים חמאה מומסת יחד עם חצי מכמות הסוכר (2/3 כוס), סוכר וניל , חלמונים, ברנדי וחלב.
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לתערובת אחידה.
- במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית במשך דקה. מוסיפים את יתרת הסוכר (2/3 כוס) בהדרגה, כף בכל 10 שניות בערך, וממשיכים להקציף דקה-שתיים אחרי הוספת כל כמות הסוכר, לקבלת קצף מבריק וקרמי.
- טורפים 1/3 מהקצף לתערובת החלמונים. מקפלים את יתרת הקצף בעדינות פנימה, ולקראת סוף הקיפול מוסיפים את הפרג.
- משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
- מצננים (העוגה מאבדת מעט מנפחה במהלך הצינון). מקשטים באבקת סוכר אם רוצים, ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (12)
. זו לא פעם ראשונה שאני מכין והבלילה קטנה ביחס לתבניות שמוצעות כאן. מי שכתב את המתכון טעה בזה כנראה. המתכון נהדר בלי קשר
אפיתי את העוגה ולא יצאה גבוהה כמו בתמונה נורא מאכזב
מה גודל התבנית שלך?