עוגת פרג עננים

אוהבים פרג? קבלו מתכון של עוגת פרג עננים - עוגה נוסטלגית של סבתות: אוורירית, רכה, נימוחה, טעימה ומאוד פשוטה להכנה, עם המון פרג
אוהבים פרג? קבלו מתכון של עוגת פרג עננים - עוגה נוסטלגית של סבתות: אוורירית, רכה, נימוחה, טעימה ומאוד פשוטה להכנה, עם המון פרג
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים



אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מפרידים ביצים לחלמונים וחלבונים.
  2. ממיסים חמאה במיקרוגל. מצננים 5 דקות עד שהיא פושרת.
  3. מערבבים חמאה מומסת יחד עם חצי מכמות הסוכר (2/3 כוס), סוכר וניל , חלמונים, ברנדי וחלב.
  4. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לתערובת אחידה.
  5. במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית במשך דקה. מוסיפים את יתרת הסוכר (2/3 כוס) בהדרגה, כף בכל 10 שניות בערך, וממשיכים להקציף דקה-שתיים אחרי הוספת כל כמות הסוכר, לקבלת קצף מבריק וקרמי.
  6. טורפים 1/3 מהקצף לתערובת החלמונים. מקפלים את יתרת הקצף בעדינות פנימה, ולקראת סוף הקיפול מוסיפים את הפרג.
  7. משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
  8. מצננים (העוגה מאבדת מעט מנפחה במהלך הצינון). מקשטים באבקת סוכר אם רוצים, ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    אור שחר

    . זו לא פעם ראשונה שאני מכין והבלילה קטנה ביחס לתבניות שמוצעות כאן. מי שכתב את המתכון טעה בזה כנראה. המתכון נהדר בלי קשר

    Avatar
    יהודית

    אפיתי את העוגה ולא יצאה גבוהה כמו בתמונה נורא מאכזב

      Foody team
      מערכת Foody

      מה גודל התבנית שלך?

הצג עוד

קטגוריות