בסבוסה סולת אוורירית כמו ענן

בסבוסה סולת אוורירית כמו ענן זו עוגת פרווה נוסטלגית, של סבתות כזו, סופר טעימה ומתוקה, שכל כך פשוט להכין בבית ולציף בסירופ מתוק מושלם
בסבוסה סולת אוורירית כמו ענן זו עוגת פרווה נוסטלגית, של סבתות כזו, סופר טעימה ומתוקה, שכל כך פשוט להכין בבית ולציף בסירופ מתוק מושלם
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

בסבוסה אוורירית כזאת עוד לא טעמתם. היא רכה ואוורירית ונמסה בפה כמו ענן. ושלא כמו מתכון הבסבוסה שפרסמתי בספר, היא גם מראש פרווה. אני כל כך אוהבת אותה שכופפתי למענה טיפה את החוקים, וכללתי אותה בפרויקט הזה אפילו שהיא מכילה טיפה יותר מ-5 רכיבים…

מצרכים

מצרכים


עוגה

סירופ


אופן הכנה

  1. במיקסר מקציפים ביצים וכוס סוכר במהירות גבוהה 10 דקות.
  2. מוסיפים שמן וכוס מים תוך כדי הקצפה. עוצרים את המיקסר, מוסיפים סולת וקמח תופח ומקציפים לאט לאיחוד.
  3. משטחים בתבנית משומנת בתרסיס שמן ואופים ב-180 מעלות 35 דקות, להשחמה.
  4. בינתיים מבשלים בסיר על אש בינונית ½1 כוסות סוכר ו-2 כוסות מים 10 דקות, לסירופ סמיך. אפשר לתבל בלימון/מי זהר. מצננים.
  5. מוזגים מעל העוגה החמה את כל הסירופ שהתקרר (זה בסדר גם אם הוא עדיין חם). מצננים שעה בטמפרטורת החדר, פורסים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (29)

Avatar

    Avatar
    צדפית

    האם אפשר במקום מים, מיץ תפוזים?

      Avatar
      קרין גורן

      יעבוד מושלם

    Avatar
    לירון

    הי, אפשר להחליף את הקנולה בשמן זית? או בשמן אחר שאינו מזוכך

      Avatar
      קרין גורן

      בהחלט, יוסיף גם עומקים מעניינים לעוגה אם שמן הזית איכותי

    Avatar
    רחל

    שלום, את הנוזלים מוסיפים על מהירות הקצפה הכי חזקה? את הסירופ מבשלים עם מכסה, זה מצריך עירבוב בזמן הבישול שלא ישרף בגלל הסוכר או שאין צורך? תודה רבה רבה

      Avatar
      קרין גורן

      היי רחל, את הנוזלים אכן מוסיפים על מהירות ההקצפה הכי חזקה. את הסירופ מבשלים ללא מכסה, לא נוגעים בעת הבישול

הצג עוד

קטגוריות