עוגת דבש בצ’יק במעבד מזון של קרין גורן

עוגת דבש מהירה וקלה להכנה שמכינים בצ'יק צ'ק במעבד מזון. עוגה פרווה בחושה ש"בוחשים" במעבד מזון ולא ידנית, כמו רוב העוגות מסוג זה, מה שהופך אותה למהירה בטירוף
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מתכון לעוגת דבש רכה, אוורירית וקלה מאוד להכנה שמכינים בצ’יק צ’ק במעבד מזון. כמה דקות עבודה - ויש לכם עוגת דבש נהדרת לראש השנה ולחגי תשרי.

מצרכים להכנת עוגת דבש

עוגת דבש

הגשה

אופן הכנה

  1. עוגת דבש: מחממים תנור ל-160 מעלות (הקפידו על חום זה, שהוא די נמוך - חשוב כדי שהעוגות לא יגלשו).
  2. במעבד מזון שמים סוכר, דבש, ביצים, שמן וקינמון ומעבדים דקה לתערובת אחידה ואוורירית. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומעבדים 5 שניות לאיחוד. מוזגים את התה הרותח בזהירות תוך כדי עיבוד (דרך השרוול של המכסה) ומעבדים רק עוד 5 שניות לתערובת אחידה.
  3. מוזגים ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות.
  4. אופים 45-50 דקות עד שהעוגות תפוחות, שחומות וקפיציות למגע.
  5. סוד מתוק: לקבלת עוגת דבש שחומה עוד יותר, עם ציפוי דבש קצת דביק ונהדר - מזלפים 2 כפות דבש על כל עוגת דבש מיד כשהיא יוצאת מהתנור - הדבש מתחמם מחום העוגה והופך לנוזלי, ואז פשוט עם גב של הכף מורחים אותו מעל העוגה לציפוי. מפזרים מעט שקדים פרוסים.

 

מתנה טעימה במיוחד לראש השנה

חוברת המתכונים שתסדר לכם את שולחן החג

לפרטים נוספים לחצו כאן >>

 

כל המתכונים המתוקים לראש השנה:

עוגת גזר ודבש אוורירית במיוחד

פינוק ב-10 דקות: עוגת טחינה וסילאן משגעת!

בורקס תפוחים ודבש ברוטב יוגורט ודבש כמו של אושרי וירדן מ-MKR

עוגת דבש גבוהה וחגיגית

מלכות ראש השנה - דובשניות של קרין גורן

לחמניות רימונים מתוקות מקמח מלא

לפני שבא לקיץ סוף - פוקצ’ה עם ענבים ודבש

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (102)

    Avatar
    רוני א

    באיזה תה להשתמש והאם ניתן להמיר לסוג ללא קפאין?

      Foody team
      Foody team

      רצוי תה רגיל או ארל גריי. אפשר ללא קפאין.

    Avatar
    צ.א.

    האים ניתן לחלק לקאפקייקס? לכמה?

      Foody team
      Foody team

      אפשר לחלק לקאפקייקס. 12-15 בערך.

    Avatar
    טוהר

    עוגת דבש מעולה, תודה רבה!רק מתוקה נורא בפעם הבאה שאכין אוריד מהסוכר. שנה טובה ומתוקה 🙂

      Foody team
      Foody team

      שנה טובה (:

    Avatar
    שירה לוי

    אני מכינה את העוגה הזאת כבר כמה שנים רצוף, עוגה מנצחת!!!

    Avatar
    ספיר שמש

    שלום, האם יש עדיפות ךמעבד מזון על פני מיקסר והאם המרה של התה באספרסו תהיה מתאימה? תודה

      Foody team
      Foody team

      אפשר הלכין גם במיקסר עם וו גיטרה ואפשר גם להחליף את התה בקפה, אם אוהבים. בהצלחה!

    Avatar
    אבישג

    שלום ,אם אני מכינה את העוגה כמה ימים לפני איך ניתן לשמור אותה טריה וטובה (האם להקפיא?)

      Foody team
      Foody team

      רצוי להקפיא אך להפשיר מספיק זמן מראש ולהגיש בטמפ’ החדר. בהצלחה!

    Avatar
    יפעת

    האם אפשר להוסיף תפוחים לבלילה לפני האפיה?

      Foody team
      Foody team

      כן, אפשר להוסיף תפוחים לבלילה. כדאי לערבב אותם עם מעט סוכר או דבש ורק אז להוסיף לבלילה. בהצלחה!

    Avatar
    קארין ב

    בשאר עוגות הדבש שלך כתוב להוסיף גם אבקת סודה לשתיה, האם להוסיף גם כאן ומה ההבדל? תודה שנה טובה!

      Foody team
      Foody team

      סודה לשתייה בדרך כלל תרמת לפריכות. זהו מתכון שונה ללא צורך בסודה לשתייה. שנה טובה!

    Avatar
    דידי

    האם העוגה טעימה יותר יום אחרי האפייה?

      Foody team
      Foody team

      בדרך כלל עוגות דבש משתבחות יום לאחר האפייה.

    Avatar
    קטי

    היי, באיזו תבנית עגולה עדיף להשתמש? 24 או 26?

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody