עוגת דבש בצ’יק במעבד מזון

עוגת דבש מהירה וקלה להכנה שמכינים בצ'יק צ'ק במעבד מזון. עוגה פרווה בחושה ש"בוחשים" במעבד מזון ולא ידנית, כמו רוב העוגות מסוג זה, מה שהופך אותה למהירה בטירוף
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מתכון לעוגת דבש רכה, אוורירית וקלה מאוד להכנה שמכינים בצ’יק צ’ק במעבד מזון. כמה דקות עבודה - ויש לכם עוגת דבש נהדרת לראש השנה ולחגי תשרי.

מצרכים להכנת עוגת דבש

עוגת דבש

  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1 כוס דבש
  • 3 ביצים L
  • 3/4 כוס שמן קנולה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 2 1/2 כוסות קמח לבן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס תה חזק

הגשה

  • 4 כפות דבש

אופן הכנה

  1. עוגת דבש: מחממים תנור ל-160 מעלות (הקפידו על חום זה, שהוא די נמוך - חשוב כדי שהעוגות לא יגלשו).
  2. במעבד מזון שמים סוכר, דבש, ביצים, שמן וקינמון ומעבדים דקה לתערובת אחידה ואוורירית. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומעבדים 5 שניות לאיחוד. מוזגים את התה הרותח בזהירות תוך כדי עיבוד (דרך השרוול של המכסה) ומעבדים רק עוד 5 שניות לתערובת אחידה.
  3. מוזגים ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות.
  4. אופים 45-50 דקות עד שהעוגות תפוחות, שחומות וקפיציות למגע.
  5. סוד מתוק: לקבלת עוגת דבש שחומה עוד יותר, עם ציפוי דבש קצת דביק ונהדר - מזלפים 2 כפות דבש על כל עוגת דבש מיד כשהיא יוצאת מהתנור - הדבש מתחמם מחום העוגה והופך לנוזלי, ואז פשוט עם גב של הכף מורחים אותו מעל העוגה לציפוי.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody