עוגת דבש בצ’יק במעבד מזון

עוגת דבש מהירה וקלה להכנה שמכינים בצ'יק צ'ק במעבד מזון. עוגה פרווה בחושה ש"בוחשים" במעבד מזון ולא ידנית, כמו רוב העוגות מסוג זה, מה שהופך אותה למהירה בטירוף
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מתכון לעוגת דבש רכה, אוורירית וקלה מאוד להכנה שמכינים בצ’יק צ’ק במעבד מזון. כמה דקות עבודה - ויש לכם עוגת דבש נהדרת לראש השנה ולחגי תשרי.

מצרכים להכנת עוגת דבש

עוגת דבש

הגשה

אופן הכנה

  1. עוגת דבש: מחממים תנור ל-160 מעלות (הקפידו על חום זה, שהוא די נמוך - חשוב כדי שהעוגות לא יגלשו).
  2. במעבד מזון שמים סוכר, דבש, ביצים, שמן וקינמון ומעבדים דקה לתערובת אחידה ואוורירית. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומעבדים 5 שניות לאיחוד. מוזגים את התה הרותח בזהירות תוך כדי עיבוד (דרך השרוול של המכסה) ומעבדים רק עוד 5 שניות לתערובת אחידה.
  3. מוזגים ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות.
  4. אופים 45-50 דקות עד שהעוגות תפוחות, שחומות וקפיציות למגע.
  5. סוד מתוק: לקבלת עוגת דבש שחומה עוד יותר, עם ציפוי דבש קצת דביק ונהדר - מזלפים 2 כפות דבש על כל עוגת דבש מיד כשהיא יוצאת מהתנור - הדבש מתחמם מחום העוגה והופך לנוזלי, ואז פשוט עם גב של הכף מורחים אותו מעל העוגה לציפוי. מפזרים מעט שקדים פרוסים.

 

עוגת גזר ודבש אוורירית במיוחד

קאפקייקס דבש במילוי תפוחים מקורמלים

עוגת דבש ואגסים

עוגת דבש וקפה 

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (72)

Avatar

    Avatar
    יעל אלעזר

    האם ניתן להמיר חלק מכמות הקמח בקמח כוסמין?

      Avatar
      Foody Foody

      כן, כדאי להחליף עד שליש מכמות הקמח

    Avatar
    איתיאל

    עשיתי עם כוס מדידה אוניברסלי 2 1/2 כוסות קמח יצא לי מאוד מאוד דחוס

      Avatar
      Foody Foody

      נשמע כמו עיבוד יתר של הבלילה.
      לאחר הוספת הקמח יש לעבד את הבלילה ממש בקצרה רק עד לאיחוד כדי שהעוגה לא תצא דחוסה.
      שנה טובה!

    Avatar
    idanofar

    אין עלייך!!! העוגה נהדרת ואני כל הזמן מקבלת עליה מחמאות, המתכון מצויין וכלום זמן הכנה – כל הכבוד!!!

      Avatar
      Foody Foody

      שנה טובה!

    Avatar
    יפית לוי

    אפשר להחליף את הקמח בקמח תופח?

      Avatar
      Foody Foody

      כן, ולהשמיט אבקת אפיה

    Avatar
    עדידי

    הכנתי, בתנור העוגה תפחה והייתה יפה נורא, כשהוצאתי היא שקעה והמרכז לא אפוי ):. כשנעצתי קיסם לפני ההוצאה הוא היה יבש… במה טעיתי?

      Avatar
      Foody Foody

      את הקיסם צריך להחדיר במרכז העוגה ולהשאיר אותו שם 2-3 שניות

    Avatar
    ענת אזולאי

    העוגה על חום של 160 עלות במשך שעה ועדיין רוטטת ולא מוכנה

      Avatar
      Foody Foody

      להמשיך לאפות עד שהיא מתייצבת

    Avatar
    מיכל

    העוגה יצא נהדרת ולא דחוסה. יש להקפיד ולהכין לפי ההוראות. מבחינת זמן האפייה, אפיתי אותה כשעה וחצי לפחות על 160 עד שהשחימה וקיסם יצא יבש. בהצלחה וחג שמח

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody