![עוגת גלידה בשני צבעים](https://d3o5sihylz93ps.cloudfront.net/wp-content/uploads/sites/2/2019/05/07141623/homeubuntureleasesrelease_20190505071537webappmu-pluginsfoody-white-labeltmp1557227783-ZQEHqS.jpg)
-
מרכיבים5
-
הכנה 25 דק׳כולל 8 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
עוגת גלידה קפואה בשכבות, שמזכירה את הקסטה מהילדות שלנו – רק שהפעם לא צריך להתלבט אם להתחיל בצד של השוקו או בצד של הווניל (כי בכל ביס יש משניהם).
אם רוצים לשדרג עוד יותר את ההגשה- אפשר לטבול את הקסטות המוכנות בשוקולד מומס (לציפוי חלקי או מלא) ולהחזיר למקפיא לעוד כמה דקות, להתקשות.
מרכיבים 5 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 8 שעות | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 קופסת שימורים חלב מרוכז
-
100 גרם שוקולד מריר
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
2 אריזות פתי בר וניל
![](https://foody-media.s3.eu-west-1.amazonaws.com/w_images/loader.gif)
אופן הכנה
- ממיסים בסיר על אש נמוכה 1/2 מכמות החלב המרוכז עם שוקולד. מצננים לטמפרטורת החדר.
- במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה. מחלקים באופן שווה בין שתי קערות.
- מוסיפים לאחת הקערות תמצית וניל ואת שארית החלב המרוכז (חצי פחית) ומקפלים בעדינות לאיחוד.
- מוסיפים את תערובת השוקולד שהצטננה לקערה השנייה ומקפלים לאיחוד.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בצפיפות שכבת ביסקוויטים. משטחים מעל הביסקוויטים את תערובת השוקולד. מסדרים מעל שכבת השוקולד עוד שכבת ביסקוויטים, ומכסים בתערובת הווניל. מכסים בשכבת ביסקוויטים שלישית ואחרונה. מכסים ומקפיאים לילה.
- מחלצים מהתבנית בעזרת נייר האפייה ומניחים על משטח עבודה. פורסים בעזרת סכין חדה מנות בגודל ביסקוויט (אם החיתוך קשה מידי, נותנים לגלידה להתרכך כמה דקות ואז פורסים). מגישים קפוא.
אופן הכנה
- ממיסים בסיר על אש נמוכה 1/2 מכמות החלב המרוכז עם שוקולד. מצננים לטמפרטורת החדר.
- במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה. מחלקים באופן שווה בין שתי קערות.
- מוסיפים לאחת הקערות תמצית וניל ואת שארית החלב המרוכז (חצי פחית) ומקפלים בעדינות לאיחוד.
- מוסיפים את תערובת השוקולד שהצטננה לקערה השנייה ומקפלים לאיחוד.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בצפיפות שכבת ביסקוויטים. משטחים מעל הביסקוויטים את תערובת השוקולד. מסדרים מעל שכבת השוקולד עוד שכבת ביסקוויטים, ומכסים בתערובת הווניל. מכסים בשכבת ביסקוויטים שלישית ואחרונה. מכסים ומקפיאים לילה.
- מחלצים מהתבנית בעזרת נייר האפייה ומניחים על משטח עבודה. פורסים בעזרת סכין חדה מנות בגודל ביסקוויט (אם החיתוך קשה מידי, נותנים לגלידה להתרכך כמה דקות ואז פורסים). מגישים קפוא.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (17)
עשיתי בדיוק מה שכתוב ואיכשהו זה לא מקפיץ – את הקצפת המתוקה יותר מדי וזה רך מאוד. מה עשיתי לא נכון?
אולי תוכנית ההקצפה שלך לא מהירה מספיק. באיזה מיקסר את משתמשת ורד?
קרין , מתכונים שלך טעימים מאוד, רק יש בעייה קטנה- למה אי אפשר להדפיס את המצכונים שלך מהאתר
היי רוני. ישנה אפשרות. מתחת לתיאור המתכון, ליד התמונה שלי יש אפשרות לשתף, והכפתור הראשון הוא של הדפסה.
מתכון מעולה! כל המשפחה התאהבה❤️
תודה רבה!