עוגת ביסקוויטים פירמידה

עוגת ביסקוויטים פירמידה זו עוגת ביסקוויטים של סבתות, ללא אפייה. יש לה צורה מיוחדת ומראה חגיגי, אבל אל דאגה - ממש לא מסובך להגיע לתוצאה המושלמת
עוגת ביסקוויטים פירמידה זו עוגת ביסקוויטים של סבתות, ללא אפייה. יש לה צורה מיוחדת ומראה חגיגי, אבל אל דאגה - ממש לא מסובך להגיע לתוצאה המושלמת
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 4 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 4 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

למרות המראה המרשים של העוגה הזו (שמבחינה גיאומטרית אולי יותר דומה בצורה ל”מנסרה משולשת”… אבל כל מי שגדל עליה זוכר אותה כ”פירמידה”) – היא בסך הכול עוגת ביסקוויטים של סבתות, ללא אפייה. כדי לעצב אותה לא צריך ציוד מיוחד (או תבנית בכלל), ואפילו לא מיומנות מטורפת במלאכת יד – רק לעקוב אחרי הוראות ההרכבה. אם אתם אוהבים עוגת ביסקוויטים נוסטלגית – אל תפספסו את הגרסה המשודרגת הזאת!

מצרכים להכנת עוגת ביסקוויטים

מצרכים להכנת עוגת ביסקוויטים


plus minus

קרם וניל

לשכבות עוגת ביסקוויטים

ציפוי שוקולד


אופן הכנה

  1. מכינים את קרם הווניל: במיקסר מקציפים מיכל שמנת מתוקה, 3/4 כוס חלב, אינסטנט פודינג וסוכר, מוסיפים גבינה ומקציפים עד קבלת קרם אוורירי.
  2. מרכיבים ומקפיאים שעה: מניחים על משטח העבודה רצועת נייר אלומיניום ארוכה - בגודל תבנית תנור בערך (ורצוי בשכבה כפולה).
  3. מניחים באופן צמוד במרכז נייר האלומיניום 3 טורים של 6 ביסקוויטים (פחות או יותר, תלוי בגודל נייר האלומיניום) טבולים טבילה קצרה בחלב. שימו לב - מניחים את הביסקוויטים לרוחב.
  4. מורחים 1/2 מהקרם בשכבה אחידה מעל הביסקוויטים.
  5. מניחים באופן צמוד מעל הקרם 3 טורים של 6-5 ביסקוויטים (תלוי בגודל נייר האלומיניום), טבולים טבילה קצרה בחלב. שימו לב - הפעם מניחים רק את הטור האמצעי לרוחב, ואת הטורים הצדדיים לאורך (בשוליים מימין ומשמאל יישאר קרם ללא כיסוי ביסקוויטים, וזה בסדר).
  6. מניחים את הקרם שנשאר בכפות גדושות וצפופות - רק על הטור האמצעי של הביסקוויטים.
  7. משחילים ידיים מתחת לנייר האלומיניום מימין ומשמאל, מרימים ומצמידים את הידיים כך ששורות הביסקוויטים מימין ומשמאל ייפגשו למעלה במרכז - והנה, יש לנו פירמידה!
  8. מקפלים את נייר האלומיניום להידוק הפירמידה (או סוגרים עם אטבי כביסה) ומעבירים בזהירות למקפיא לחצי שעה-שעה (או למקרר לשעתיים), להתייצבות.
  9. מצפים, מקררים 4 שעות ומגישים: מחממים במיקרוגל 1/2 מיכל שמנת מתוקה, שוקולד, נס קפה מוסיפים דבש וטורפים לרוטב אחיד.
  10. פותחים את קיפולי נייר האלומיניום. מוזגים על העוגה את הרוטב בהדרגה (כף אחרי כף) - ומניחים לו לטפטף ולצפות את כולו (נייר האלומיניום יתלכלך בשוקולד, וזה בסדר).
  11. מעבירים את העוגה עם נייר האלומיניום לצלחת ארוכה או מגש. קורעים את הנייר מתחתיה, מושכים ומסירים אותו בעדינות. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, לספיגת טעמים וריכוך הביסקוויטים.
  12. פורסים למשולשים שמנמנים (כ-4 ס”מ עובי) בעזרת סכין חדה טבולה במים רותחים, ומתענגים.
  13. שומרים במקרר ומגישים קר.

הערות

  • הדבש בציפוי מוסיף ברק, ולא חובה להשתמש בו.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (19)

Avatar

    Avatar
    Keren Yaniv

    אפשר במקום גבינה לבנה עוד כוס חלב. פעם השתמשתי בגבינה לבנה והטעם של הגבינה היה דומיננטי מדי ה

      Foody team
      מערכת Foody

      לא. המלית תצא דלילה ולא תתיצב.

    Avatar
    הדר

    האם אפשר לשמור במקפיא ולשים במקרר כמה שעות לפני הגשה?

      Foody team
      מערכת Foody

      לא מומלץ להקפיא את העוגה משום שהמרקם שלה נהרס בהפשרה. אפשר להכין מראש ולשמור בקרור אפילו יממה מראש. בהצלחה ושנה טובה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות