עוגת גזר בריאותית

עוגת גזר בריאותית זו גרסת פרווה בריאה אך מפנקת של עוגת גזר קלאסית, טעימה וארומטית, מאוד פשוטה להכנה, עם הרבה חתיכות של אגוזי מלך
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-5 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מצרכים

עוגה

  • 1 1/2
    או 360 גרם סוכר חום כהה
  • 3/4
    כוס או 180 מ"ל שמן קנולה
  • 4 ביצים L
  • 3/4
    כוס או 180 מ"ל טחינה גולמית
  • 1/2
    כוס או 70 גרם קמח לבן
  • 3/4
    כוס או 110 גרם קמח מלא
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 1 כפית גדושה קינמון טחון
  • 1 כפית פלפל אנגלי טחון
  • 5
    בינוניים או 350 גרם גזרים
  • 1 1/2
    כוסות או 150 גרם אגוזי מלך

קישוט

  • 1/2 כוס שומשום

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. בקערה גדולה טורפים סוכר חום, שמן וביצים לתערובת אחידה. מערבבים פנימה טחינה.
  3. מוסיפים את שני סוגי הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח, קינמון ופלפל אנגלי ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
  4. מקפלים פנימה גזר מגורר ואגוזים שבורים גס.
  5. משמנים את התבניות ושמים בכל תבנית חופן שומשום (בערך 2 כפות). מטלטלים את התבנית כך שהשומשום יצפה אותה מבפנים, ורק אז יוצקים את הבלילה פנימה, עד שלושת רבעי מגובה הדפנות. מפזרים שומשום בנדיבות גם מלמעלה.
  6. אופים כ-45 דקות, עד שהעוגות ריחניות וקפיציות למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody