עוגיות שוקולד עם הפתעת קרמבו
הכי כיף זה שילוב של שני מתכונים אהובים. עוגיות שוקולד עם הפתעת קרמבו אלה עוגיות שוקולד עשירות שעליהן כיפות של מרשמלו רך מכוסה בציפוי שוקולד
הכי כיף זה שילוב של שני מתכונים אהובים. עוגיות שוקולד עם הפתעת קרמבו אלה עוגיות שוקולד עשירות שעליהן כיפות של מרשמלו רך מכוסה בציפוי שוקולד
- קרין גורן
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
פינוק שישמח ילדים (וגם מבוגרים שבאמת אוהבים מתוק). עוגיות שוקולד עשירות שעליהן כיפות של מרשמלו רך, מכוסה בציפוי שוקולד.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 40 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות
-
100 גרם חמאה
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1/2 כוס סוכר חום כהה
-
1/4 כוס נוטלה
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 ביצה L
-
1 1/2 כוסות קמח לבן
-
1/4 כוס אבקת קקאו
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/4 כפית מלח דק
הפתעת קרמבו
-
20 מרשמלו בינוניים
ציפוי שוקולד
-
200 גרם שוקולד מריר
-
2 כפות שמן קנולה
אופן הכנה
- מכינים את העוגיות: מחממים תנור ל-180 מעלות. חוצים מרשמלו לרוחב.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, שני סוגי סוכר, ממרח שוקולד ותמצית וניל לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה ומעבדים לאיחוד.
- מוסיפים קמח, קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח ומעבדים לבצק אחיד.
- מגלגלים בידיים לכדורים בגודל עגבניית שרי.
- אופים 5-7 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וסדוקות ועדיין מעט רכות. משאירים את התנור פועל, מוציאים מהתנור ומניחים (בזהירות, חם!) חצי מרשמלו על כל עוגייה, כשהצד החתוך של המרשמלו כלפי מטה.
- מחזירים לתנור לדקה בלבד, עד שהמרשמלו מתנפח מאוד ומתחיל להיסדק (הוא אמור רק להתרכך ולא לאבד צורה).
- מצפים בשוקולד: במיקרוגל ממיסים את השוקולד לתערובת חלקה. מערבבים פנימה את השמן.
- מוזגים כפית מציפוי השוקולד מעל כל עוגייה, להחבאת הפתעת המרשמלו. מגישים את העוגיות חמימות. שומרים בכלי אטום בשכבה אחת במקרר ומחממים במיקרוגל לפני ההגשה.
אופן הכנה
- מכינים את העוגיות: מחממים תנור ל-180 מעלות. חוצים מרשמלו לרוחב.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, שני סוגי סוכר, ממרח שוקולד ותמצית וניל לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה ומעבדים לאיחוד.
- מוסיפים קמח, קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח ומעבדים לבצק אחיד.
- מגלגלים בידיים לכדורים בגודל עגבניית שרי.
- אופים 5-7 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וסדוקות ועדיין מעט רכות. משאירים את התנור פועל, מוציאים מהתנור ומניחים (בזהירות, חם!) חצי מרשמלו על כל עוגייה, כשהצד החתוך של המרשמלו כלפי מטה.
- מחזירים לתנור לדקה בלבד, עד שהמרשמלו מתנפח מאוד ומתחיל להיסדק (הוא אמור רק להתרכך ולא לאבד צורה).
- מצפים בשוקולד: במיקרוגל ממיסים את השוקולד לתערובת חלקה. מערבבים פנימה את השמן.
- מוזגים כפית מציפוי השוקולד מעל כל עוגייה, להחבאת הפתעת המרשמלו. מגישים את העוגיות חמימות. שומרים בכלי אטום בשכבה אחת במקרר ומחממים במיקרוגל לפני ההגשה.
הערות
- אפשר להלחיף את השוקולד המריר בשוקולד חלב.
הערות
- אפשר להלחיף את השוקולד המריר בשוקולד חלב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
האם העוגיות טובות וטעימות גם כשלא מחממים ומגישים? הכוונה לשלוח לחיילים למשך השבוע
העוגיות פחות טעימות ללא חימום קצר לפני ההגשה. צרפנו לינק עם רעיונות שונים לעוגיות שיכולות להתאים(: בהצלחה!
https://foody.co.il/?s=%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA%20%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93