עוגיות פצצות שוקולד של קרין גורן

אוהבים שוקולד? קבלו מתכון של עוגיות פצצות שוקולד, הכי שוקולדיות שיש, רכות מאוד מבפנים ועם קרום קריספי עדין וסדוק. והבונוס? הן פרווה
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    9

מצרכים

עוגיות

  • 2 ביצים L
  • 1/2
    כוס או 100 גרם סוכר לבן
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 3
    כפות או 45 מ"ל שמן קנולה
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 1/2
    כוס או 70 גרם קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1
    כוס או 100 גרם אגוזי מלך
  • 100 גרם שוקולד צ’יפס

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. קוצצים גס את אגוזי המלך, או שוברים מעט בידיים.
  2. במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במהירות מקסימלית במשך 5-10 דקות לקצף תפוח, בהיר ורך כמו מוס.
  3. ממיסים את השוקולד במיקרוגל ומערבבים פנימה את השמן.
  4. מאחדים את תערובת השוקולד החמה עם קציפת הביצים, במיקסר במהירות איטית, או בקיפול ידני עדין בעזרת לקקן.
  5. מוסיפים את המלח, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שהבלילה אחידה. מוסיפים את האגוזים והשוקולד צ’יפס ומערבבים לאיחוד. אם רוצים, שומרים כמה כפות של תוספות בצד, לקישוט העוגיות לפני האפייה.
  6. בעזרת כף גלידה קפיצית או שתי כפות רגילות, מניחים כפות גדושות מהבלילה במרווח על התבנית. העוגיות ישתטחו ל”שלוליות” נוזליות יחסית, וזה בסדר גמור.
  7. אופים 10-9 דקות בלבד, עד שהעוגיות סדוקות, יציבות למגע בשוליים ועדיין ממש רכות במרכז. מצננים לגמרי ורק אז משחררים מנייר האפייה בעזרת תרווד. שומרים במקרר ומגישים.

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody