עוגיות פצצות שוקולד של קרין גורן

אוהבים שוקולד? קבלו מתכון של עוגיות פצצות שוקולד, הכי שוקולדיות שיש, רכות מאוד מבפנים ועם קרום קריספי עדין וסדוק. והבונוס? הן פרווה
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    9

מצרכים

עוגיות

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. קוצצים גס את אגוזי המלך, או שוברים מעט בידיים.
  2. במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במהירות מקסימלית במשך 5-10 דקות לקצף תפוח, בהיר ורך כמו מוס.
  3. ממיסים את השוקולד במיקרוגל ומערבבים פנימה את השמן.
  4. מאחדים את תערובת השוקולד החמה עם קציפת הביצים, במיקסר במהירות איטית, או בקיפול ידני עדין בעזרת לקקן.
  5. מוסיפים את המלח, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שהבלילה אחידה. מוסיפים את האגוזים והשוקולד צ’יפס ומערבבים לאיחוד. אם רוצים, שומרים כמה כפות של תוספות בצד, לקישוט העוגיות לפני האפייה.
  6. בעזרת כף גלידה קפיצית או שתי כפות רגילות, מניחים כפות גדושות מהבלילה במרווח על התבנית. העוגיות ישתטחו ל”שלוליות” נוזליות יחסית, וזה בסדר גמור.
  7. אופים 10-9 דקות בלבד, עד שהעוגיות סדוקות, יציבות למגע בשוליים ועדיין ממש רכות במרכז. מצננים לגמרי ורק אז משחררים מנייר האפייה בעזרת תרווד. שומרים במקרר ומגישים.

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (8)

Avatar

    Avatar

    האם אפשר להמיר את השוקולד המריר שמצרפים לתערובת בקקאו ?

      Avatar
      Foody Foody

      לא במתכון זה. השוקולד המריר חשוב כאן לטעם ולמרקם

    Avatar

    יש לך רעיון למה הו לא יצאו לי סדוקות?

      Avatar
      Foody Foody

      או שחום התנור היה נמוך מדי או שהביצים לא הוקצפו די זמן. בהצלחה!

      Avatar
      קרן ענתבי

      את העוגיות שמים באמצע של התנור ?

      Avatar
      Foody Foody

      נכון מאוד

    Avatar

    היי האם אפשר במקום השוקולד מריר להשים שוקולד חלב ?

      Avatar
      Foody Foody

      היי מוריה, לא ניתן להחליף משום שהשוקולד המריר כאן תורם ליציבות ולמרקם. בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody