עוגיות פצצות שוקולד של קרין גורן

אוהבים שוקולד? קבלו מתכון של עוגיות פצצות שוקולד, הכי שוקולדיות שיש, רכות מאוד מבפנים ועם קרום קריספי עדין וסדוק. והבונוס? הן פרווה
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    9

מצרכים

עוגיות

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. קוצצים גס את אגוזי המלך, או שוברים מעט בידיים.
  2. במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במהירות מקסימלית במשך 5-10 דקות לקצף תפוח, בהיר ורך כמו מוס.
  3. ממיסים את השוקולד במיקרוגל ומערבבים פנימה את השמן.
  4. מאחדים את תערובת השוקולד החמה עם קציפת הביצים, במיקסר במהירות איטית, או בקיפול ידני עדין בעזרת לקקן.
  5. מוסיפים את המלח, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שהבלילה אחידה. מוסיפים את האגוזים והשוקולד צ’יפס ומערבבים לאיחוד. אם רוצים, שומרים כמה כפות של תוספות בצד, לקישוט העוגיות לפני האפייה.
  6. בעזרת כף גלידה קפיצית או שתי כפות רגילות, מניחים כפות גדושות מהבלילה במרווח על התבנית. העוגיות ישתטחו ל”שלוליות” נוזליות יחסית, וזה בסדר גמור.
  7. אופים 10-9 דקות בלבד, עד שהעוגיות סדוקות, יציבות למגע בשוליים ועדיין ממש רכות במרכז. מצננים לגמרי ורק אז משחררים מנייר האפייה בעזרת תרווד. שומרים במקרר ומגישים.

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (58)

    Avatar
    ריקי

    אפשר לשים אגוזים קצוצים במקום גס

      Avatar
      Foody Foody

      כן

    Avatar
    חיה

    אפשר בלי ביצים או שיש תחליף לביצים?

      Avatar
      Foody Foody

      לצערנו אי אפשר להחליף את הביצים במתכון הזה

    Avatar
    שירתי

    היי יצא פצצה במראה בול כמו התמונה אבל מלוחח באסהה ..

    Avatar
    אור אלחנן

    אפשר עם 100 גרם שוקולד במקום 200 גרם?

      Foody team
      Foody team

      צריך לקחת בחשבון שהעוגיות ייצאו פחות שוקולדיות

    Avatar
    מיכל

    יש תחליף לאבקת אפיה??אין לי גם סודה לשתיה

    Avatar
    נהרה

    העוגיות לא נסדקו לי וסתם נהיו שטוחות ולא תפחו. עשיתי בדיוק כמו במתכון. יכול להיות שהייתי צריכה לערבב בקיפול את הבלילה ולא עם המיקסר?

    Avatar
    נעה

    אפשר את הסוכר הרגיל להחליף בסוכר חום כהה לאפייה? או לסוכר דמררה?

    Avatar
    יפית

    האם אפשר להשתמש בשוקולד מריר רגיל של עלית?

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody