עוגיות גריוז למימונה

עוגיות גריוז למימונה זה קינוח מתוק ומטוגן מבצק שמזכיר בצק פסטה, שחותכים לרצועות ומטגנים בשמן עמוק בהדרגה, תוך כדי סיבוב, ליצירת מראה מיוחד
עוגיות גריוז למימונה זה קינוח מתוק ומטוגן מבצק שמזכיר בצק פסטה, שחותכים לרצועות ומטגנים בשמן עמוק בהדרגה, תוך כדי סיבוב, ליצירת מראה מיוחד
  • קרין
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. מעבדים קמח, ביצים ושמן במשך דקה במיקסר עם וו לישה. מוסיפים כחצי כוס מים בהדרגה, לפי הספיגה, ולשים לבצק אחיד ולא דביק. נותנים לו לנוח 20 דקות בטמפ החדר.
  2. מרדדים את הבצק (הכי נוח על נייר אפייה מקומח קלות) לעלה בעובי 1/2 ס”מ. חותכים לרצועות ברוחב 7-5 ס”מ ובאורך 30 ס”מ.
  3. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב, ומטגנים אחד אחד באופן הבא:
  4. משחילים את קצה רצועת הבצק בין 2 שיניים של מזלג. מטביעים את קצה הבצק עם המזלג בשמן, עד שהוא מתנפח ומקבל “שלפוחיות” (מחזיקים את יתרת הבצק מתוח באוויר מעל הסיר). מכניסים את הבצק עוד קצת לתוך השמן, ובעזרת המזלג מעגלים את החלק שכבר טוגן, ממשיכים כך עד לקבלת גליל.
  5. מוציאים לנייר סופג, וחוזרים על הפעולה עם יתר רצועות הבצק.
  6. מקשטים באבקת סוכר לפני ההגשה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    יוליה עמיאל

    היי, רשום במתכון שמוסיפים מים בהדרגה אבל במתכון עצמו לא רשום את כמות המים. אפשר לדעת על איזו כמות של מים מדובר?

      Foody team
      Foody team

      עדכנתי את המתכון, תודה ששמת לב! צריך להוסיף כחצי כוס מים, לפי הספיגה.

    Avatar
    רחל וייס

    היי , האם אוכ להכין את זה היום וזה ישאר פריך וטעים למחר בערב?

      Foody team
      Foody team

      פריכות של אוכל מטוגן לא נשמרת כמו ברגע הטיגון עצמו. אחרי הקרור מומלץ לאחסן את העוגיות בכלי אטום במקום קריר, מוצל ויבש ואז אולי הן תשארנה מספיק פריכות כמו אחרי הטיגון. בהצלחה (:

קטגוריות

תגיות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody