חלה עגולה במתנה

חלה עגולה במתנה זו חלה קלועה מסביב לקערית חרס שמתאימה לאפייה. החלה תופחת סביבה, ואחרי האפייה ממלאים את הקערית בדבש או ריבה תוצרת בית
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

החלה שאני מכינה קלועה מסביב לקערית חרס שמתאימה לאפייה. היא תופחת סביבה בצורה מקסימה, ואחרי האפייה אני ממלאה את הקערית בריבה תוצרת בית. את הרעיון קיבלתי מאילנית הרמתי, שהביאה לי במתנה חלה כזו לראש השנה (עם קערית מלאה דבש). המתכון פשוט פשוט, מזכיר את החלות השחומות שהאחיין שלי אדם מכין בגן. הוא פרווה ואפילו אין בו ביצים (חוץ מבזיגוג).

מצרכים

בצק

זיגוג וקישוט (לפני האפייה)

מילוי קערית

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר מערבבים קמח ושמרית. מוסיפים את יתר החומרים ולשים במיקסר עם וו לישה בערך 5 דקות, לבצק גמיש וחלק. מרססים בתרסיס שמן למניעת התייבשות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח (כשעה).
  2. קולעים חלת בורג ומתפיחים סביב לקערית: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, ומגלגלים כל חלק לרצועה ארוכה. מלפפים את הרצועות זו בזו, בצורה של בורג. סוגרים את הקצוות לעיגול. מעבירים את החלה לתבנית גדולה, מרופדת בנייר אפייה ומשומנת (חשוב שהתבנית תהיה גדולה מספיק, כי הבצק תופח מאוד). מניחים במרכז החלה קערית שמתאימה לתנור. מתפיחים להכפלת הנפח.
  3. מזגגים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. מברישים בזיגוג ביצה מתוק ומפזרים שקדים פרוסים ופרג לקישוט.
  5. אופים (יחד עם הקערית) כ-30 דקות להשחמה. מצננים.
  6. מגישים: ממלאים את הקערית בריבה טובה או דבש, עוטפים בצלופן ונותנים במתנה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody