חלה לשבת ללא קליעה

קרין גורן אופה חלה לשבת ללא קליעה - חלת פרווה אוורירית שמתאימה לארוחות שישי וחגים, שמכינים בקלות בתבנית סיליקון
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

מצרכים

בצק

זיגוג וקישוט

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח והשמרים.
  2. מוסיפים את שאר החומרים ולשים 10 דקות לבצק חלק, אחיד, מבריק וטיפה דביק, שמתלפף סביב וו הלישה.
  3. משמנים את הבצק בתרסיס שמן, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
  4. משמנים קלות תבנית סיליקון חלה. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. משטחים מחצית מהבצק בתבנית עד 2/3 מגובהה ומהדקים. מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.
  5. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. טורפים בקערית את החלמונים והחומץ.
  6. אופים כ-30 דקות, עד להזהבה בהירה מאוד.
  7. מוציאים בזהירות מהתנור והופכים על התבנית. מורחים בתערובת החלמונים ומפזרים את השומשום. מחזירים לתנור ל-10 דקות אפייה נוספות עד להשחמה.
  8. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק.

הערות

  • לקבלת חלות אווריריות ממש, כשנדמה לכם שאפשר להכניס את החלות לתנור, תנו להן עוד 20 דקות תפיחה
  • לגרסה חלבית אפשר להחליף את השמן ב- 200 גרם חמאה מומסת
  • יש להצטייד מראש בתבנית סיליקון בצורת חלה
  • המתכון מניב 2 חלות

קטגוריות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    אוסנת

    תודה רבה על המתכון. מה ההבדל במרקם בין החלות בהן יש ביצה לבין אלו בלי הביצה? האם השאיפה במתכון לאווריריות היא על חשבון הרכות?תודה רבה

      Avatar
      Foody Foody

      היי אסנת,
      חלות עם ביצים עשירות יותר במרקמן ובטעמן. ורכות לא סותרת אווריריות 🙂

    Avatar
    סודי ביותר😎

    האם חייב לשים משפר אפייה? כי אין לי בבית

      Avatar
      Foody Foody

      לא חייבים, החלה תצא נהדרת גם בלי

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody