
-
מרכיבים11
-
הכנה שעהכולל שעתיים
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
מרכיבים 11 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים | קלוריות | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים


בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1שקית או 50 גרם שמרים טריים
-
1 שקית משפר אפייה
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר לבן
-
1 כפית מלח דק
-
1כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
-
2כוסות או 480 מ"ל מים פושרים

אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח והשמרים.
- מוסיפים את שאר החומרים ולשים 10 דקות לבצק חלק, אחיד, מבריק וטיפה דביק, שמתלפף סביב וו הלישה.
- משמנים את הבצק בתרסיס שמן, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
- משמנים קלות תבנית סיליקון חלה. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. משטחים מחצית מהבצק בתבנית עד 2/3 מגובהה ומהדקים. מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. טורפים בקערית את החלמונים והחומץ.
- אופים כ-30 דקות, עד להזהבה בהירה מאוד.
- מוציאים בזהירות מהתנור והופכים על התבנית. מורחים בתערובת החלמונים ומפזרים את השומשום. מחזירים לתנור ל-10 דקות אפייה נוספות עד להשחמה.
- חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק.
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח והשמרים.
- מוסיפים את שאר החומרים ולשים 10 דקות לבצק חלק, אחיד, מבריק וטיפה דביק, שמתלפף סביב וו הלישה.
- משמנים את הבצק בתרסיס שמן, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
- משמנים קלות תבנית סיליקון חלה. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. משטחים מחצית מהבצק בתבנית עד 2/3 מגובהה ומהדקים. מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. טורפים בקערית את החלמונים והחומץ.
- אופים כ-30 דקות, עד להזהבה בהירה מאוד.
- מוציאים בזהירות מהתנור והופכים על התבנית. מורחים בתערובת החלמונים ומפזרים את השומשום. מחזירים לתנור ל-10 דקות אפייה נוספות עד להשחמה.
- חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק.
הערות
- לקבלת חלות אווריריות ממש, כשנדמה לכם שאפשר להכניס את החלות לתנור, תנו להן עוד 20 דקות תפיחה
- לגרסה חלבית אפשר להחליף את השמן ב- 200 גרם חמאה מומסת
- יש להצטייד מראש בתבנית סיליקון בצורת חלה
- המתכון מניב 2 חלות
הערות
- לקבלת חלות אווריריות ממש, כשנדמה לכם שאפשר להכניס את החלות לתנור, תנו להן עוד 20 דקות תפיחה
- לגרסה חלבית אפשר להחליף את השמן ב- 200 גרם חמאה מומסת
- יש להצטייד מראש בתבנית סיליקון בצורת חלה
- המתכון מניב 2 חלות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (8)
האם אפשר להשתמש במיקסר לכמות כפולה ?
בודאי. אפשר להכין גם חצי כמות במיקסר. בהצלחה!
האם חייב לשים משפר אפייה? כי אין לי בבית
לא חייבים, החלה תצא נהדרת גם בלי
תודה רבה על המתכון. מה ההבדל במרקם בין החלות בהן יש ביצה לבין אלו בלי הביצה? האם השאיפה במתכון לאווריריות היא על חשבון הרכות?תודה רבה
היי אסנת,
חלות עם ביצים עשירות יותר במרקמן ובטעמן. ורכות לא סותרת אווריריות 🙂
האם אפשר באותה תבנית חלה קטנה יותר של חצי קילו קמח ????
כמובן שאפשר אבל היא לא תמלא את כל התבנית