ארטיק חורף: עוגות שיש אישיות בציפוי קריספי של קרין גורן

אם זאת לא ההגדרה לפינוק אנחנו לא יודעים מה כן! עוגות שיש אישיות בציפוי זפירו מטומפרר בטעם שוקולד חלב, מריר או לבן. הקינוח המושלם לילדים וגם למבוגרים, מרשים וטעים בטירוף
אם זאת לא ההגדרה לפינוק אנחנו לא יודעים מה כן! עוגות שיש אישיות בציפוי זפירו מטומפרר בטעם שוקולד חלב, מריר או לבן. הקינוח המושלם לילדים וגם למבוגרים, מרשים וטעים בטירוף
  • קרין
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגות

בלילת שוקולד

ציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים את העוגות: מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  2. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומוסיפים את הביצים, הסוכר, סוכר הוניל והקמח התופח.
  3. מכינים את בלילת השוקולד: מערבבים את הקקאו עם החלב ומוסיפים לשליש מהתערובת המוקצפת.
  4. משטחים את התערובות יחד בתבנית מגנום משומנת היטב. מערבבים קלות לדוגמת שיש. אפשר להכין גם בתבנית תנור שטוחה לקבלת עוגה שטוחה ממנה נקרוץ ארטיקים עם חותכן עגול שנעצב קצת לצורת אליפסה.
  5. מכניסים לתנור ואופים 20 דקות.
  6. מצננים לגמרי ומקררים קצרות במקפיא או במקרר להתייצבות (רק לצורך נוחות העבודה).
  7. מכינים את הארטיקים: אם אפיתם בתבנית מגנום, משחררים מהתבנית ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה (בגודל שנכנס למקפיא). אם אפיתם בתבנית תנור, קורצים אליפסות (בעזרת חותכן עוגיות בקוטר של כ-6 ס”מ שמעקמים בלחיצה על משטח העבודה).
  8. טובלים קצה של מקל ארטיק בזפירו חלב מטומפרר המומס (בתור ‘דבק’) ונועצים בעוגות.
  9. מעבירים למקפיא להתקשות כדי שהעוגה לא תתפרק במהלך הציפוי.
  10. ממיסים זפירו מטומפרר במיקרוגל ומעבירים לכלי צר וגבוה להקל על הטבילה.
  11. טובלים את העוגות הקפואות בציפוי (מחזיקים במקל) מניחים על נייר אפייה להתקשות. מפשירים ומגישים.

רוצים להכין את המתכון? כל מוצרי המזווה המתוק שבמתכון מחכים לכם כאן! איזה כיף!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (15)

Avatar

    Avatar
    סנדי לי

    כיצד ניתן לשמור ליום למחרת?

      Foody team
      Foody team

      במקרר

    Avatar
    שירה לייבוביץ

    וואווו!!! זה נראה מושלםםםםםם!! אני מתה על שוקולד לבןןןןן זה נראה מדהיםםם!! אני גם רוצה לנסותתתתת קרין מהממת אחתתת😘😘

      Foody team
      Foody team

      תודה רבה (:

      Avatar
      אנונימי

      היי. אוכל את השאריות לגלגל לכדורי שוקולד? זה רך??

      Foody team
      Foody team

      כן בטח. נשמע נהדר (: בהצלחה!

    Avatar
    אסתי

    לקבלת עוגה פרווה, למה ניתן להמיר את השמנת?

      Foody team
      Foody team

      אפשר להמיר את השמנת לשמנת צמחית.

      Avatar
      צפורה צוקרמן

      איפה קונים סופיאן ומה זה בדיוק

      Foody team
      Foody team

      השאלה איננה מובנת. אם הכוונה היא לזפירו, אז זפירו הוא שוקולד שעבר טימפרור והוא מאד נוח לעבודה ולקישוטים. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody