ארטיק חורף: עוגות שיש אישיות בציפוי קריספי של קרין גורן

אם זאת לא ההגדרה לפינוק אנחנו לא יודעים מה כן! עוגות שיש אישיות בציפוי שוקולד חלב, מריר או לבן. הקינוח המושלם לילדים וגם למבוגרים, מרשים וטעים בטירוף
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מצרכים

עוגות

בלילת שוקולד

ציפוי

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגות: מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  2. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומוסיפים את הביצים, הסוכר, סוכר הוניל והקמח התופח.
  3. מכינים את בלילת השוקולד: מערבבים את הקקאו עם החלב ומוסיפים לשליש מהתערובת המוקצפת.
  4. משטחים את התערובות יחד בתבנית מגנום משומנת היטב. מערבבים קלות לדוגמת שיש. אפשר להכין גם בתבנית תנור שטוחה לקבלת עוגה שטוחה ממנה נקרוץ ארטיקים עם חותכן עגול שנעצב קצת לצורת אליפסה.
  5. מכניסים לתנור ואופים 20 דקות.
  6. מצננים לגמרי ומקררים קצרות במקפיא או במקרר להתייצבות (רק לצורך נוחות העבודה).
  7. מכינים את הארטיקים: אם אפיתם בתבנית מגנום, משחררים מהתבנית ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה (בגודל שנכנס למקפיא). אם אפיתם בתבנית תנור, קורצים אליפסות (בעזרת חותכן עוגיות בקוטר של כ-6 ס”מ שמעקמים בלחיצה על משטח העבודה).
  8. טובלים קצה של מקל ארטיק בזפירו המומס (בתור ‘דבק’) ונועצים בעוגות.
  9. מעבירים למקפיא להתקשות כדי שהעוגה לא תתפרק במהלך הציפוי.
  10. ממיסים זפירו במיקרוגל ומעבירים לכלי צר וגבוה להקל על הטבילה.
  11. טובלים את העוגות הקפואות בציפוי (מחזיקים במקל) מניחים על נייר אפייה להתקשות. מפשירים ומגישים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

    Avatar
    אפיק

    האם אפשר להמיר את הזפירו בשוקולד רגיל?

      Foody team
      Foody team

      כדי לשמור על אותו המרקם מומלץ להשתמש בזפירו

    Avatar
    מרים

    מבחינת כשרות אינני יכולה להשתמש בזפירו- מה התחליף? אם אני מטמפררת בבית אז זה אותו מרקם?

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody