
-
זמן הכנה45 דקות
-
זמן כוללשעה ו-30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים8
מצרכים
אופן הכנה
- מכינים את העוגות: מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומוסיפים את הביצים, הסוכר, סוכר הוניל והקמח התופח.
- מכינים את בלילת השוקולד: מערבבים את הקקאו עם החלב ומוסיפים לשליש מהתערובת המוקצפת.
- משטחים את התערובות יחד בתבנית מגנום משומנת היטב. מערבבים קלות לדוגמת שיש. אפשר להכין גם בתבנית תנור שטוחה לקבלת עוגה שטוחה ממנה נקרוץ ארטיקים עם חותכן עגול שנעצב קצת לצורת אליפסה.
- מכניסים לתנור ואופים 20 דקות.
- מצננים לגמרי ומקררים קצרות במקפיא או במקרר להתייצבות (רק לצורך נוחות העבודה).
- מכינים את הארטיקים: אם אפיתם בתבנית מגנום, משחררים מהתבנית ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה (בגודל שנכנס למקפיא). אם אפיתם בתבנית תנור, קורצים אליפסות (בעזרת חותכן עוגיות בקוטר של כ-6 ס”מ שמעקמים בלחיצה על משטח העבודה).
- טובלים קצה של מקל ארטיק בזפירו המומס (בתור ‘דבק’) ונועצים בעוגות.
- מעבירים למקפיא להתקשות כדי שהעוגה לא תתפרק במהלך הציפוי.
- ממיסים זפירו במיקרוגל ומעבירים לכלי צר וגבוה להקל על הטבילה.
- טובלים את העוגות הקפואות בציפוי (מחזיקים במקל) מניחים על נייר אפייה להתקשות. מפשירים ומגישים.
תגובות (11)
האם אפשר להמיר את הזפירו בשוקולד רגיל?
כדי לשמור על אותו המרקם מומלץ להשתמש בזפירו
איך מאכסנים אותן לאחר ייבוש הציפוי??
כדאי להניח את הארטיקים בקופסת פלסטיק עם נייר אפייה המפרידה בין הארטיקים ולסגור במכסה. לשמור במקפיא.
מבחינת כשרות אינני יכולה להשתמש בזפירו- מה התחליף? אם אני מטמפררת בבית אז זה אותו מרקם?
לקבלת עוגה פרווה, למה ניתן להמיר את השמנת?
אפשר להמיר את השמנת לשמנת צמחית.
איפה קונים סופיאן ומה זה בדיוק
השאלה איננה מובנת. אם הכוונה היא לזפירו, אז זפירו הוא שוקולד שעבר טימפרור והוא מאד נוח לעבודה ולקישוטים. בהצלחה!
וואווו!!! זה נראה מושלםםםםםם!! אני מתה על שוקולד לבןןןןן זה נראה מדהיםםם!! אני גם רוצה לנסותתתתת קרין מהממת אחתתת😘😘
תודה רבה (: