ארטיק חורף: עוגות שיש אישיות בציפוי קריספי של קרין גורן

אם זאת לא ההגדרה לפינוק אנחנו לא יודעים מה כן! עוגות שיש אישיות בציפוי זפירו מטומפרר בטעם שוקולד חלב, מריר או לבן. הקינוח המושלם לילדים וגם למבוגרים, מרשים וטעים בטירוף
אם זאת לא ההגדרה לפינוק אנחנו לא יודעים מה כן! עוגות שיש אישיות בציפוי זפירו מטומפרר בטעם שוקולד חלב, מריר או לבן. הקינוח המושלם לילדים וגם למבוגרים, מרשים וטעים בטירוף
  • קרין
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגות

בלילת שוקולד

ציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים את העוגות: מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  2. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומוסיפים את הביצים, הסוכר, סוכר הוניל והקמח התופח.
  3. מכינים את בלילת השוקולד: מערבבים את הקקאו עם החלב ומוסיפים לשליש מהתערובת המוקצפת.
  4. משטחים את התערובות יחד בתבנית מגנום משומנת היטב. מערבבים קלות לדוגמת שיש. אפשר להכין גם בתבנית תנור שטוחה לקבלת עוגה שטוחה ממנה נקרוץ ארטיקים עם חותכן עגול שנעצב קצת לצורת אליפסה.
  5. מכניסים לתנור ואופים 20 דקות.
  6. מצננים לגמרי ומקררים קצרות במקפיא או במקרר להתייצבות (רק לצורך נוחות העבודה).
  7. מכינים את הארטיקים: אם אפיתם בתבנית מגנום, משחררים מהתבנית ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה (בגודל שנכנס למקפיא). אם אפיתם בתבנית תנור, קורצים אליפסות (בעזרת חותכן עוגיות בקוטר של כ-6 ס”מ שמעקמים בלחיצה על משטח העבודה).
  8. טובלים קצה של מקל ארטיק בזפירו חלב מטומפרר המומס (בתור ‘דבק’) ונועצים בעוגות.
  9. מעבירים למקפיא להתקשות כדי שהעוגה לא תתפרק במהלך הציפוי.
  10. ממיסים זפירו מטומפרר במיקרוגל ומעבירים לכלי צר וגבוה להקל על הטבילה.
  11. טובלים את העוגות הקפואות בציפוי (מחזיקים במקל) מניחים על נייר אפייה להתקשות. מפשירים ומגישים.

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (17)

Avatar

    Avatar
    דיקלה גבע

    במתכון כתוב 250 מ”ל שמנת וקרין אומרת במתכון 500 מ”ל, לפי מה לעשות? היא עושה כמות כפולה?

      Avatar
      קרין גורן

      היי דיקלה, תמיד ללכת לפי כמויות המתכון הכתוב 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות