אנרג`י בר

אנרג'י בר בריא וטעים זה חטיף פשוט להכנה, מלא בכל טוב, שאפשר להכין בקלות מראש, ולקחת ללימודים או עבודה על תקן ארוחת ביניים מזינה
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

  • 300
    גרם או 3 כוסות שיבולת שועל עבה
  • 150 גרם חמאה
  • 1 כוס דבש
  • 3/4
    כוס או 180 גרם סוכר חום כהה
  • 2 כפיות קינמון טחון
  • 1 כפית מלח דק
  • 1/2
    כוס או 50 גרם קוקוס טחון
  • 1/4
    כוס או 40 גרם שומשום
  • 2
    כוסות או 200 גרם שקדים שלמים קלויים
  • 2
    כוסות או 300 גרם משמשים מיובשים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-150 מעלות. קוצצים גס את הפירות היבשים.
  2. מפזרים שיבולת שועל על תבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים כ-40 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד ששיבולת השועל מזהיבה ומתייבשת (אפשר לטעום ולבדוק שהיא קריספית).
  3. מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה (משאירים קצוות של נייר מבצבצים מהשוליים, לחילוץ נוח בהמשך). מכינים בצד מלבן נוסף של נייר אפייה בגודל התבנית.
  4. בסיר גדול מחממים חמאה, דבש, סוכר חום, קינמון ומלח. מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה קוקוס, שומשום, אגוזים, פירות יבשים ואת שיבולת השועל הקלויה. מערבבים היטב עד שכל החומרים מצופים בתערובת הדבש.
  5. יוצקים מיד את התערובת הלוהטת לתבנית ומהדקים בעזרת כף (זהירות על הידיים - זה לוהט!) מכסים בנייר האפייה ששמרנו בצד ודוחסים היטב את התערובת בעזרת תחתית של כוס (הדחיסה חשובה כדי שהממתק לא יתפורר במהלך החיתוך). מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר להמשך צינון של שעתיים-שלוש.
  6. מחלצים מהתבנית (נעזרים בקצוות נייר האפייה), מקלפים את נייר האפייה ומניחים על קרש חיתוך. חותכים לחטיפים בגודל הרצוי. שומרים בכלי אטום במקרר ומגישים קר.

הערות

  • במקום שקדים אפשר להשתמש באגוזים קלויים
  • אפשר להשתמש בכל פירות יבשים שאוהבים

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody