-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות | כמות מנות 40 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
300גרם או 3 כוסות שיבולת שועל עבה
-
150 גרם חמאה
-
1 כוס דבש
-
3/4כוס או 180 גרם סוכר חום כהה
-
2 כפיות קינמון טחון
-
1 כפית מלח דק
-
1/2כוס או 50 גרם קוקוס טחון
-
1/4כוס או 40 גרם שומשום
-
2כוסות או 200 גרם שקדים שלמים קלויים
-
2כוסות או 300 גרם משמשים מיובשים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-150 מעלות. קוצצים גס את הפירות היבשים.
- מפזרים שיבולת שועל על תבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים כ-40 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד ששיבולת השועל מזהיבה ומתייבשת (אפשר לטעום ולבדוק שהיא קריספית).
- מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה (משאירים קצוות של נייר מבצבצים מהשוליים, לחילוץ נוח בהמשך). מכינים בצד מלבן נוסף של נייר אפייה בגודל התבנית.
- בסיר גדול מחממים חמאה, דבש, סוכר חום, קינמון ומלח. מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה קוקוס, שומשום, אגוזים, פירות יבשים ואת שיבולת השועל הקלויה. מערבבים היטב עד שכל החומרים מצופים בתערובת הדבש.
- יוצקים מיד את התערובת הלוהטת לתבנית ומהדקים בעזרת כף (זהירות על הידיים - זה לוהט!) מכסים בנייר האפייה ששמרנו בצד ודוחסים היטב את התערובת בעזרת תחתית של כוס (הדחיסה חשובה כדי שהממתק לא יתפורר במהלך החיתוך). מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר להמשך צינון של שעתיים-שלוש.
- מחלצים מהתבנית (נעזרים בקצוות נייר האפייה), מקלפים את נייר האפייה ומניחים על קרש חיתוך. חותכים לחטיפים בגודל הרצוי. שומרים בכלי אטום במקרר ומגישים קר.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-150 מעלות. קוצצים גס את הפירות היבשים.
- מפזרים שיבולת שועל על תבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים כ-40 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד ששיבולת השועל מזהיבה ומתייבשת (אפשר לטעום ולבדוק שהיא קריספית).
- מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה (משאירים קצוות של נייר מבצבצים מהשוליים, לחילוץ נוח בהמשך). מכינים בצד מלבן נוסף של נייר אפייה בגודל התבנית.
- בסיר גדול מחממים חמאה, דבש, סוכר חום, קינמון ומלח. מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה קוקוס, שומשום, אגוזים, פירות יבשים ואת שיבולת השועל הקלויה. מערבבים היטב עד שכל החומרים מצופים בתערובת הדבש.
- יוצקים מיד את התערובת הלוהטת לתבנית ומהדקים בעזרת כף (זהירות על הידיים - זה לוהט!) מכסים בנייר האפייה ששמרנו בצד ודוחסים היטב את התערובת בעזרת תחתית של כוס (הדחיסה חשובה כדי שהממתק לא יתפורר במהלך החיתוך). מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר להמשך צינון של שעתיים-שלוש.
- מחלצים מהתבנית (נעזרים בקצוות נייר האפייה), מקלפים את נייר האפייה ומניחים על קרש חיתוך. חותכים לחטיפים בגודל הרצוי. שומרים בכלי אטום במקרר ומגישים קר.
הערות
- במקום שקדים אפשר להשתמש באגוזים קלויים
- אפשר להשתמש בכל פירות יבשים שאוהבים
הערות
- במקום שקדים אפשר להשתמש באגוזים קלויים
- אפשר להשתמש בכל פירות יבשים שאוהבים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (12)
אפשר להוריד את הקוקוס?
היי יהודית, ניתן להוריד את הקוקוס אם אינך אוהבת
היי אפשר שיבולת שועל דקה במקום עבה
במקרה הזה לא ניתן
אפשר להחליף חמאה בשמן קנולה?
עדיף בשמן קוקוס, אך בכל אופן, המרקם יצא מעט שונה