לדף הבית
 
מתכוניםמתכוני וידיאו - סודות מתוקתקים
בסבוסה סולת אוורירית כמו ענן
בסבוסה אוורירית כזאת עוד לא טעמתם. היא רכה ואוורירית ונמסה בפה כמו ענן. ושלא כמו מתכון הבסבוסה שפרסמתי בספר, היא גם מראש פרווה. אני כל כך אוהבת אותה שכופפתי למענה טיפה את החוקים, וכללתי אותה בפרויקט הזה אפילו שהיא מכילה טיפה יותר מ-5 רכיבים...
כמות: תבנית מלבנית 27X33 ס"מ (רצוי עם תחתית נשלפת) 
חומרים
לעוגה:
 6  ביצים 
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 כוס שמן (240 מ"ל)
1 כוס מים (240 מ"ל)
2 כוסות סולת (320 גרם)
1 כוס קמח תופח (140 גרם)
לסירופ:
½1 כוסות סוכר (300 גרם)
2  כוסות מים (480 מ"ל)
רק אם רוצים: מיץ מ-1/2 לימון + כמה טיפות מי זהר
אופן ההכנה
1. במיקסר מקציפים ביצים וכוס סוכר במהירות גבוהה 10 דקות.
2. מוסיפים שמן וכוס מים תוך כדי הקצפה. עוצרים את המיקסר, מוסיפים סולת וקמח תופח ומקציפים לאט לאיחוד.  
3. משטחים בתבנית משומנת בתרסיס שמן ואופים ב-180 מעלות 35 דקות, להשחמה.
4. בינתיים מבשלים בסיר על אש בינונית ½1 כוסות סוכר ו-2 כוסות מים 10 דקות, לסירופ סמיך. אפשר לתבל בלימון/מי זהר. מצננים. 
5. מוזגים מעל העוגה החמה את כל הסירופ שהתקרר (זה בסדר גם אם הוא עדיין חם). מצננים שעה בטמפ' החדר, פורסים ומגישים.